"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Το ΚΚΕ αναστηλώνει το μεγάλο νοσοκομείο του ΔΣΕ στο Γράμμο

 

Για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο συνεχίστηκαν οι εργασίες για την διάσωση και ανάδειξη των κτισμάτων που συγκροτούσαν το μεγάλο νοσοκομείο του ΔΣΕ στο Γράμμο, κάτω από το ύψωμα Σκάλα, στην περιοχή του Λιανοτοπίου.

Στα 32 έχουν φτάσει μέχρι τώρα τα κτίσματα που έχουν εντοπιστεί, ως μέρος της νοσοκομειούπολης η οποία εξυπηρέτησε τις ανάγκες του ΔΣΕ στη μεγάλη μάχη του Γράμμου το καλοκαίρι του 1948.

Δεκάδες μέλη του ΚΚΕ από τις οργανώσεις του ΚΚΕ στη Μακεδονία και την Ήπειρο, έδωσαν το «παρών» για δύο μέρες, συντηρώντας κτίσματα, χαράζοντας μονοπάτια σ όλο το μήκος και πλάτος της περιοχής του νοσοκομείου ώστε να γίνει εύκολα επισκέψιμη από τις νεώτερες γενιές των αγωνιστών που εμπνέονται στη δράση τους από την ιστορία του επαναστατικού κινήματος της χώρας μας.

Σύντομη αναφορά στην ιστορία του νοσοκομείου έκανε μιλώντας στους συντρόφους που συμβάλουν στην διάσωση και ανάδειξη του νοσοκομείου ο Δημήτρης Γόντικας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και την επόμενη περίοδο ώσπου το χιόνι να επιβάλει ένα διάλειμμα.Τοπογραφική εργασία στο χώρο.


Αποκάλυψη και αναστήλωση κτηρίων


Απόσπασμα της ομιλίας του Δημήτρη Γόντικα εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου