"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Περί Φαήλου και άλλων νεοφασιστών

Γενικά η ενασχόληση με την σημερινή πολιτική επικαιρότητα δεν βρίσκεται μέσα στις επιδιώξεις αυτού του ιστοτόπου εκτός αν σχετίζεται άμεσα με ζητήματα ιστορίας, μεθοδολογίας και μνήμης. Σήμερα θα κάνουμε μια μικρή εξαίρεση και θα λερώσουμε τον ιστότοπό μας με το όνομα του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Πριν μερικές ώρες ο Φαήλος Κρανιδιώτης, γνωστό ακροδεξιό, ομοφοβικό και ανιστόρητο στέλεχος της ΝΔ, διαγράφηκε από το κόμμα για την παρακάτω ανάρτηση: 

 


Παρακάμπτουμε τα περί Τσίμα και Μουζάλα, άλλωστε η στάση των κομμάτων για το όνομα της FYROM περνά κυρίως μέσα από το κατά πόσο, τηρούν την εθνική αξιοπρέπεια και τον πατριωτισμό τους στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον ίδιο τον λαό της χώρας. Όμως ο Φαήλος αναφέρεται στη ΣΝΟΦ. 

Γνωρίζει άραγε ο κ. Κρανιδιώτης τι είναι αυτό για το οποίο μιλά; Η ΣΝΟΦ υπήρξε σλαβομακεδονική αντάρτικη οργάνωση που επεδίωκε μεν την αυτοδιάθεση των Σλαβομακεδόνων, υπερασπίζονταν δε τα ελληνικά εδάφη ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές καθώς και τους Βούλγαρους, και αμύνονταν ενάντια στη φασιστική τακτική του εμφυλιακού αστικού κράτους του να διώκει, με διάφορους τρόπους του Σλαβομακεδόνες στη χώρα. Η ΣΝΟΦ συγκρούστηκε πολιτικά με το ΚΚΕ για το Μακεδονικό ζήτημα και έλαβε σαφή απόσταση από αυτό. 

Ο κ. Κρανιδιώτης επίσης αναφέρει το Γουδί, τις εκτελέσεις και το ότι ο ίδιος επιθυμεί να δένει με σύρμα, παρακαλώ, τα χέρια των μελλοθανάτων. Μιλά και αναφέρεται βεβαίως για πολιτικές εκτελέσεις κομμουνιστών κι ας δανείζεται τεχνηέντως όρους Μικρασιατικής Καταστροφής. Του θυμίζουμε λοιπόν ότι οι κομμουνιστές που κατά τον Εμφύλιο εκτελέστηκαν, δολοφονήθηκαν για τις ιδέες τους, την ακεραιότητα της χώρας τους, την αξιοπρέπεια του λαού τους, σκοτώθηκαν δε σε δίκες- παρωδίες από αμερικανόδουλους και αγγλόδουλους πολιτικούς εκφραστές της αστικής τάξης που έδινε γη και ύδωρ, που δεν τους ανήκε, σε ξένα και ντόπια συμφέροντα, που ήταν συνήθως πρώην συνεργάτες των κατακτητών.

Αυτός λοιπόν θέλει να είναι ο κ. Κρανιδιώτης, ένας προσκυνημένος στην αστική τάξη δήμιος που "δένει με σύρμα τα χέρια" των κομμουνιστών πατριωτών. Εκφράζει δε, την ακροδεξιά, νεοναζιστική πολιτική θέση της εποχής, που εκφράζεται καλύτερα ακόμα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, στην οποία τώρα πια μπορεί να διεκδικήσει επάξια μια θέση. 

Ευχαριστούμε τον κ. Κρανιδιώτη που μας ξεκαθάρισε το ταξικό στρατόπεδο στο οποίο ανήκει, αυτό των ακροδεξιών τσιρακιών του αστικού κράτους. Του θυμίζουμε ότι ιστορικά, εκτός από τους δημίους των κομμουνιστών υπήρχε η ΟΠΛΑ, η Λαϊκή Αυτοάμυνα και ο Δημοκρατικός Στρατός, παιδιά και υπερασπιστές του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου