"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Μια μικρή διευκρίνιση


Τελευταία το ταχυδρομείο του μπλογκ μας έχει κατακλυστεί από σχόλια νεο-φασιστικού και αντισημιτικού περιεχομένου που απαιτούν τη δημοκρατία της ελεύθερης έκφρασης στο ιστολόγιό μας. Έχουμε να πούμε τα εξής: 

Δεν δημοσιεύουμε σχόλια νεο-φασιστών τελεία και παύλα, ο λόγος είναι ότι δεν σας αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, ούτε σε εσάς, ούτε στις ιδέες σας. Ο λόγος που δεν σας αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης είναι ότι εσείς από τη δική σας μεριά δεν αναγνωρίζετε το δικαίωμα, όχι της έκφρασης αλλά της ύπαρξης σε δεκάδες κατηγορίες ανθρώπων. Έτσι σε όσους δεν σέβονται το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης της ύπαρξης, δεν αναγνωρίζουμε δημοκρατικά δικαιώματα. 

Δεύτερον: Σεβόμαστε τον αγώνα και την προσφορά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες και τους προοδευτικούς ανθρώπους όλων των λαών, όλων των χρωμάτων και όλων των γλωσσών. Δεν πρόκειται να μολύνουμε ένα ενημερωτικό ιστορικό μπλογκ με τον "διάλογο" μαζί σας, αφήστε δε που με φασίστες δεν υπάρχει δυνατότητα διαλόγου. 

Τρίτον, θεωρούμε ότι ο φασισμός, ο εθνικισμός και ρατσισμός βασίζονται κυρίως στην ελλειπή ενημέρωση και την αντικοινωνικότητα και εδράζεται σε υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα του κόσμου, κυρίως όμως τροφοδοτείται από την αστική τάξη. Δεν θέλουμε λοιπόν καμιά σχέση με ανθρώπους που είτε είναι συνειδητά τσιράκια του κεφαλαίου, είτε ασυνείδητα ανενημέρωτα ανθρωπάρια, δρώντες ως κλάκα ενός ηθικά βρώμικου φυρερίσκου, που εκπροσωπεί δίκην ντόμπερμαν, μια ακόμα πιο βρώμικη τάξη. 

Άλλωστε όπως έλεγε και ο Μπρεχτ, ο φασισμός είναι μια μορφή βλακείας και η βλακεία είναι επικίνδυνη γιατί είναι κολλητική.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, τα σχόλιά σας σβήνονται με ένα κλικ. 



1 σχόλιο:

  1. Τα αποβράσματα της Κοινωνίας το ΑΝΟΙΧΤΑ δολοφονικό χέρι του Καπιταλισμού θέλει να πει και την γνώμη του. ΟΙ Εγκληματίες που μέσα στον ...αντιμνημονιακό... αγώνα στις πλατείες μαζί με τους Οπορτουνιστές δυναμώσανε. Και σήμερα 3 χρόνια μετά η δίκη ακόμα δεν έχει τελειώσει με την Αριστερή Κυβέρνηση. Και φωτογραφία παρέα στο Καστελόριζο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ αγκαλιασμένοι. ΑΘΛΙΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή