"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Αποκατάσταση μνήμης του Νίκου Ζαχαριάδη

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί σε κλίμα συγκίνησης στο πρώτο νεκροταφείο η εκδήλωση αποκατάστασης του Νίκου Ζαχαριάδη στο ΚΚΕ.

Εκατοντάδες μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, φίλοι και συναγωνιστές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών για να τιμήσουν με την παρουσία τους της αποκατάσταση του Νίκου Ζαχαριάδη στο ΚΚΕ. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Νίκου Γκιώνη και ακολούθησε η τοποθέτηση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, από την Αλέκα Παπαρήγα. Η γενική γραμματέας αφού εμβάθυνε στην προσωπική και πολιτική ιστορία του Νίκου Ζαχαριάδη, διάβασε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής βάση της οποίας ο Νίκος Ζαχαριάδης αποκαθίσταται στο ΚΚΕ. Η απόφαση αναφέρει ρητά ότι η απόφαση της 56ης ολομέλειας του ΚΚΕ που διαγράφει τον Ζαχαριάδη για σεχταρισμό και φραξιονισμό καταργείται, και ασκεί βαθειά κριτική στην στάση και τις θέσεις τόσο του ΚΚΕ όσο και του ΚΚΣΕ για το ζήτημα. Η εκδήλωση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο που όπως αναφέρθηκε και από την ίδια την ΚΕ του ΚΚΕ, περίμενε αρκετό καιρό και την επίσημη αποκατάστασητου ήρωα γενικού γραμματέα.

Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο ιδιαίτερη θέση είχε η ερμηνεία ενός ρώσικου παραδοσιακού τραγουδιού από τενόρο a capella.



Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση αποκατάστασης του Νίκου Ζαχαριάδη

Η γενική γραμματέας στο βήμα

Η ανάγνωση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής

Δεκάδες νέοι, νέες αλλά και μεγαλύτεροι  πέρασαν από τον τάφο του Νίκου Ζαχαριάδη να αφήσουν ένα λουλούδι



Το ρώσικο τραγούδι από το καλλιτεχνικό δρόμενο της εκδήλωσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου