"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Οι Ρώσοι της 9ης Μάη

Με αφορμή την επέτειο της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών. Θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να παρουσιάσουμε ένα σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο. Οι αναθεωρητές της σύγχρονης ιστορίας, έχουν πολλάκις αναφερθεί στις φρικαλεότητες του Κόκκινου Στρατού μέσα στο γερμανικό έδαφος. Αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός για αυτούς, όπως και το ότι ο ένδοξος Κόκκινος Στρατός υπήρξε ένα συνονθύλευμα από πλιατσικολόγους κάφρους της εποχής. Η αλήθεια φυσικά διαφέρει. Γράφει ο μεγάλος μαθηματικός λόρδος Μπέρναρντ Ράσσελ στο βιβλίο του "Η μάστιγα του αγκυλωτού σταυρού": "Ο σοβιετικός στρατός εισήλθε στο Βερολίνο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Οι κατακτημένοι Γερμανοί υπό την επιρροή της ναζιστικής προπαγάνδας έτρεμαν στην ιδέα του τι τους περιμένει. Παρόλα αυτά οι Ρώσοι υπήρξαν ιδιαίτερα φιλικοί και πειθαρχημένοι. Καμία φρικαλεότητα, κανένα αιματοκύλισμα, από έναν λαό που οι Γερμανοί κατακρεούργησαν.." Τα λόγια του Ράσσελ, γνωστού διαφωνούντα της κομμουνιστικής θεωρίας μας ακούγονται παράλογα μετά από ένα τεράστιο κεφάλαιο του βιβλίου του με τίτλο "Εγκλήματα ενάντια στους Ρώσους". Και όμως ο Κόκκινος Στρατός υπήρξε ευγενικός χαρίζοντας με απλοχεριά την ειρήνη που ο γερμανικός λαός του στέρησε.

Στα ελάχιστα περιστατικά βίας και αυτοδικίας ενάντια στους Γερμανούς, ο Ράσσελ πάλι σημειώνει: "Η βίαιες πράξεις προέρχονται από τους πολίτες που ακολουθούν τις φάλαγγες του Κόκκινου Στρατού. Τσέχοι, Ούγγροι, Σλοβένοι και Σλοβάκοι οπλίζουν τα χέρια που στρέφονται ενάντια στους κατακτημένους Γερμανούς. Σε πολλές περιπτώσεις η αυτοδικία τιμωρείται αυστηρά."

Ας δούμε τώρα μερικές φωτογραφίες του Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο.



Νοσοκόμα του Κόκκινου Στρατού δένει την πληγή ενός Γερμανού τραυματία. Προσέξτε το έκπληκτο βλέμμα του


Η υπαίθρια κουζίνα του Κόκκινου Στρατού μοιράζει φαγητό στον γερμανικό λαό του Βερολίνου



Γερμανός πιλότος χαιρετιέται από τον λοχία που τον αιχμαλώτισε...

Γερμανοί αιχμάλωτοι στην Μόσχα. Όλοι ντυμένοι και καθαροί

Ο στρατάρχης Πάουλους σε ρωσική αιχμαλωσία το 1945. Το δωμάτιο πίσω αποτελεί το κελί του...


Ένα φορτίο στάρι για την πεινασμένη Βιέννη... Εντολή του Ιωσήφ Στάλιν 1945


Η υπαίθρια κουζίνα του Κόκκινου Στρατού μοιράζει φαγητό στον γερμανικό λαό του Βερολίνου


Η υπαίθρια κουζίνα του Κόκκινου Στρατού μοιράζει φαγητό στον γερμανικό λαό του Βερολίνου


Η υπαίθρια κουζίνα του Κόκκινου Στρατού μοιράζει φαγητό στον γερμανικό λαό του Βερολίνου


Λοχαγός του Κόκκινου Στρατού μοιράζει τσιγάρα σε Γερμανούς αιχμαλώτους


Ρώσοι χαμογελούν σε γερμανές κοπέλες στο Βερολίνο


Αγόρι συναντά οδηγούς τανκ του Κόκκινου Στρατού στους δρόμους του Βερολίνου 1945


To άγαλμα που έστησαν στο Βερολίνο οι Γερμανοί για τον Κόκκινο Στρατό.


21 σχόλια:

  1. Λέω κάθε φορά να μη σου χαλάσω, την ιδανική εικόνα που δείχνεις, και κάθε φορά ο δαίμονας δεν μ αφήνει, μετά μου λες για ιστορία και όχι για προπαγάνδα , δες μόνο ένα θα βάλω, αν και θα μπορούσα πραγματικά να παρουσιάσω πλήθος πράγματα, διότι ο Σοβιετικός στρατός μπήκε στην Γερμανία ΚΥΡΙΩΣ σαν εκδικητής (αυτό το βρίσκω και φυσιολογικό μετά από τα δεινά που υπέστησαν από τους Γερμανούς στην πατρίδα τους).

    Υπάρχει η φωτογραφία :

    Ρώσοι χαμογελούν σε γερμανές κοπέλες στο Βερολίνο


    Επισήμως σήμερα το ίδιο το Γερμανικό κράτος μιλά για 1.000.000 γερμανούς με πατεράδες σοβιετικούς στρατιώτες από την εισβολή του Κόκκινου στρατού στην Γερμανία το 1945, οι σοβιετικοί στρατιώτες όταν έμπαιναν σε κατοικημένη περιοχή βίαζαν τις γερμανίδες ανεξαρτήτως ηλικίας κτηνωδώς μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, των γονιών τους, των γειτόνων τους.

    Αίολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά είναι εξοργιστικά αυτά που βλέπω :


    Ο στρατάρχης Πάουλους σε ρωσική αιχμαλωσία το 1945. Το δωμάτιο πίσω αποτελεί το κελί του...



    Γερμανοί αιχμάλωτοι στην Μόσχα. Όλοι ντυμένοι και καθαροί

    Ξέρεις πόσοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους από τους αιχμαλώτους του Στάλιγκραντ;


    Πιάστηκαν από 90.000 έως 115.000 γερμανοί αιχμάλωτοι και γύρισαν ...........


    Δες τι γράφουν οι ξένοι:

    Of the 91,000 German prisoners, only about 5,000 ever returned.


    Ακριβής αριθμός δεν υπάρχει, αλλά μιλάμε για ξεκλήρισμα όλης της στρατιάς του Πάουλους στην αιχμαλωσία, μόνο ο Πάουλους καλοπέρναγε.......

    Αίολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλιστα

    Κοίτα περιμενα ένα τέτοιο σχόλιο από εσένα.

    Το θέμα είναι το εξής. Δεν ξέρω από που έχεις τα στοιχεία αλλά εγώ θα σου πω την δική μου πηγή. Είναι το βιβλίο του εθελοντή του ερυθρού σταυρού λόρδου Μπέρναρντ Ράσσελ (ο γνωστός μαθηματικός). Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια καταγραφή των συμβάντων του Β παγκοσμίου και επειδή αναφέρει επακριβώς πάμπολλα περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας με επαρκή τεκμηρίωση, αποτέλεσε τεκμήριο για τις δίκες της Νυρεμβέργης. Θέλω να σου πω επίσης ότι ο Ράσσελ υπήρξε σφοδρός αντικομμουνιστής (εκτός από τρομερός μαθηματικός). Παρόλα αυτά είναι αντικειμενικότατος. Το βιβλίο του Ράσσελ "Μάστιγα του αγκυλωτού σταυρού κυκλοφόρησε το 1955 από τις εκδόσεις "Ενωμένοι Εκδότες".


    Για αυθαιρεσίες των σοβιετικών αναφέρω περιστατικά και στο άρθρο εξηγώ όμως ότι προέρχονταν από πολίτες ή παρτιζάνους που ακολουθούσαν τον Κόκκινο Στρατό. Σε αρκετές περιπτώσεις τέτοια συμπεριφορά αντιμετωπίσθηκε και με απόσπασμα ενώ οι εντολές του Νικολαί Μπερζάριν διοικητή του Βερολίνου ήταν πολύ αυστηρές.

    Τα δικά μου στοιχεία, όπως προκύπτουν από τον ΟΗΕ λένε ότι επέστρεψαν 2 εκατομμύρια αιχμάλωτοι Αιολε...


    Εσύ που διαβάζεις τις φωτογραφίες, δες τους Γερμανους αιχμαλώτους, δες την ομοιομορφία στην στολή και οτι είναι καθαροί. Αν θες σου δέιχνω και άλλα πλάνα...

    Μην σε νοιάζει Αίολε για τους δαίμονες κτλ, δεν υδρώνει το αυτι μου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ προσωπικά ξέρω 2 ανθρώπους που οι πατεράδες τους πολέμησαν στο στάλινγκραντ κ γύρισαν.Μάλιστα τον έναν τον απελευθέρωσαν οι ρώσοι μαζί με την ομάδα του γιατί δεν μπορούσαν να τους ταίσουν. Ήταν από εκείνους που επέζησαν από τον δύσκολο γυρισμό στην Γερμανία.Προφανώς οι Σοβιετικοί δεν τους έβαλαν πουλμανάκι για το ταξίδι του γυρισμού. Και επειδή δεν πιστεύω στις συμπτώσεις. Δε νομίζω από τους 5000 γερμανούς που λες πως γύρισαν εγώ να έχω γνωρίσει τα παιδιά των 2. Βέβαια ούτε τεκμιριώνω ιστορικά κάτι μ αυτόν τον τρόπο ούτε αποδεικνύω τα αυταπόδεικτα. Ότι πχ αν είχε βάση κάτι τέτοιο η αστική προπαγάνδα θα είχε οργιάσει (μην ξεχνάμε τον ψυχρό πόλεμο). Μου κάνει εντύπωση που μιλάς για βιαιότητες του κόκκινου στρατού στο Βερολίνο την ίδια στιγμή που μετά την εισβολή τους εκεί αναρτήθηκε άγαλμα(όχι απ τους ίδιους) που δείχνει ένα σοβιετικό στρατιώτη να κρατά αγκαλιά ένα γερμανάκι. Δε νομίζω οι Γερμανοί να είχαν διάθεση αυτοσαρκασμού ως προς της βιασμένες γυναίκες τους και τα μπάσταρδα των ρώσων- μαλλον αυτό το άγαλμα συμβόλιζε το πως ο κάκκινος στρατός συνέθλιψε τον φασισμό κ ταυτόχρονα περιέθαλψε τον λαό της γερμανίας που ήταν κ το πρώτο θύμα αυτής της κατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κόκκινος στρατός επί του Γερμανικού εδάφους έκανε όργια, αυτές οι εικόνες που παρουσιάζεις είναι προπαγάνδα της ΕΣΣΔ και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, ανάλογες φωτογραφίες παρουσίαζαν οι ΝΑΖΙ πως καλοπαιρνούσαν οι Εβραίοι στα στρατόπεδα, τις ίδιες προπαγάνδες έκαναν οι Ουστάσι στο ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΓΙΑΣΕΝΟΒΑΤΣ που εξόντωσαν 700.000 Σέρβους, αλλά το ίδιο έκαναν και οι Έλληνες στην Μακρόνησο που έδειχναν ενθουσιώδεις αριστερούς να παίρνουν στα χέρια την Φρειδερίκη.

    Παμπάλαιη η τέχνη της ψεύτικης παρουσίασης γεγονότων κατά τον πόλεμο.

    Μιας όμως και το αναφέρεις το ζήτημα έχω να σου πω ότι με την προέλαση του Σοβιετικού στρατού 7.000.000 Γερμανοί ΠΡΩΣΟΙ της ανατολικής Πρωσίας υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από τον Στάλιν, τα εδάφη τους κατά 70% προσαρτήθηκαν από τους Πολωνούς και το 30% από τους Σοβιετικούς


    http://media-2.web.britannica.com/eb-media/19/119-004-D5B02134.gif

    Εδώ βλέπεις πως χώρισαν την Ανατολική Πρωσία (τώρα τι παίχτηκε εις βάρος των Πολωνών, των Φιλανδών, των Ρουμάνων, των Γιαπονέζων από μέρους της ΕΣΣΔ σε προσαρτήσεις εδαφών από την μη "ιμπεριαλιστική" ΕΣΣΔ αυτό άστο είναι μια πονεμένη ιστορία).

    http://www.annefrank.org/ImageVault/Images/conversionFormat_1221/id_11003/conversionFormatType_WebSafe/scope_0/ImageVaultHandler.aspx


    http://www.dw-world.de/image/0,,4816995_1,00.jpg


    Δες δύο ευαιργετημένους Πρώσσους από τον Κόκκινο στρατό

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1a/Bundesarchiv_Bild_137-037542%2C_Westpreu%C3%9Fen%2C_Russlanddeutsche_Fl%C3%BCchtlinge.jpg


    Εδώ φαίνεται η μετατόπιση των γερμανικών πληθυσμών για να χαραχτούν τα νέα σύνορα των "αντιιμπεριαλιστών"

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/Vertreibungsgebiet.jpg

    Και να φανταστείς ότι οι Σοβιετικοί την κατάληψη από τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου την θεωρούσαν ιμπεριαλιστική!!!!!!!!!!! Και αυτοί έδιωξαν τους Πρώσους από την Πρωσία (δηλαδή τους Γερμανούς από την κοιτίδα τους.


    Αίολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δες μερικά youtube με GEFANGENEN (ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ) οι εικόνες μιλούν από μόνες τους


    Δες πως λειτουργούσε η προπαγάνδα με τους ευτυχισμένους αιχμαλώτους

    http://www.youtube.com/watch?v=mz-AsgaHt54



    http://www.youtube.com/watch?v=bLIyQ9Btif8&feature=related

    Τέλος πάντων μια σειρά 5 youtube


    Δες και για την Ανατολική Πρωσία


    http://www.youtube.com/watch?v=RhWlUN0Sxlo

    Είδες ευτυχία που έζησαν;


    Δες το Koenigsberg αυτό που σήμερα οι Ρώσοι ονομάζουν Καλίνινγκραντ

    http://www.youtube.com/watch?v=SySs2SUUPvo&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To άγαλμα που έστησαν στο Βερολίνο οι Γερμανοί για τον Κόκκινο Στρατό.

    To αγαλμα στήθηκε από τους σοβιετικούς στο Βερολίνο έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η υπαίθρια κουζίνα του Κόκκινου Στρατού μοιράζει φαγητό στον γερμανικό λαό του Βερολίνου


    Kάθομαι και βλέπω βρε παιδί μου :)))))

    Άκουσε φίλε μου, η διατροφή ενός πληθυσμού που βρίσκεται υπό κατοχή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

    Αυτό ακριβώς υποστήριζαν οι Άγγλοι το 1941 για τον λιμοκτονούντα Ελληνικό λαό, όταν ο Γκαίμπελς γελούσε και έλεγε ότι η πείνα του Ελληνικού λαού είναι αποτέλεσμα του Αγγλικού αποκλεισμού. (Το θέμα αυτό το ξέρω πάρα πολύ καλά και σύντομα, το έχω ήδη το άρθρο στα χερια μου, θα το παρουσιάσω στο μπλοκ μου).

    Έρχεσαι τώρα και παρουσιάζεις τον σοβιετικό στρατό να δίνει τροφή στους Γερμανούς πολίτες που ήταν υπό κατοχή σαν ένδειξη υψήστης ανθρωπιστικής προσφοράς του Κόκκινου στρατού ενώ ήταν η αυτονόητη υποχρέωσή του............ κατάλαβαίνεις γιατί όταν βλέπω τέτοια πράγματα κάτι παθαίνω, μια παρουσιάση του θέματος με λεζάντες για λοβοτομημένους.

    Αίολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δες πόσο στημένη προπαγάνδα είναι:

    "Νοσοκόμα του Κόκκινου Στρατού δένει την πληγή ενός Γερμανού τραυματία. Προσέξτε το έκπληκτο βλέμμα του"

    Πρόσεξε τώρα εσύ τον σοβιετικό στρατιώτη (είναι αξιωματικός φαίνεται στον γιακά του) που είναι δίπλα στην νοσοκόμα...........


    "Λοχαγός του Κόκκινου Στρατού μοιράζει τσιγάρα σε Γερμανούς αιχμαλώτους "

    Ο λοχαγός εδώ είναι ο ίδιος με τον σοβιετικό στρατιώτη που είναι δίπλα στην νοσοκόμα...........


    :)))))))))))

    Aiolos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εαν κάποιος είναι λοβοτομημένος εδώ φίλε μου αυτός είσαι εσύ που δεν ξέρεις να διαβάζεις τι γράφω. Αυτό που είπα έιναι ότι οι Ρώσοι έδωσαν φαγητό στους Γερμανούς. Αυτο ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των νικητών στους ηττημένους. Το θέμα είναι όμως και εδώ έκανα την αντιπαραβολή, ότι οι μεν σοβιετικοί υπήρξαν ιδιαίτερα προσεκτικοί και συμπεριφέρθηκαν σωστά ενώ οι Γερμανοί διέλυσαν την Ρωσία σε ένα τεράστιο πογκρομ βίας. Τους Ρωσους του έκαψαν τους βασάνισαν και αφάνισαν ολόκληρα χωριά και πόλεις ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΗ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΙΟΛΕ

    1) Το άγαλμα το έστησαν Γερμανοί και όχι σοβιετικοί. Όσο και αν δεν θες να το πιστέψεις και για πολλούς Γερμανούς το τέλος του τρίτου Ραιχ, η πεινα και η αστυνομοκρατία ήταν ένα γεγονός που το δέχτηκαν με αγαλίαση

    2)Τα άτομα στις φωτογραφίες είναι παντελώς ασχετα μεταξύ τους. Η μία έχει παρθεί κοντά στο Μινσκ και η άλλη στην Ουκρανία

    3) Εσύ που διαβάζεις τις φωτογραφίες δεν είδες την έκπληξη στον Γερμανό? Και η έκπληξη προκύπετι από το γεγονός ότι το αιμοδιψή ζώα που του λέγανε οι ανώτεροί του είναι άνθρωποι σαν και αυτόν.

    4) Για την Πρωσία τι να πω? Άπό που και ως που τα εδάφη της έγιναν κτίση της ΕΣΣΔ ? Τα σύνορα της Πρωσίας ήταν μέχρι την Ολλανδία και στον νότο μέχρι το μέσον της Γερμανίας. Άσε που Πρωσία δεν υπήρχε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο... Για την Πρωσία και τους κατακαημένους Πρώσους μίλησε καλύτερα ένας στρατηγός των Γάλλων λέγοντας: "Όλα τα κράτη συντηρούν έναν στρατό. Η Πρωσία είναι ένας στρατός που συντηρεί ένα κράτος"

    5) Τωρα σχετικά με τα διάφορα που είδα στο youtube θα σου δώσω και ε΄γω μερικά να προβληματιστείς.

    http://www.youtube.com/watch?v=NM0QW3RH1Os
    Πιθηκάνθρωποι του Σταλιν (Το φιλοξένησε και ο ΣΚΑΙ)

    http://www.youtube.com/watch?v=Ah2duJQ2K4E&feature=related Κούφια Γη και οι Ναζιστική Γερμανία

    ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

    Εν τέλει τα στοιχεία που σου παρουσιάζω είναι όσα ο ΟΗΕ διαθέτει επίσημα για την εποχή. Επίσης δεν βρίσκω λόγο αφού αυτά τα στοιχεία δεν αναφέρθηκαν όυτε επι ψυχρού πολέμου καν , να τα θεωρήσω σοβαρά. Δηλαδη για ποιο σατανικό σχέδειο δεν ανέφεραν οι αγγλοαμερικάνοι τις ωμότητες αυτές στην Νυρεμβέργη και κατά τον Ψυχρό Πόλεμο.

    Τα όσα ανέφερα βρίσκονται στην έκθεση Ράσσελ και κατατέθηκαν ως επίσημη έρευνα του ΟΗΕ στην δικογραφία για τους Ναζί . Τα όσα έχει του youtube είναι απλά πράγματα που κάποιος για χ δικούς του λόγους επιλέγει να ανεβάσει ... Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα κατά την γνώμη μου σοβαρά ντοκυμαντέρ του δυτικού κόσμου για τον Κόκκινο Στρατό Αίολε δεν περιλαμβάνουν τα όσα λες. Δες τα ντοκυμαντέρ

    1) Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα BBC
    2) WW2 Battlefront BBC
    ΚΤΛ

    Θα μπορούσα και εγώ να αναφερθώ στο "Έλα να δεις" αλλά αυτό δεν ειναι επιχείρημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γενικά ο Αίολος γράφει τον αντικομμουνισμό του και υπό καλά κρυμμένη θέση.. Μην ξεχνάς οτι στο blog του υπάρχουν και βιντεακια του Καρατζαφέρη και του υπόλοιπου ζωόδους συναφιού του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γενικά οι σοβιετικοί υπήρξαν φιλικότατοι, όποιος δεν το πιστεύει ας αναρρωτηθεί για πιοό λόγο κατά τον ψυχρό πόλεμο δεν ακούστηκε τιποτα τέτοιο για αυτούς και μόνο μετά την ανατροπή της ΕΣΣΔ βγήκαν όλα τα σενάρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν είναι έτσι τα πράγματα ρε παιδιά, αφήστε τώρα, για να αντικρούσω όλα αυτά θα πρέπει να παραθέσω πόλλα πράγματα, και μπορώ, ούτε αντικομμουνισμό ούτε όλα αυτά που μου προσάπτουν.

    Τέλος πάντων εγώ την ιστορία την σέβομαι όσο τίποτα και πολιτικές σκοπιμότητες δεν βάζω, η ιστορία δεν μπορεί να γράφεται με το δοκούν (αν και έτσι γράφεται τις περισσότερες φορές).

    Για την ανατολική Πρωσία και τον ιμπεριαλιστικό μοίρασμά της από τους διεθνιστές της Μόσχας, όσο και της Βεσσαραβίας , της Σακχαλίνης και των Φιλανδικών περιοχών, άστε τα καλύτερα :)))))))

    Οι φωτογραφίες είναι ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΕΣ ειδικά εκεί που βάλανε τον ίδιο "ηθοποιό" να περιποιείται γερμανό τραυματία και να μοιράζει τσιγάρα σε αιχμαλώτους :)))))))))

    Γιατί όμως Oberon γράφεις πράγματα αυτονόητα :

    "Το άγαλμα το έστησαν Γερμανοί και όχι σοβιετικοί. Όσο και αν δεν θες να το πιστέψεις και για πολλούς Γερμανούς το τέλος του τρίτου Ραιχ, η πεινα και η αστυνομοκρατία ήταν ένα γεγονός που το δέχτηκαν με αγαλίαση"

    Είναι δυνατόν ένας λαός ηττημένος να μη επιζητεί το τέλος του πολέμου; Το άγαλμα το έστησαν οι Γερμανοί; Γιατί δεν έστησαν και στην Δυτική Γερμανία ανάλογο άγαλμα αν όχι στον αγαθοεργό στρατό του Στάλιν τουλάχιστον στον Αμερικανικό ή Αγγλικό ή Γαλλικό στρατό; :))))) Διότι απλά στην Ανατολική Γερμανία υπήρχε μια δορυφορική κυβέρνηση που αποδέχτηκε σύνορα ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ για τους Γερμανούς (ενώ κάτι τέτοιο δεν συνέβη στα Δυτικά σύνορα), και αν δεις κανένα νέο πόλεμο....... οι Γερμανοί φυσικά δεν έχουν ξεχάσει τι τεράστια μετατόπιση έκαναν οι Ρώσσοι (πράγμα που δεν το έκαναν στα Δυτικά σύνορα τους).

    Τέλος πάντων είναι πολλά τα θέματα είναι και μην επίκαιρο πια το άρθρο (περσινά ξυνά σταφύλια).

    Μια οικογενειακή εμπειρία :

    Ο πατέρας μου και ο αδελφός του ήταν όμηροι στην Γερμανία, δούλευαν για το Ράιχ σε εργοστάσιο, έχω ακούσει πολλές διηγήσεις "από πρώτο χέρι" που λένε.. ο πατέρας μου έλεγε ότι όταν τελείωσε η μάχη του Στάλιγκραντ οι γερμανοί είχαν υψώσει μεσίστιες σημαίες.


    Αίολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "δεν είδες την έκπληξη στον Γερμανό? Και η έκπληξη προκύπετι από το γεγονός ότι το αιμοδιψή ζώα που του λέγανε οι ανώτεροί του είναι άνθρωποι σαν και αυτόν."





    http://4.bp.blogspot.com/_ZshOK0-cvEs/TPVks3eRNSI/AAAAAAAAZGg/4q6WAJNFz9c/s1600/%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259A%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%259D%25CE%2597%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%25A3_%25CE%25A6%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2597.gif

    Εσύ πως την βλέπεις αυτή την φωτογραφία; Είναι από την Μακρόνησο, βλέπεις πόσο υγεινά ζούσαν οι κρατούμενοι :))))


    http://www.multiforums.gr/humanity/viewthread.php?action=attachment&tid=38&pid=5148


    Και αυτή από την Μακρόνησο είναι βλέπεις τι ενθουσιασμό έδειχναν οι σκαπανείς για τους Βασιλείς και τον Κανελλόπουλο :)))))

    Ο φαντάρος που πανηγυρίζει στον Γράμμο ήταν στο τάγμα της Μακρονήσου που πήρε μέρος στην τελική επίθεση, βλέπεις πόσο ανυπόκριτα χαρούμενος είναι που ηττήθηκε ο ΔΣΕ. :)))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δες και αυτή την φωτογραφία (υπάρχει ενσωματωμένη λεζάντα)

    http://www.multiforums.gr/humanity/viewthread.php?action=attachment&tid=38&pid=5033

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αίολε εκφυλίζεις το θέμα στην ddr και την κατάσταση εκεί. Φυσικά και δεν πρόκειται να δεχτώ ως καλή και άγια την Στάζι ούτε τον διχασμό μιας χώρας. Τα υπόλοιπα είναι όμως λίγο πολύ αερολογίες.

    Θα απαντήσω σε σημεία γιατί πραγματικά τα θέματα που θίγεις είναι άπειρα και καταιγιστικά

    1) Για την Πρωσία ξέρω ότι έπαψε σαν κράοτς το 1918. Υπήρξε ένα από τα πιό μιλιταριστικά κράτη της εποχής και φόβητρο όλης της Ευρώπης. Τι δουλειά έχει ο Στάλιν και η ΕΣΣΔ μαζίο της ακόμα δεν κατάλαβα...

    2) Το πώς οι φωτογραφίες είναι στημένες δεν το τεκμηρίωσες και καμιά ομοιότητα δεν βλέπω στα πρόσωπα που αναφέρεις.

    3) Και εμένα ο θείος μου είναι Γερμανός και πίνει νερό στο όνομα του Κόκκινου Στρατού ειδικά σε ότι αφορά τον επισιτισμό γιατί μέχρι τότε η Γερμανία είχε πει το ψωμί ψωμάκι

    4) Το άγαλμα στήθηκε το 1948 και είναι στο νεκροταφείο των πεσόντων του Κόκκινου Στρατού. Στήθηκε από Γερμανούς και δεν ξέρω γιατί το αν είναι ανατολικοί ή δυτικοί έχει τόση σημασία

    5) Μεταποίηση στα σύνορα της Γερμανίας ως Bundesrepublik Deutslands δεν εχει γίνει ποτέ από τον Φρειδερίκο τον 1ο και μετά. Τώρα αν εννοείς ότι τα κατακτημένα εδάφη δεν έπρεπε να δωθούν πίσω στις ανάλογες χώρες τι να πω...

    6) Να σου πω κάτι για την Καρελία. Όταν ο Σταλιν την κατέκτησε για στρατηγικούς και εθνολογικούς λόγους θεωρήθηκε ιμπεριαλιστική κίνηση. Όταν ο Αγγλικός στρατός δοκίμασε να καταλάβει το Οσλο για στρατηγικούς λόγους επίσης δεν θεωρήθηκε κατάκτηση. Μήπως θες να μου πεις την διαφορά αφού και οι δύο επεμβάσεις έγιναν για να σταματήσει το Τρίτο Ράιχ να δέχεται φορτία βαρέως ύδατος απο εκεί ???

    7) Μην ανήξω το στόμα μου τώρα για την δυτικόγερμανική κυβέρνηση... Τι θες να μας πεις, οτι εκει τα πραγματα ήταν δημοκρατικά και όμορφα και δεν ήταν κυβέρνηση ανδρείκελων? Ξέρεις ότι επί ψυχρού πολέμου το δόγμα του Μακαρθισμόυ εφαρμόζονταν ατόφιο εκεί? Ξέρεις ότι τα εργασιακά διακιώματα καταστρατηγήθηκαν ? Ξέρεις ότι απαγορέυονταν οι απεργίες?

    Θα σου θυμίσω ότι η ίδια η KGB υπολόγιζε ότι στο ΔυτικόΒερολίνο μόνο εδράζονταν πάνω από 100 τρομοκρατικές οργανώσεις. Τι έχεις να πεις για τις δολοφονίες του 1949? Αλήθεια ?

    Και βέβαια θα σου δώσω και ένα από τα αγαπημένα μου επιχειρήματα δημοκρατίας της δυτικής Γερμανίας: Τα λευκά κελιά μέσα στα οποία δολοφονήθηκαν ΑΓΡΙΑ και ΣΑΔΙΣΤΙΚΑ ο Αντρέας Μπααντερ, η Μάινχοφ και η Ενσλιν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΥΓ Όταν πληκρτολογώ γρήγορα δολοφονώ την ορθογραφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Mάλιστα αν κατάλαβα καλά το επιχείρημα ακολουθεί τον συλλογισμό :

    Προπαγάνδα υπάρχει - άρα αφού εμένα αυτός ο φαντάρος μου μοιάζει με τον άλλον είναι φθηνή σοβιετική προπαγάνδα...

    Τι σχέση έχει η Μακρόνησος? Αυτά που λέγανε τότε οι ίδιες οι μαρτυρίες των κρατουμένων τα ανέτρεψαν. Εσύ που κατάλβες ότι είναι προπαγάνδα το υλικό αυτό ??? Εσύ τις έβγαλες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/images/maps/Poland1939.jpg


    Δες πως ήταν η Πολωνία και η Γερμανία το 1939

    aiolos

    ΑπάντησηΔιαγραφή