"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Στήθηκε το μνημείο του ΚΚΕ στο κολαστήριο της Γυάρου


«Δε σας ξεχνάμε. Δόξα και τιμή στους αγωνιστές της Γυάρου».  


Με αυτό το πανό να δεσπόζει στους τοίχους των φυλακών στη Γυάρο και με την κόκκινη σημαία να ανεμίζει περήφανα, με τη «Ρωγμή» να κυριαρχεί, με συγκίνηση, τίμησε το ΚΚΕ τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όλους όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν ή άφησαν τη ζωή τους σε αυτόν τον ξερότοπο καταμεσής του Αιγαίου.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ανάμεσά τους άνθρωποι που εξορίστηκαν στη Γυάρο, συγγενείς και απόγονοί τους, τίμησαν τους χιλιάδες αλύγιστους αγωνιστές και έστειλαν το μήνυμα: 

«Είμαστε εδώ, για να ακουμπήσουμε στον ίδιο τοίχο που ακουμπήσανε και οι σύντροφοί μας.

Είμαστε εδώ, αντλώντας δύναμη για τις μάχες που είναι μπροστά. Σπουδάζουμε, εδώ, στον τόπο του μαρτυρίου, το μάθημα της ανειρήνευτης, της ανυποχώρητης πάλης.

Αυτές, οι είκοσι μία ρωγμές στο μνημείο, όσα και τα χρόνια λειτουργίας της φυλακής, μας δείχνουν το δρόμο.

Όσο ισχυρός και να είναι ο αντίπαλος. Όσο βάναυσος. Εμείς θα νικήσουμε. Εμείς θα ανοίγουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, και μια καινούργια ρωγμή σε αυτό το σάπιο σύστημα, ώσπου να καταρρεύσει μέσα από τις ίδιες τις αντιφάσεις του, κάτω από τα σφοδρά χτυπήματα της επαναστατημένης εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Για αυτό είμαστε εδώ. Να βεβαιώσουμε τους συντρόφους που χάθηκαν σε άνιση μάχη κι αγώνα, πως όχι μόνο τίποτα δεν πάει χαμένο μα και πως ακριβώς η θυσία τους είναι το λίπασμα στους αγώνες που έρχονται» (Από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση για την αποκάλυψη του μνημείου «Ρωγμή» στη Γυάρο - Ολόκληρη η ομιλία παρακάτω).

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ακόμα, στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Αντώνης Μυρωδιάς, γλύπτης που φιλοτέχνησε το μνημείο «Ρωγμή».

Στη συνέχεια, στεφάνια στο μνημείο κατέθεσαν εκ μέρους του ΚΚΕ, ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και εκ μέρους της ΚΝΕ ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσκλητήριο νεκρών, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση έκλεισε με τη Διεθνή. 


Φωτογραφίες από την εκδήλωση












Πηγή δημοσίευσης: εδώ


3 σχόλια:

  1. Τιμάμε τους αλύγιστους της Ταξικής πάλης που έδωσαν την ζωή τους σε αυτόν τον τόπο μαρτυρίου του Αστικού κράτους που τους δολοφόνησε και με Ανοιχτή Στρατιωτική δικτατορία και με κοινοβουλευτικό μανδύα πριν το 1967 Μελετάμε την ιστορία και βγάζουμε πολύτιμα συμπεράσματα μέρα που είναι σήμερα 12 Οκτώβρη με τους Γερμανούς να αποχωρούν απο την Αθήνα τον Οκτώβρη του 1944. Τα Κ.Κ πρέπει να έχουν Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό σε όλες τις συνθήκες. Να διατηρούν την αυτοτέλεια τους πάντα. Και να παλεύουν για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που συμμετέχουν διαφορετικοί άνθρωποι και όχι κόμματα. Με αυτή την γραμμή τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 ο λαός θα είχε πάρει την εξουσία μετατρέποντας τον πόλεμο σε ΤΑΞΙΚΟ τσακίζοντας το ήδη Σπαραλιασμένο Αστικό κράτος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον 902 έχει το βίντεο με την ομιλία του σ.Κουτσούμπα διάρκειας 46 λεπτών. Στο 33ο λεπτό ξεκινάει η αναφορά του στην Γάγγραινα του Οπορτουνισμου που κατέστρεψε το Δ.Κ.Κ και δολοφόνησε τον Σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ μετατρέποντας το κόμμα των Μπολσεβίκων σε μια πορεία σε όχημα της Αντεπανάστασης με αφετηρία το 20ο Συνέδριο το 1956..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Μια συγκινητική εκδήλωση, πού χαρακτηρίζει τούς κομουνιστές. Μπράβο στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ. Δεν σάς ξεχνάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή