"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Βιβλιοκριτική: Οι αντάρτες δεν προσκηνούν



Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Τάσου Κατσαρού παρουσιάστηκε σήμερα με επιτυχία στον χώρο του θεάτρου "Εμπρός". Το βιβλίο των εκδόσεων ΔΙΑΔΟΣΗ, αποτελεί την πρώτη εκδοτική προσπάθεια του εκδοτικού οίκου, που δεν είναι μετάφραση ξενόγλωσσου έργου ή επανέκδοση και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την πορεία των εκδόσεων. 

Το βιβλίο του Τ. Κατσαρού ήρθε σαν αποτέλεσμα μιας τετραετούς έρευνας σε αρχειακό υλικό, αυτοβιογραφίες και μαρτυρίες, πάνω στη δράση της ΟΠΛΑ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα βιβλίο που μεταχειρίζεται με τιμιότητα και ψυχραιμία την Ιστορία και τους πρωταγωνιστές της και στέκεται κριτικά απέναντι στο κύμα του ιστορικού αναθεωρητισμού, της ακροδεξιάς ιστοριογραφίας και της επιστημονικοφανούς ιστορικής παραφιλολογίας της εποχής. 

Αναδεικνύοντας άγνωστες και σημαντικές πτυχές της δράσης των λαογέννητων θεσμών του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και της ΟΠΛΑ, το βιβλίο Οι αντάρτες δεν προσκυνούν, σκιαγραφεί με πληρότητα τη δράση των αγωνιστών της εποχής στην πορεία τους για την αποτίναξη του ναζιστικού ζυγού και την κοινωνική δικαιοσύνη. Πρόκειται για ένα βιβλίο χρήσιμο για κάθε μελετητή και φίλο της Ιστορίας που εξετάζοντας την ιστορία του τόπου μας, φωτίζει, μεταξύ άλλων, την πορεία της ταξικής σύγκρουσης στο παρόν και στο μέλλον.

Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

1 σχόλιο:

  1. Χα χα χα! Χου χου χου!

    Ο κάθε ανοργασμικός μιλά για την Ελλάδα/Ελληνικό Λαό και Οι Λακέδες Της Ελληνικής Πολιτικής και Πολιτείας ως νέοι Μοντέρνοι Ραγιάδες.... "Απαντούν"!

    Την "Ελληνική" Πολιτεία "Κράτος" την Διοικούν Μικρομεσαίοι Υπάλληλοι Του Διεθνές Κεφαλαίου (Μνημόνια ντεμέκ) με Τους Ντόπιους Διαχρονικούς Λακεδοραγιάδες! Αυτό Λέγεται Νέα Εποχή (New Age)! Και εάν η Μικρασιατική Καταστροφή Είτανε μια Τεράστια Καταστροφή Του Ελληνισμού και Εδαφική η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΑ ΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ!!!

    Η ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ: ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΟΦΗΣ 180° ΜΟΙΡΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ (ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ)!

    ΈΞΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟ!!!

    ΈΞΩ Η ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ!!!

    .... και με ΒΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή