"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Άρθρο της Daily Mirror


Σε τεύχος της το έτος 1947, η εφημερίδα Daily Mirror, δημοσίευσε την μαρτυρία του Βρετανού δεκανέα Στίβεν Χάρι Στάρι, που αφηγήθηκε τα παρακάτω περιστατικά στα οποία υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας.


« Τον Ιούνιο του 1947, στα Τρίκαλα είδα πλήθος κόσμου και Έλληνας στρατιώτας φέροντας αγγλικάς στολάς και έφιππους που κρατούσαν κεφάλια κομμουνιστών που εφονεύθησαν σε σύγκρουση με τον ελληνικό εθνικό στρατό. Σταματήσαμε το αυτοκίνητό μας και ο λοχίας Άλφρεντ Κίγκς πήρε φωτογραφίες. Εκείνο το πρωί εξετίθεντο εννέα κεφάλια, οκτώ ανδρών και ένα γυναικός. Δεν ήμαστε κομμουνιστές- συνεχίζει ο Άγγλος-αλλά, εγνωρίζαμε ότι ο Θεός μόνον μπορούσε να σε βοηθήσει αν ήσουν γνωστός ως συμπαθών τους κομμουνιστάς. Η αστυνομία είναι παντοδύναμος και οι μέθοδοί της χειρότερες και από τις μεθόδους της Γκεστάπο.»


Ο ίδιος συνεχίζει την αφήγησή του αναφέροντας τους απάνθρωπους ξυλοδαρμούς στους στρατώνες του Τυρνάβου, όπου 30 γυναίκες, από τις οποίες μια ανάπηρη με δεκανίκια και μια έγκυος, υποβλήθηκαν σε ανηλεή ξυλοδαρμό από τους στρατιωτικούς


«Πήραν τα δεκανίκια της ανάπηρης νέας και την κτυπούσαν με αυτά στο πρόσωπο και στο στομάχι. Οι στρατιώτες μας εξοργίστηκαν εναντίον των Ελλήνων στρατιωτών και μερικοί πρότειναν να πάρουμε τα όπλα μας και να τους σκοτώσουμε, αλλά ο επιλοχίας Σκοτ διέταξε να μην επιτεθούμε εναντίον τους.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου