"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

H ιστορία δεν ξεχνά...

Με τις εκλογές να έχουν λάβει τέλος και τα πολιτικά συμπεράσματα να εξάγονται από τον καθένα μας ξεχωριστά, κρίνουμε σκόπιμο να αφιερώσουμε ένα ακόμα άρθρο στην ιστορία του νεοναζιστικού μορφώματος που λέγεται Χρυσή Αυγή και έλαβε περίπου 7%.

Το αφιέρωμά μας αφορά τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και γνωστό για το φασιστικό αλλά και λανθασμένο "βένι βίντι βίκι" και την ιστορία του στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Στις 31 Ιουλίου του 1978 και με την επταετία να έχει τελειώσει, ο Νίκος Μιχαλολιάκος συλλαμβάνεται για σειρά βομβιστικών επιθέσεων στην Αθήνα. Ο Μιχαλολιάκος που ήδη βρίσκεται στα κατάστιχα του δεξιού μεταδικτατορικού παρακράτους, προσάγεται αρχικά με τον νόμο 774/78 περί καταστολής και τρομοκρατίας και προκειμένου η ποινή του να είναι κατά το δυνατόν μικρή προσάγεται με τον νόμο 495/76 περί όπλων και εκρηκτικών υλών. Τελικά ο Μιχαλολιάκος καταδικάζεται σε 13 μήνες φυλάκιση. 
Η καταδίκη του αυτή έρχεται δεύτερη μετά την προσαγωγή του για επίθεση σε δημοσιογράφους που κάλυπταν την κηδεία του δολοφονημένου από την 17 Νοέμβρη Ευάγγελου Μάλλιου.  


Η θητεία του Νίκου Μιχαλολιάκου στον φασισμό δεν ξεκινά όμως μεταδικτατορικά. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατά την διάρκεια της δικτατορίας υπηρετεί στους καταδρομείς με τον βαθμό του έφεδρου ανθυπολοχαγού. Εκεί βασανίζει και τραμπουκίζει φαντάρους απειλώντας τους, ως μέρος αυτού που στο δικαστήριο αποκάλεσε "εκπαίδευση". Την δράση του, συγκεκριμένα απέναντι σε αριστερούς φαντάρους, παρουσιάζει καλύτερα το άρθρο της Αυγής παρακάτω: 





Στο άρθρο αυτό παρουσιάζεται η μαρτυρία του φαντάρου επί επταετίας Βάση, κατά την οποία ο Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί με τον συνάδελφό του Τζαβέλλο κατάσχεσε την φυσαρμόνικα φαντάρου που έπαιζε "αριστερά τραγούδια" και αφού τοποθέτησε την ξιφολόγχη του στο λαιμό του, του είπε "Ας μιλήσουμε ανοιχτά. Εγώ είμαι φασίστας και εσύ κομμουνιστής. Έτσι;" 

Αυτό το άτομο ήταν και είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Αργότερα περνώντας από την φιλοδικτατορική νεολαία ΕΠΕΝ θα περάσει στην δημιουργία της Χρυσής Αυγής και μετέπειτα στον ελληνικό παρακρατικό ιστό ως μαχαιροβγάλτης και δολοφόνος μεταναστών


Εφημερίδες εποχής για την περίπτωση των βομβών και της κλοπής περιστρόφων


Εφημερίδες εποχής για την περίπτωση των βομβών και της κλοπής περιστρόφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου