"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου

Μετά από αρκετά χρόνια και αρκετούς δημάρχους που κωλυσιέργησαν και αδιαφόρησαν, ο δήμος Περιστερίου με πρωτοβουλία των κατοίκων του και του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ απέκτησε επιτέλους το δικό του Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Ο λόγος για το μικρό αλλά εντυπωσιακό σε έντυπο και εκθεσιακό υλικό Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου, στο οποίο εκτίθενται σημαντικά κειμήλια της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης του δήμου αλλά και ντοκουμέντα του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής.

Σε ένα οίκημα που από καιρό είχε δωριθεί για τον σκοπό αυτό, αλλά για προφανώς πολιτικούς λόγους έμενε αναξιοποίητο, οι κάτοικοι του δήμου με δική τους πρωτοβουλία, εργασία και χρόνο, και μπροστάρηδες τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης του δήμου, δημιούργησαν έναν όμορφο χώρο- παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενιές. Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, δεν περιορίζει τη λειτουργία του σε μια απλή εκθεσιακή παράθεση ντοκουμέντων. Προσφάτως εξέδωσε σημαντικά κείμενα της Εθνικής Αντίστασης σε ανατύπωση και διοργάνωσε ικανό αριθμό εκδηλώσεων και ιστορικών περιπάτων στο Περιστέρι και το Μπουρνάζι.

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης δεν θα το βρείτε σε καμιά εφημερίδα ή περιοδικό. Αξίζει όμως να το επισκεφθείτε όχι μόνο για το υλικό που διαθέτει αλλά και για την υποστήριξη του λαού του Περιστερίου που πήρε την υπόθεση στα χέρια του και δημιούργησε όπως εκείνος μονάχα ξέρει να δημιουργεί.


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 5730026- 6972840765
fax: 210 5730019
Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως - Περιστέρι 33- Τ.Κ. 121 34










3 σχόλια:

  1. Είναι πολύ ωραίο το μουσείο, αν και μικρό με ιδιαίτερα εκθέματα και μεγάλη βιβλιοθήκη. Κατά καιρούς έχει κάνει βραδιές με ταινίες στον κήπο. Αξίζει να πάει όποιος δεν έχει πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιο μου δεν είναι για αυτό το θέμα μόνο. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά σας για όλο το ιστολόγιό σας! Εξαιρετική προσπάθεια και συλλογή υλικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σχόλιο σου επίσης είναι και λίγο ανακριβές, καθώς το μουσείο υπάρχει χρόνια εκεί. Βέβαια, όχι θεσμοθετημένα και με επίσημα μέσα, αλλά με κατάληψη (αν δεν κάνω λάθος). Και βέβαια ο Παχατουρίδης-που λύνει και δένει-δεν καιγόταν για να αποκτήσει το Περιστέρι μουσείο Εθνικής Αντίστασης.
    Σε ευχαριστώ για το ιστολόγιο μου, αν και περισσότερο ανεβάζω αποσπασματικά και ευκαιρικά. Εξαιρετική θα έλεγα είναι η προσπάθεια που γίνεται εδώ καθώς περιλαμβάνει πληθώρα σημαντικών στοιχείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή