"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Όταν τα ντοκουμέντα "μιλούν" από μόνα τους


Έχουμε και στο παρελθόν αναφερθεί στην ιστορική ανάλυση και τη μεθοδολογία των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής και των λοιπών βοθροειδών μορφωμάτων του ακροδεξιού χώρου, κυρίως με αφορμή την παραχάραξη της ιστορίας που αυτοί επιχειρούν, όταν προσπαθούν να "αποδείξουν" οτιδήποτε το ιστορικό. Σαφώς, τα παραπάνω μορφώματα ουδεμία σχέση έχουν με μεθόδους ιστορικής τεκμηρίωσης, πόσο μάλλον με την επιστήμη γενικότερα, παρόλα αυτά καλό είναι να βρίσκουν πάντα μιαν απάντηση μέσα από τα ιστορικά ντοκουμέντα απέναντι στη βοθρολογία τους. 

Με αφορμή την επέτειο της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη και των τριών συντρόφων του, φασιστοειδή του διαδικτύου κυκλοφορούν ευρέως την παρακάτω εικόνα ως "απόδειξη", ότι η εφημερίδα της ΕΔΑ "Αυγή" κατηγορούσε τον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του για προδότες. 
Φυσικά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, όπως λέει ο λαός και έχει δίκιο, καθώς δεν πρόσεξαν οι εν λόγω υμνητές του Τρίτου Ράιχ, πως η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν είναι η γνωστή "Αυγή" της ΕΔΑ. Η εφημερίδα "Αυγή", πολιτικό όργανο της ΕΔΑ και σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοεκδόθηκε στις 24 Αυγούστου 1952, πέντε μήνες μετά την εκτέλεση Μπελογιάννη και είχε ως πρώτο της διευθυντή τον Βασίλη Ευφραιμίδη, παλιό στέλεχος του ΚΚΕ. Όχι λοιπόν κάποιον Τάκη Δόξα και σίγουρα δεν έβγαζε φύλλα στις 21 Μαρτίου 1952...

Πρόκειται λοιπόν για μια τοπική εφημερίδα του Πύργου, που τύχαινε να έχει παρόμοιο όνομα και σαφώς κινούταν σε φιλοκυβερνητική γραμμή. 

Καμιά λοιπόν σχέση. 

Έτσι λοιπόν, είτε τα εν λόγω φασιστοειδή δεν ξέρουν ανάγνωση, είτε η φασιστική τους προπαγάνδα εξαντλείται στην απλή γελοιότητα. Όπως και να έχει το πράγμα η υπόθεση είναι για γέλια και αναδεικνύει το κατώτατο επίπεδό τους. Την επόμενη φορά ας πάρουν παράδειγμα από τον ιδεολογικό και πολιτικό τους πρόγονο Γιόζεφ Γκαίμπελς, που θεμελίωσε τις αρχές του κιτρινισμού και της μαύρης προπαγάνδας, για να κάνουν λίγο πιο διασκεδαστική και τη δική μας ιστορική αποδόμηση. 

Ευχαριστούμε τον φίλο "Ήφαιστο" για την πρώτη ενημέρωση για το γεγονός και για τη φωτογραφία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου