"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Δωρεά στο αρχείο του ΚΚΕ


Με την ευκαιρία των εορτών, ο Κόκκινος Φάκελος αποφάσισε να δωρίσει στο αρχείο του ΚΚΕ, την πρωτότυπη έκδοση του λογοτεχνικού βιβλίου Δεν θα πεθάνουμε, του κομμουνιστή λογοτέχνη και δημοσιογράφου Θέμου Κορνάρου. Πρόκειται για έκδοση του 1943.

Αποφασίσαμε αυτή τη δωρεά καθώς το ΚΚΕ είναι σήμερα το μοναδικό κόμμα που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των συμμάχων στρωμάτων της και διατηρεί τον επαναστατικό, μαρξιστικό-λενινιστικό του χαρακτήρα. Αποφασίσαμε επίσης αυτή τη δωρεά καθώς θεωρούμε ότι τα ιστορικά ντοκουμέντα του λαού πρέπει να επιστρέφουν στο λαό, του οποίου τα ταξικά συμφέροντα εκφράζει μονάχα το ΚΚΕ. 

Σας κοινοποιούμε αυτή μας τη δωρεά ως προτροπή σε φίλους και φίλες να στηρίξουμε όλοι μαζί το αρχείο του ΚΚΕ, με αυθεντικά ή ανατυπωμένα ντοκουμέντα, φωτογραφίες και υλικά της εποχής, ώστε οι πρωταγωνιστές της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης και της κορύφωσης της ταξικής πάλης να επιστρέψουν στον ιδεολογικό τους χώρο. Το αρχείο του ΚΚΕ ήταν και είναι ανοιχτό σε νέους ερευνητές, επιστήμονες και γενικά σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Απέναντι στην παραχάραξη της Ιστορίας, απέναντι στο ιδεολογικοπολιτικό της στρέβλωμα, απαντάμε στηρίζοντας την ιστορική αλήθεια και το αρχείο του κόμματος που την εκφράζει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου