"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Μιαν απάντηση για τις προτάσεις βιβλίων μας


Οι συντελεστές του Κόκκινου Φακέλου δεχτήκαμε πληθώρα σχολίων που αφορούν τις βιβλιοπροτάσεις του blog μας και την επιλογή βιβλίων που προτείνουμε σε φίλους και αναγνώστες. 

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε άπαξ και δια παντός ότι ο Κόκκινος Φάκελος ΔΕΝ χρηματοδοτείται από κανέναν εκδοτικό οίκο και δεν αποκομίζει κέρδη από την παρουσίαση ή πρόταση οποιουδήποτε βιβλίου. 

Οι επιλογές μας και αναλόγως, οι προτάσεις μας προέρχονται από το προσωπικό μας διάβασμα, το δικό μας λογοτεχνικό γούστο και τις δικές μας αναγνωστικές προτιμήσεις. Αν μας αρέσει ή μας προκαλεί το ενδιαφέρον ένα βιβλίο σας το προτείνουμε. Απόδειξη για τα παραπάνω αποτελεί το γεγονός ότι το blog μας δεν περιέχει διαφημίσεις από τις οποίες θα μπορούσαμε να έχουμε έσοδα. 

Παράλληλα, αν επιθυμούσαμε να "τα πιάσουμε χοντρά" όπως κάποιοι υπονοούν θα επιλέγαμε να σας προτείνουμε λίγο Καλύβα και Μαραντζίδη, που πουλούν αρκετά αυτόν τον καιρό και προωθούνται αναλόγως και πολλαπλώς από διάφορα κέντρα, εκδόσεις και εφημερίδες. 

Αντιθέτως επιλέγουμε συνήθως βιβλία που στέκονται τίμια και κριτικά απέναντι στην Ιστορία και για τον λόγο αυτό δεν είναι "εύπεπτα" από την πλειονότητα του εκδοτικού στερεώματος. 

Αυτά τα ολίγα από εμάς και συγγνώμη για το βαρετό αλλά αναγκαίο άρθρο.


3 σχόλια:

  1. Φίλε Κώστα Μπακογιάννη!

    Ξεκινάς από λάθος βάση και Δεδομένα Επιστημονικά και Αυτό Εκπλήσσει!

    Ο Φασισμός Είναι Μορφή Ιδεολογίας και Πολιτικής Του Κεφαλαίου Του Καπιταλιστικού Συστήματος! Απλά: Το Κεφάλαιο (Καπιταλισμός) ΔΕΝ Είναι Ηθική "Λέσχη" Του "Αγαπάται Αλλήλους" Αλλα (το είπε στην ΔΕΘ με άλλα λόγια ο Kyriakoulis) Ζούγκλα Αγρίων Ζώων και σε Ανθρώπινη Κοινωνία Μεταφράζεται τόσο Πολιτικά Κοινωνικά όσο και Επιστημονικά ονομάζεται... ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!! Στον Φασισμό Δεν Υπάρχει ΗΘΙΚΗ όπως και στον Καπιταλισμό!!! Το Ότι Η Εκκλησία Της Ελλάδος δεν έβαλε τα χέρια και πόδια του Kyriakouli σε ένα παπούτσι δεν μας εκπλήσσει! Διότι και το NSDAP (Εθνικοσοσιαλισμός/Ναζί/33-45) επέβαλε τον Εκκλησιαστικό Αναγκαστικό Φόρο στους .... Εργαζόμενους σε όλη την Γερμανία!!! Και Έτσι Το "Βούλωσε" τόσο η Επίσημη Εκκλησία Της Γερμανίας όσο και Το Βατικανό (διότι ένα μέρος των φόρων από Γερμανία πήγεναι στο Βατικανό!!!)!!!

    Αλλά Αυτά μπορεί να τα βρείς και στα βιβλία του Πατέρα Σου Του Παύλου!

    Το ίδιο Σύστημα που Δολοφόνησε Τον ΦΥΣΣΑ το Ίδιο Σύστημα Δολοφόνησε Τον ΠΑΥΛΟ και Το ίδιο Τον Ιταλό Aldo Moro!!!


    Σου Συνιστούμε να διαβάσεις το βιβλίο του Πατέρα Σου στα γερμανικά (να στο μεταφράση ο Kyriakoulis ή η μάνα σου) Militärherrschaft in Griechenland!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχουμε κάποιο φίλο εδώ στον Κόκκινο Φάκελο με το όνομα Κώστας Μπακογιάννης.

      Διαγραφή
    2. Εντάξει βρε Φίλε!

      Όλοι λίγο πολύ "Φίλοι" είμαστε Σαυτόν Τον Αποικιακό Μαχαλά! .... !

      Πάντα Φιλικά!!!

      Διαγραφή