"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Πολυτεχνείο 2017




Όποιος επιχείρησε να πλησιάσει σήμερα τον χώρο του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας, διαπίστωσε ότι βρίσκεται υπό κατάληψη. Όλες οι πόρτες του είναι αμπαρωμένες με θρανία, κάδους και καρέκλες και εντός του βρίσκεται μια χούφτα κουκουλοφόρων, κρανοφόρων αναρχικών. Η κατάληψη έγινε το πρωί της Τετάρτης από μέλη του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι αρνήθηκαν την είσοδο σε όλες τις νεολαίες κομμάτων, σε όλα τα κόμματα, ακόμα και στον Σύλλογο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) που αποτελείται από πρώην κρατούμενους, εξόριστους και διωκόμενους της Χούντας. 

Αίτημα της κατάληψης φαίνεται πως είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής κρατουμένων αντιεξουσιαστών και αναρχικών και η δικαίωση των "βασανισθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας" από την Αστυνομία. 

Έχοντας τόση σχέση με το λαό, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο, η λεγόμενη «Συνέλευση ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ» ζητά από τους κατοίκους της περιοχής να τους συνδράμουν με τσιγάρα, μαλόξ, νερό και άλλα, καθώς και να παρέχουν τις ταράτσες τους και να βοηθήσουν στα οδοφράγματα...

Τα αιτήματα αυτά που θα ζήλευε κι ο Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι, φαίνεται πως έχουν με την πραγματικότητα ελάχιστη επαφή, καθώς ο αναρχικός χώρος έχει τις πιο ελάχιστες σχέσεις με τους σύγχρονους εργαζομένους. 

Το πλήθος των 100 το πολύ καταληψιών, σε μια ημέρα ορόσημο για το κίνημα, σε μια επέτειο -ευκαιρία συσπείρωσης της εργατικής τάξης, στέλνει τους μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους και ανέργους σπίτι τους, στερώντας τους το δικαίωμα στη συμμετοχή σε μια πορεία τόσο σημαντικού χαρακτήρα. Στην χειρότερη περίπτωση παίζουν το ρόλο του ασφαλίτη, ενώ στην καλύτερη αυτόν του χρήσιμου ηλίθιου για το σύστημα. 


Η ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω καταγγελία που μας καλύπτει απόλυτα:

«Όλοι και όλες στο δρόμο του αγώνα! Τιμάμε το Πολυτεχνείο δηλώνοντας: «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική.

Καταγγέλλουμε στο λαό και στη νεολαία ότι μία ομάδα που καμία σχέση δεν έχει με το φοιτητικό, σπουδαστικό, μαθητικό, γενικότερα με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, εμποδίζει τον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη του ‘73.

Αποτέλεσμα των ενεργειών τους είναι να ακυρώνονται επισκέψεις Γυμνασίων, Λυκείων και άλλων σχολείων και μαθητών από την Αθήνα, φοιτητών και εργαζομένων για να τιμήσουν τον λαϊκό ξεσηκωμό και να μάθουν για τις ηρωικές μέρες της εξέγερσης.

Γι’ αυτό και τρίβουν τα χέρια τους η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του συνολικά, οι δυνάμεις κρατικής καταστολής, αλλά και η πρεσβεία των ΗΠΑ, που μόνιμο στόχο τους έχουν να απογυμνωθεί ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από το αντιιμπεριαλιστικό, εξεγερτικό του περιεχόμενο.

Την ώρα που τρίζουν τα κόκαλα των νεκρών αγωνιστών του λαού, όταν η κυβέρνηση από τη μια "ξεγυμνώνεται" μπροστά στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό με την κατάπτυστη συμφωνία με τον Τραμπ και από την άλλη εμφανίζεται ως τιμητής τους, "μόνο ως μέρος" της συμφωνίας κυβέρνησης - ΗΠΑ, που στηρίχτηκε και από τα άλλα κόμματα, ξεπλένοντας τους φονιάδες των λαών, μοιάζει η συγκεκριμένη ενέργεια στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Η τελευταία φορά που επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς να εμποδιστεί η συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στους τριήμερους εορτασμούς, με αποκλεισμό του χώρου από τις αστυνομικές δυνάμεις, ήταν επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας το 2014. Όπως έπεσε τότε στο κενό αυτή η προσπάθεια, θα πέσει και τώρα.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να γιορτάσει μαζικά και μαχητικά τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, με το σύγχρονο μήνυμά του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την αντιλαϊκή πολιτική, για να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να συμμετέχει ενεργά στον τριήμερο εορτασμό και στις εκδηλώσεις, να διαδηλώσει μαζικά με τα πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με τα πανό των ταξικών εργατικών σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων στις 17 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα».


Την κατάληψη κατάγγειλαν επίσης οι εξής οργανώσεις- κόμματα: Ανασύνθεση – ΟΝΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση, Αριστερή Συσπείρωση, Αριστερό Ρεύμα, ΔΕΑ, Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, ΕΕΚ – ΟΕΝ, ΚΚΕ (μ-λ), Λαϊκή Ενότητα, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΟΚΔΕ – Σπάρτακος, Οργάνωση Νεολαίας «Πορεία».

Παραδόξως το ΣΦΕΑ δεν έχει ακόμα εκδώσει κάποια σχετική ανακοίνωση ή δελτίο τύπου.



1 σχόλιο:

  1. Εφεδρείες της Αστικής τάξης μέσα και ...εξω...... για το Αντάριζα λέω.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή