"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Έγχρωμες φωτογραφίες του Κόκκινου Στρατού, από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο - Μέρος 1ο

 Νεαρός στρατιώτης στο μέτωπο της Καρελίας, το 1944. Φοράει πανοπλία τύπου  CH-42.Μια από τις "μάγισσες της νύχτας", πιλότος της 588 Μοίρας Νυχτερινών Βομβαρδιστικών που αποτελούταν μόνο από γυναίκες πιλότους.Η εθελόντρια ελεύθερη σκοπευτής Nadezhda Kolesnikova. Το 1943 τιμήθηκε με το μετάλειο ανδρείας στο μέτωπο του Βολκόφ. Στο ενεργητικό της 19 επιβεβαιωμένα θύματα.Η ελεύθερη σκοπευτής Roza Shanina, με χειμερινή παραλλαγή χιονιού.Μερικές από τις απόφοιτες της πρώτης σειρά ελεύθερων σκοπευτριών της Κεντρικής Σχολής Ελεύθερων Σκοπευτών, στο χωριό Vishniaki λίγο έξω από τη Μόσχα. Μάρτιος 1942.Ελεύθερος σκοπευτής με ημιαυτόματο SVT-40 τουφέκι.O λοχίας Ilya Amelin της 15ης Ταξιαρχίας Πεζικού, με αντιαρματικό όπλο.


Μάχη στο μέτωπο του Dorogobuzh, τμήμα του δυτικού μετώπου. 1942.Μέσα σε ορύγματα, σε δάσος κοντά στο Βερολίνο.


Στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού στη Βιέννη, το 1945.


Από τις οδομαχίες, στη Βουδαπέστη, το 1945.


Γεύμα επάνω σε στρατιωτική φορτηγίδα.Ο Ρώσος αξιωματικός Vasiliev με Μογγόλο στρατιώτη, στο μέτωπο του Khalkhin Gol, το 1939, ενάντια στην ιαπωνική εισβολή.


Σοβιετικό άρμα τύπου AT-34 της 30ης Ίλης Αρμάτων, στο Krasnoye Selo, μέρος του μετώπου του Λένινγκραντ, το 1944.Ανάπαυση.Ομάδα πεζικού διασχίζει παγωμένο ποτάμι.10 Νοεμβρίου του 1942. Στρατιώτες στο μέτωπο του Βολκόφ.


Αρματιστές στο Βερολίνο, το 1945.


Ελεύθεροι σκοπευτές και κομισσάριος, στο Κούρσκ, το 1943.

 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου