"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ποια είναι η Κατίνα Μανιτάρα που ψέκασαν με χημικά


Θα έχετε φυσικά διαβάσει για την σημερινή επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά στη διαδήλωση των συνταξιούχων που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στη σύνταξή τους. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ντροπιαστική επίσκεψή του στο Σκοπευτήριο και τα βαρύγδουπα "ευχαριστώ" του στη γενιά της Εθνικής Αντίστασης, σήμερα ψέκασε με χημικά (μέσω του Υπουργού του) και την παλαίμαχη αγωνίστρια, και προσωπικά πολυαγαπημένη "γιαγιά" του Κόκκινου Φακέλου, Κατίνα Μανιτάρα – Ζωργίου. 

Τόσο τους σέβεται, αλλά θα μου πείτε ο σεβασμός του και οι ευχαριστίες του φαίνονται κάθε τέλος μήνα στις κουτσουρεμένες τους συντάξεις. 

Ποιά όμως είναι η ΚΥΡΙΑ της Εθνικής Αντίστασης Κατίνα Μανιτάρα;

Στα δέκα της χρόνια αετόπουλο του ΕΛΑΣ Φωκίδας, μετέφερε μηνύματα στους αντάρτες κάτω από τη μύτη των Ιταλών κατακτητών. Στα 14 χρόνια της υπήρξε μάρτυρας στο βασανισμό του πατέρα της από τους παρακρατικούς χίτες της περιοχής της. Στα 15 της βασανίστηκε φριχτά από παρακρατικούς και χωροφύλακες γιατί αγωνίστηκε για τον λαό και τον τόπο της.

Τον Μάη του 1947, 15 χρονών, εντάσσεται στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και λαμβάνει μέρος στον ένοπλο ταξικό αγώνα. Στις 28 Φλεβάρη 1948, στα 16 της, στη μάχη του Μακρύβαλτου, στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας, παίρνει μέρος σαν γεμιστής στο οπλοπολυβόλο της ομάδας της. Μέχρι το απόγευμα τροφοδοτεί με γεμιστήρες γεμάτες σφαίρες τον σκοπευτή, ώσπου ένα θραύσμα από ρουκέτα αεροπλάνου την χτυπά στο κεφάλι. Σήμερα το θραύσμα αυτό που βρίσκεται ακόμα στο σώμα της, το καμαρώνει ως το μεγαλύτερο παράσημο που έλαβε. 

Στα μέσα του Σεπτέμβρη του 1948 επιλέχτηκε να παρακολουθήσει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ.

Στα 17 της χρόνια βγάζει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ (30 Μάρτη 1949) και με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού συνεχίζει τη δράση της έως το τέλος του Εμφυλίου. Ακολουθούν διώξεις, εξορίες και φυλακές. 

Σήμερα, αγωνίζεται από τις γραμμές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, συνεχίζοντας τον αγώνα για το "ανθρώπεμα του ανθρώπου". Πρώτη φορά τη γνωρίσαμε στο Πεδίον του Άρεως με τη μαγκούρα της και μια αθλητική σάκα να  επισκέπτεται την έκθεση βιβλίου. "Θα μας μιλήσετε για τη ζωή σας στο βουνό, σε μια συνέντευξη;", τη ρωτήσαμε. Μας πήρε από το χέρι και τράβηξε για το περίπτερο της Σύγχρονης Εποχής. "Εδώ παιδί μου έχει πολλά βιβλία, εγώ τί παραπάνω να σου πω;". 

Αυτή είναι η σεμνότητα της κυρίας Κατίνας, που αψήφησε τρομοκρατία, σφαίρες, μυδράλια και βόμβες. Κι αυτή η σεμνότητα του αυθεντικού λαϊκού αγωνιστή δεν τσαλακώνεται με ΜΑΤ και χημικά.  


Θαυμάστε τις αριστερές ευαισθησίες του ΣΥΡΙΖΑ




1 σχόλιο: