"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Σοκάρει το φοβερό ντοκουμέντο της Χρυσής Αυγής


Χθες το απόγευμα ώρα 17:08, η επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής ανάρτησε ένα ντοκουμέντο του Ιστορικού Συλλέκτη Βέροιας που τάραξε συθέμελα το διαδίκτυο, για να μην πούμε και την Ιστορία όπως την ξέρουμε. Ακολούθησαν απανωτά τηλεφωνήματα στον Περισσό, στο Αρχείο του ΚΚΕ. Ο Κόκκινος Φάκελος δέχτηκε σωρεία μηνυμάτων και σήμερα μόλις καταφέραμε να αρθρώσουμε λόγο σχετικά με το γεγονός που σχεδόν ξύπνησε το Γιάννη Κορδάτο από τον αιώνιο ύπνο του.

Πρόκειται για την ακόλουθη φωτογραφία που εμφανίζει τον Γερμανό αξιωματούχο Σβότσερ (όρθιο), μέλος της Κ.Ε. του SED (Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα), να παραδίδει ένα χρηματικό ποσό ως βοήθεια στον Θανάση Γεωργίου (καθιστός) μέλος του ΚΚΕ. Το ποσό βρίσκεται πάνω σε σημαία του ΔΣΕ. 


Ναι... αυτό...

Ζητάμε συγγνώμη από τους αναγνώστες και φίλους μας γιατί δεν γνωρίζαμε ότι τα κομμουνιστικά κόμματα λειτουργούν με διεθνιστικό ρόλο και αλληλουποστηρίζουν το ένα το άλλο, όπως ορίζει ο Μαρξ, ο Ένγκελς και ο Λένιν. Έπρεπε η Χρυσή Αυγή να μας ανοίξει τα μάτια γιατί δεν γνωρίζαμε από τον Ισπανικό Εμφύλιο ότι οι κομμουνιστές, οι σοσιαλιστές και οι δημοκράτες ενίσχυσαν με χρήματα, με όπλα, με εφόδια, τρόφιμα και με αίμα τον αγώνα του Ισπανικού λαού ενάντια στο έρεβος του φασισμού του Φράνκο, Χίτλερ και Μουσολίνι, των ιδεολογικών προγόνων δηλαδή της νεοναζιστικής συμμορίας που λέγεται Χρυσή Αυγή. 

Παιδιά μην σοκάρεστε... Σιγά το ντοκουμέντο...

Και δεν είναι μόνο το SED, είναι η λαϊκή δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, η ΕΣΣΔ, η Ανατολική Γερμανία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και κομμουνιστικές και προοδευτικές δυνάμεις του λαού της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας, της Σουηδίας  και άλλων χωρών που βοήθησαν τον ΔΣΕ στον αγώνα του, με πολιτικά και υλικά μέσα. 

Η ειδοποιός διαφορά βεβαίως είναι ότι μιλάμε για την προσφορά λαού σε λαό, όχι για την προσφορά ενός ναζί δικτάτορα σε έναν άλλο ναζί δικτάτορα. 

Δεν πειράζει... την επόμενη φορά θα βρείτε κάποια φωτογραφία σφαγών των Ναζί στο Ρεσοσιμπίρσκ για να την παρουσιάσετε ως έγκλημα του ΕΛΑΣ...



6 σχόλια:

  1. Που το μεμπτό;

    Η Διεθνείς Αλληλοβοήθεια Των Λαών Είναι "Δημόσια" και όχι σε μυστικά σκοτεινά και κρυφά δωμάτια/τεκέδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λες “Δημόσια” εννοείς τις πλατείες και πάνω στα εικονοστάσια; Όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά και μόνο ότι υπάρχει φωτογραφία το σκοτεινό δωμάτιο μάλλον φωτίζονταν!

      Διαγραφή
  2. Έχασα κάτι; Άλλαξε η γραμμή;
    Τελικά είχαμε βοήθεια ή(διαζ) δεν είχαμε;



    http://kokkinosfakelos.blogspot.gr/2017/08/blog-post_68.html

    Τώρα, τα περί κομμουνιστικού δορυφόρου πρέπει να τεκμηριώνονται και όχι να λέγονται στον αέρα. Που η ΕΣΣΔ ενεπλάκη ενεργά στον Εμφύλιο; Πουθενά. Τι έκαναν τα άλλα σοσιαλιστικά κράτη πέραν του να βοηθήσουν παιδιά, τραυματίες και πρόσφυγες; Από την άλλη μεριά ξέρεις φαντάζομαι το σχέδιο Μαρσαλ, το "ιδού ο στρατός σας", τον ρόλο της ΟΥΝΡΑ και τόσα άλλα. Άρα αυτό δεν συνιστά Αμερικανοαγγλικό δάκτυλο για σενα;





    http://kokkinosfakelos.blogspot.gr/2017/09/blog-post_15.html#comment-form

    Και δεν είναι μόνο το SED, είναι η λαϊκή δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, η ΕΣΣΔ, η Ανατολική Γερμανία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και κομμουνιστικές και προοδευτικές δυνάμεις του λαού της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας, της Σουηδίας και άλλων χωρών που βοήθησαν τον ΔΣΕ στον αγώνα του, με πολιτικά και υλικά μέσα.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν άλλαξε γραμμή και φυσικά δεν ήταν μόνο η περίθαλψη τραυματιών. Η ΕΣΣΔ βοήθησε διπλωματικά, πιέζοντας τον ΟΗΕ, συντονίζοντας συλλογή χρημάτων σε δημοκρατικούς συλλόγους χωρών κ.α. Οι άλλες χώρες έστειλαν και μικρό αλλά σημαντικό ιατρικό προσωπικό στον ΔΣΕ.

      Διαγραφή
  3. Σε ένα πόλεμο είτε διακρατικό, είτε εσωτερικό (χρησιμοποιώ ανώδυνους όρους) οι αντιμαχόμενοι χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που μπορούν να επιστρατεύσουν προς επίτευξη του σκοπού τους.
    Δεν μπορώ να διαβάζω κείμενα μίζερα, δακρύβρεχτα και γκρινιάρικα για υπεροπλία του ενός και για τα λιανοντούφεκα του αλλού. Χαίρομαι που εδώ βλέπω ένα κείμενο καθαρό, χωρίς υπονοούμενα και κρυφά μηνύματα.
    Πόλεμο έχουμε και χρησιμοποιούμε τα πάντα. Ο καλύτερα οργανωμένος ας κερδίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Κ.Κ.Ε. ήταν μέλος της Κ.Δ. με αποτέλεσμα μια ενέργεια σαν και αυτή να είναι δικαιολογημένη. Φυσικά, κατα την αποψή μου, η εξάρτηση του Κ.Κ.Ε απο την Κ.Δ. κόστισε ακριβά χρονικά, όσον αφορά την έμπλοκή του Ε.Α.Μ. και την ανάπτυξη του Ε.Λ.Α.Σ κατα την Εθνική Αντίσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή