"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ο φάκελος του αίσχους

Στο σημείο αυτό θα αναρτήσω φωτογραφικό υλικό απο την δράση του παρακράτους την περίοδο 1944 - 1949. Η ελληνική ύπαιθρος υπέφερε απο την δράση παρακρατικών ομάδων όπως οι ΜΑΥ (Μονάδες Αμύθνης Υπαίθρου) που λήστευαν , βίαζαν και τρομοκρατούσαν με απότερο στόχο να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στον λαό και να καταστρέψουν τις οργανώσεις του ΕΑΜ σε όλη την επικράτεια. Οι ομάδες αυτές οπλισμένες απο τα χέρια των Άγγλων και της ντόπιας αστικής τάξης μετατράπηκαν αργότερα σε μάχημες μονάδες ενάντια στο ΔΣΕ και κυριολεκτικά προέβησαν σε ένα όργιο δράσης που μπορεί να σκιαγραφηθεί μόνο με τα μελανότερα χρώματα. Οι ομάδες αυτές των "πατριωτών" αργότεαρα εντάχθηκαν με χαμηλούς βαθμούς στο στρατό ή στελέχωσαν τα περιβόητα ΤΕΑ (Τάγματα Εθνικής Ασφάλειας) Στο σημείο αυτό θα παρατεθεί φωτογραφικό υλικό απο το κυνήγι κεφαλών στο οποίο το ελληνικό παρακράτος επιδόθηκε το οποίο προέρχεται απο διάφορα sites και τον Ριζοσπάστη.


Κεφάλια 12 ανταρτών του ΔΣΕ εκτίθενται στην Πελοπόνησο


Κεφάλια κομμουνιστών σε χωριό της Μακεδονίας




Κεφάλι κομμουνιστή σε έκθεση στα Τρίκαλα

Κεφάλι αντάρτη του ΔΣΕ περιφέρεται απο παρακρατικούς






  Ο Γιώργος Ατζακλής με τα κεφάλια των συντρόφων του όπως τα στόλισαν οι παρακρατικοί


13 σχόλια:

  1. φρικη πως ειναι δυνατον πριν 50 χρονια παπουδες και πατεραδες μας να εκαναν αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς η αποκτήνωση του εμφυλίου ήταν κάτι που σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε για πολυ συγκεκριμένους λόγους... Και να φανταστείς οτι αυτές είναι μόνο ελάχιστες απο τις φωτογραφίες που πρέπει να τραβήχθηκαν αυτή την εποχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για άλλη μια φορά οι Έλληνες πειραματόζωα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΔΣΕ, όμως, δεν έκανε αντίσταση. Άλλα πράγματα έκανε. Έστρεψε τα όπλα του εναντίον της νομίμου κυβερνήσεως της πατρίδας μας, λήστεψε, βίασε, σκότωσε ομαδικά, απήγαγε 28.000 Ελληνόπουλα και τα γενιτσαροποίησε στις πρώην ανατολικές χώρες, έγινε αιτία να μην συμμετάσχει η χώρα μας στη μεταπολεμική μοιρασιά (με αποτέλεσμα πανάρχαια ελληνικά εδάφη, όπως η Βόρειος Ήπειρος, να παραμένουν ακόμη αλύτρωτα), κατέστρεψε με τον Συμμοριτοπόλεμο τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της πατρίδας μας, με αποτέλεσμα να οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος του ενεργού ελληνικού πληθυσμού στην ξενιτιά.

    Ο ΔΣΕ δεν ήταν φυσικά ούτε «δημοκρατικός», αλλά ούτε και «στρατός». Ένα μάτσο από εγκληματίες κατσαπλιάδες ήταν που δεν σεβάστηκε την ανάγκη του έθνους και του λαού για εθνική ομόνοια και κοινωνική συνεργασία. Το μόνο που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα από τον τίτλο του είναι το «Ελλάδας». Ήταν δηλαδή μία συμμορία που απλώς δρούσε στον χώρο της Ελλάδας. Ούτε καν δηλαδή ένα σύνολο Ελλήνων, αφού ανάμεσά τους βρίσκονταν και πολλοί μισθοφόροι από άλλες βαλκανικές χώρες (κυρίως Βούλγαροι), που φυσικά αγωνίζονταν για τους δικούς τους σκοπούς, στο πλαίσιο της επαίσχυντης συμφωνίας τους με το ΚΚΕ για «ανεξάρτητη» Μακεδονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή προσπαθείς να μας πείσεις ότι όλοι αυτοί οι δωσίλογοι - προδότες - ταγματασφαλίτες των Γερμανών, Λειτούργησαν για το συμφέρον της Ελλάδας.Και για το ότι εσύ μιλάς ακόμα Ελληνικά και όχι Γερμανικά να ευχαριστούμε τους δωσιλογους- προδότες- ταγματασφαλίτες. Να φανταστείς ότι ακόμα και τώρα για τα δεινά που τραβάμε, πάλι ο εχθρός σας είναι το 5% του ΚΚΕ και όχι το 45 % που πήγατε και βγάλατε. Περαστικά σας.

      Διαγραφή
  5. Αγαπητέ

    Το σχόλιο αυτό είναι τόσο απαράδεκτο που πραγματικά κρατιέμαι για να μην απαντήσω αγενώς. Προφανώς προέρχεσαι ιδεολογικά από κάποιο πανάθλιο χώρο της δεξιάς ή ακροδεξιάς διαφορετικά δεν θα μίλαγες έτσι και δει στο συγκεκριμένο άρθρο που παρουσιάζει την φρίκη του δεξιού παρακράτους. Θα απαντήσω τώρα σε ένα ένα τα επιχειρήματά σου και θα το κάνω χωρίς τσιτάτα όπως εσύ και με ιστορικά και όχι χαλκευμένα επιχειρήματα.

    1) Η συμφωνία του Λιβάνου προέβλεπε εκλογές και δημοψήφισμα και αφοπλισμό του ΕΔΕΣ, της Ορεινής Ταξιαρχίας και μέρους του Ιερού Λόχου και του ΕΛΑΣ. Αυτό που έγινε ήταν άκρατη λευκή τρομοκρατία στους δημοκρατικούς και κομμουνιστές πολίτες από την δεξιά και άμεση στρατιωτική εισβολή των Άγγλων στην χώρα. Αυτά όλα τα αγιοποίησε η δοσιλογική κυβέρνηση Παπανδρέου, άρα νόμιμη κυβέρνηση ΔΕΝ υπήρχε μέχρι τις νοθευμένες και εν τω μέσω τρομοκρατίας εκλογές. Ο ΔΣΕ είχε τόσο τεράστια δημοκρατικά αισθήματα που την δική του κυβέρνηση την ονόμασε "Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση"

    2) Περι βιασμών, δολοφονιών κτλ σε προκαλώ να μου φέρεις ένα στοιχείο αυθαιρεσίας από άνδρες του ΔΣΕ που δεν έτυχε τιμωρίας από ανάλογο ανταρτοδικείο. Περιμένω ασφαλώς να έχεις καιτα ανάλογα στοιχεία και όχι να το βγάλεις από το μυαλό σου.

    3) Ο ΔΣΕ υπήρξε τακτικότατος στρατός σε δομή και δράση, με όλους τους βαθμούς καιτις βαθμίδες ενός τακτικού στρατού και κράτησε αυτήν την δομή μέχρι την διάλυσή του

    4) Βούλγαροι στις τάξεις του ΔΣΕ υπήρχαν ελάχιστότατοι κυρίως γιατροί που ήρθαν εθελοντικά με μπριγάδα από την Βουλγαρία. Υπάγονταν κανονικότατα στην ελληνική διοίκηση του ΔΣΕ και ουδέποτε εγέρθηκαν αξιώσεις επί του εδαφικού από αυτούς ή τους Γιουκοσλάβους.

    5) Σχετικά με το παιδομάζωμα πραγματικά βαριέμαι να σου αναλύω την ιστορική πραγματικότητα, υπάρχει ένα άρθρο στον Κόκκινο Φάκελο με το όνομα Παιδουπόλεις, αν θες, (που δεν το βλέπω) μπες στον κόπο μπας και καταλάβεις σε τι αναφέρεσαι όταν πιπιλάς την προπαγάνδα του Μπουμπούκου και του γερο-Πλέυρη (του σκυλιού της Χούντας).

    6) Σχετικά με το κατά πόσο οι άντάρτες του ΔΣΕ αντιπροσώπευαν έστω και τμηματικα τον ελληνικό λαό θα μιλήσουν τα μαθηματικά:

    ΕΑΜ εκλογές στην ελεύθερη Ελλάδα 68%

    Αποχή του 1946 60%

    Στον στρατό των 28000 του ΔΣΕ δεν υπολόγισες τα παρακάτω στοιχεία, μέλη του ΚΠ, μέλη της ΟΠΛΑ, κομμουνιστές και δημοκρατικοί πολίτες που δεν ανέβηκαν για διάφορους λόγους στο βουνό το 46, χιλιάδες χιλιάδων νεκροί της τρομοκρατίας, χιλιάδες εκτοπισμένοι, εκτελεσμένοι και κρατούμενοι και όλος εκείνος ο ελληνικός λαός που φοβήθηκε το μαχαίρι του φασίστα και του παρακρατικού.

    7) Στην ξενιτιά οδηγήθηκαν οι Έλληνες γιατί η καταστροφή της κατοχής συνοδεύθηκε με τα πακέτα Μάρσαλ που δώθηκαν στην ανερχόμενη αστική τάξη και όχι στον λαό.

    8)Τα επιχειρήματα περί ανεξάρτητης Μακεδονίας που ήθελε το ΚΚΕ και χάρισμα εδαφών στους Βούλγαρους είναι μεταξική και βενιζελική προπαγάνδα. Τα ανάλογα τεύχη του Ριζοσπάστη για τα οποία θα σπέυσεις να με ενημερώσεις είναι από τον Ριζοσπάστη που εξέδιδε η χωροφυλακή του Μεταξά και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρες κάτι καινούριο να μας πεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι που ακόμα μετά από τόσο αίμα και χαλασμό και μετά από τόσα χρόνια υμνείτε έναν ξενόφερτο αδελφοκτόνο πόλεμο ... και λες και γνωρίζεται δήθεν κομμουνισμό και φασισμό τι είναι και ποιοι οι σατανάδες ποιοτικές τους ...ταμπουρωνεστε ακόμα σ αντίθετα μέρη έτοιμοι να ξεκοιλιάσετε ο είς τον άλλον .... Ω! Αν αγαπάτε και θέλετε Ελλάδα Λεύτερη κλάψτε για τα νιάτα που έφυγαν τόσο μα τόσο άδικα και μαζί θέσετε στεφάνι ... όλοι μαζί ... γιατί αν Ψάξετε λιγάκι γαλήνια και καθαρά θα βρείτε ο φασισμός κι ο κουμουνισμος είναι ξένα για την Ελλάδα κι από ξένους ´εσπαρθησαν´ κι αγρίεψαν εις τον τόπο μας...κι αν δείτε στον Γραμμο, που από το 1949 έως τώρα βγάζει νάρκες ακόμα ο στρατός και βρίσκει λείψανα της φρίκης, δυο είναι τα ευρήματα .... νεκροί Έλληνες κι Ελληνίδες νέοι ...πυρομαχικά όπλα και λίρες ξένες ... Τα συμπεράσματα δικά σας...
      Υ.Γ.
      Μιας και κρύβεστε πίσω από Ψευδώνυμα σας λέγω ευθέως έκλαψα για κομμουνιστές αντάρτες και για στρατιώτες ...γεννήθηκα και μεγάλωσα ανάμεσα στον Γραμμο και στο Βίτσι ...αν αγαπάτε την Ελλάδα πετάξτε τα προσωπεία και τους ξενόφερτους ιδεολογισμούς σας
      Με Αγάπη
      Αναστάσιος Σταυρόπουλος

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Τάσο

      Ποτέ δεν κάναμε κανένα διαχωρισμό ανάμεσα σε φαντάρους και αντάρτες. Παιδιά του λαού ήταν και οι δύο. Κάναμε όμως έναν διαχωρισμό, ανάμεσα σε ΑΣΤΟΥΣ και ΛΑΟ. Όπως βλέπεις η αστική τάξη υπήρξε ο ταξικός αντίπαλος του ΔΣΕ. Προφανώς χρησιμοποίησε μέρος του λαού για να χτυπήσει τον ΔΣΕ και την πρωτοπόρα μερίδα του λαού. Δεν είναι άραγε αμέτρητες οι φορές που ο ίδιος ο ΔΣΕ απευθύνθηκε στους φαντάρους για να περάσουν στις τάξεις του; Δεν απελευθέρωνε πάντα απλούς φαντάρους; Επίσης για ποια ξενόφερτη ιδεολογία μιλάτε; Τον μαρξισμό; Μήπως ο μαρξισμός διαχωρίζει λαό από λαό; Μήπως όμως κάνει ακριβώς το διαχωρισμό που κάνουμε κι εμείς; Κι ήταν άραγε ξενόφερτοι αγωνιστές όπως ο Αντύπας;, ο Βελουχιώτης, ο Σουκατζίδης κι ο Πλουμπίδης; Επίσης, από που προέρχεται και πώς αποδεικνύεται η ανάμιξη χωρών εκτός των ΗΠΑ και Μ Βρετανίας στον Εμφύλιο?

      Διαγραφή
  6. πες τα oberon γιατι η μνήμη κάποιων είναι πολύ ρηχή πως θα μας κυβερνούσαν οι απόγονοι, δοσιλόγων,
    γερμανοτσολιάδων, φασιστών, και πάσης φύσεως αποβρασμάτων βλεπε παγκαλος, βενιζέλος, χριστοφοράκος ο γιός του γνωστού αλήτη, γαπ εγκονός άλλου γνωστού αλήτη, σαμαράς άλλος αλήτης κλπ αυτοί δεν είναι έλληνες μαζί με τους χρυσαυγίτες αποτελούν οτι πιό πρόστυχο και βρώμικο είχε ποτέ η πατρίδα μας ουφ τα είπα και ξαλάφρωσα ένας έλλληνας πατριώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σε συνέχεια προηγούμενου σχολίου μου στην ελλάδα του σήμερα κυβερνούν οι απόγονοι των καταδικασμένων για δοσιλογία και μη εκτελεσμένων βλέπε χριστοφοράκος και πολλοί άλλοι ο κατάλογος είναι τεράστιος και τα ονοματεπώνυμα συγκλονιστικά καλό κουράγιο oberon που απαντάς στα ζώα...ιδεολογικούς συγγενείς των ''πατριωτών''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την όλη προσπάθειά σας αλλά φοβάμαι ότι είναι μονόπλευρη. Έστω και από αυτήν την πλευρά κάνατε καλή δουλειά.
    Υπάρχει όμως και ο αντίλογος (δεν πρόκειται να γίνει από μένα) που θα ήταν καλό να γραφτεί κι αυτός.
    Ευχαριστώ για τον χώρο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΔΣΕ και το ΚΚΕ έκαναν εγκλήματα μετά την λήξη του πολέμου με τους Γερμανούς. Είναι γνωστό ότι οι τρεις μεγάλοι χώρισαν την Ευρώπη σε ζώνες επιρροής και την Ελλάδα δεν την έδωσαν στην Σοβιετική Ένωση. Έπρεπε λοιπόν οι ντόπιοι κομουνιστές, να παραδώσουν τα όπλα και να ακολουθήσουν την Δημοκρατία. Τότε θα είχαν περισσότερη επιρροή. Τα μετέπειτα εγκλήματα δεν θα είχαν αμαυρώσει τον αγνό αγώνα ενάντια του κατακτητή. Όταν λοιπόν σταμάτησε η ροή εφοδίων από ΕΣΣΔ και από την Γιουγκοσλαβία του Τίτο, η ήττα ήταν προδιαγεγραμμένη. Δεν έφταιγε ούτε οι Αγγλία ούτε ΗΠΑ. Έφταιγε η στάση του Στάλιν.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά χρόνια τώρα περιμένω κάποιον να μας δώσει στοιχεία - που δεν είναι διαβλητά- για τα εγκλήματα του ΔΣΕ/ΚΚΕ στην Ελλάδα. Έτσι περιμένω κι από εσάς. Το τι έγινε στη Γιάλτα είναι γνωστό και η χάλκευση της ιστορίας και η θεωρίες περί ζωνών επιρροής από τον Τσώρτσιλ. Για το φταίξιμο του Στάλιν αναμένω ανάλυση. Πώς? Γιατί? κτλ.

      Διαγραφή