"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Ένα ακόμα στοιχείο για την φωτογραφία συνεργασίας ΕΛΑΣ-Γερμανών


Ο Κόκκινος Φάκελος έχει και στο παρελθόν ασχοληθεί με το γνωστό ψευδο-ντοκουμέντο της υποτιθέμενης φωτογραφίας που αποδεικνύει τη συνεργασία ΕΛΑΣ και Γερμανών. Ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει το ψεύδος πίσω από τη φωτογραφία υπέπεσε στην αντίληψή μας από τον γνωστό φωτογράφο Μανώλη Κασιμάτη της Πολιτιστικής Εταιρείας Φωτογραφίζοντας.

Ο κύριος Κασιμάτης μας υπέδειξε ότι ένα στοιχείο που παραπέμπει στην χάλκευση της φωτογραφίας βρίσκεται στο ντύσιμο του υποτιθέμενου Γερμανού αξιωματικού που βρίσκεται στα δεξιά. 

Ο εν λόγω αξιωματικός που παρουσιάζεται από τους αναπαράγοντες της φωτογραφία ως "διοικητής της Γκεστάπο Σπάρτης" φαίνεται πως φορά ένα μη στρατιωτικό παντελόνι και δύο άρβυλα ή παπούτσια που δεν χρησιμοποιούσε ο γερμανικός στρατός, πόσο μάλλον η Γκεστάπο. Είναι γνωστό ότι η στολές των αξιωματικών του Τρίτου Ράιχ ήταν σχεδιασμένες από τον οίκο Hugo Boss, καθώς και το ότι οι αξιωματικοί του Τρίτου Ράιχ έδιναν ιδιαίτερη σημασία στον ρουχισμό και στην εμφάνιση. Είναι λοιπόν μάλλον απίθανο, ο διοικητής της Γκεστάπο Σπάρτης να φωτογραφήθηκε με πολιτικό παντελόνι και παπούτσια. H άποψη του κ. Κασιμάτη με την οποία συμφωνούμε, είναι ότι η φωτογραφία πιθανότατα "στήθηκε" απλώς το παντελόνι και τα παπούτσια πιθανόν ξεχάστηκαν, ή δεν υπήρχε σχετικός ιματισμός.

1 σχόλιο:

  1. Η αστικη τάξη στην προβοκάτσια ειναι μαστορισσα μεγαλη κολπατζου θελει βα βγαλει απο πανω της την στάμπα του γερνανοτσολια του γερνανοντυμενου του κουκουλοφορου με το αγκυλωτό σταυρό στο χερι σαν την φασιστική ναζιστική δολοφονική συμμορία της ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή