"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Με τίμια στάση προς την ιστορία του τόπου του


Την Κυριακή αυτή παραδίδεται στο δήμο Καισαριανής ο χώρος του Σκοπευτηρίου για τα επόμενα 40 χρόνια. Η παράδοση θα γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό των μνημονίων, των περικοπών και της ιδιωτικοποίησης του νερού, Αλέξη Τσίπρα. Προφανώς, η παράδοση θα έχει χαρακτήρα κυβερνητικής φιέστας από αυτές που απεχθάνομαι. Το δε δημοτικό συμβούλιο του δήμου αποφάσισε να μη συνδιοργανώσει την εκδήλωση με την κυβέρνηση και την ΕΡΤ. Το θέμα όμως δεν είναι εδώ.

Πρόκειται, κατά τη γνώμη μας για μια υπέρμετρη ξετσιπωσιά. Και η ξετσιπωσιά βρίσκεται στο δήθεν φιλολαϊκό προσωπείο που επιχειρείται με κάτι τέτοιες φιοριτούρες, όταν η κυβερνητική πολιτική ισοπέδωσε και ισοπεδώνει κάθε δικαίωμα στη ζωή του εργαζόμενου, όπως μισθούς, συντάξεις εργασιακά δικαιώματα κτλ.

Ο λαός της Καισαριανής έδωσε αίμα για τα δικαιώματα αυτά, που δεν του τα χάρισε κανείς παρά μόνο το δικό του χέρι. Ο λαός της Καισαριανής δεν έχει ανάγκη από κανέναν γραβατωμένο αστό πολιτικό να του δώσει τίποτα. Δικά του είναι όλα και με το δικό του χέρι θα τα διεκδικήσει. Και γνωρίζουμε καλά τη δύναμη του χεριού της Καισαριανής, μιας συνοικίας που έβγαλε Μακρήδες και Κολλημένους. 

Ο κύριος Τσίπρας θα πρέπει να ντρέπεται καταρχήν για την παράταξή του, που στο δήμο Καισαριανής άφησε γιγάντιο χρέος, χάρισε γήπεδα και πολλά άλλα. Περισσότερο όμως θα έπρεπε να ντραπεί γιατί οι νεκροί του Σκοπευτηρίου αγωνίστηκαν όχι μόνο για την ελευθερία του ελληνικού λαού, αλλά και για τα λαϊκά δικαιώματα που αυτός και οι όμοιοί του σήμερα ξηλώνουν. 

Βέβαια αυτά, μπροστά στον γενικότερο ιδεολογικό και πολιτικό του αριβισμό, της πολλαπλής κωλοτούμπας φαντάζουν ψηλά γράμματα. Πάντως μιας που θα μπει στον κόπο να πάει, ας μαζέψει και τα στεφάνια που άφησε όταν πρωτοπήγε, όχι τίποτε άλλο, μην πέσει και κανένα ντουβάρι και τον πλακώσει.

Αναρτούμε την επιστολή του Ηλία Σταμέλου, δημάρχου που τιμά την ιστορία του τόπου του προς τους κυβερνητικούς ιθύνοντες: 


«Αγαπητοί κύριοι,

Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 2 Οκτωβρίου 2016 και ως απάντηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε, θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής σε ανοιχτή του συνεδρίαση και με παρουσία σε αυτό κατοίκων της πόλης μας συζήτησε τις σημαντικές εξελίξεις που αφορούσαν τη ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο παραχωρείται στο Δήμο Καισαριανής για σαράντα χρόνια το σύνολο του χώρου του Σκοπευτηρίου. Κοινή πεποίθηση όλων στη συζήτηση ήταν το γεγονός ότι ο χώρος του Σκοπευτηρίου αποτελεί κατάκτηση μακροχρόνιων αγώνων του καισαριανιώτικου λαού. Η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού που και σε αυτήν την περίπτωση τίποτα δε του χαρίστηκε από κανέναν. 

Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής πολιτικής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διοργάνωση εκδήλωσης με αφορμή την παραχώρηση για σαράντα χρόνια στο Δήμο μας όλης της έκτασης του χώρου του Σκοπευτηρίου, για να τιμήσει τους αγώνες που έχουν γίνει για αυτό, η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Στη συνεδρίασή του επίσης αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία ότι δε θα συμμετέχει σε συνδιοργάνωση εκδήλωσης με την κυβέρνηση και την ΕΡΤ με αφορμή το νόμο για την παραχώρηση του χώρου του Σκοπευτηρίου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική.

Η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη διάσταση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των κατοίκων της Καισαριανής και στρέφεται συνολικά απέναντι στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εξαπολύσει επίθεση στα δικαιώματα του λαού και τις κατακτήσεις του. Ψηφίζει και εφαρμόζει μνημόνια, υλοποιώντας μια πολιτική που τσακίζει το λαό με φόρους και μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει απαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Ξεπουλά, και με τα νέα μέτρα προχώρα σε ιδιωτικοποίηση και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, μειώνει δραματικά τα κονδύλια στους δήμους προωθώντας την πολιτική της ανταποδοτικότητας, προσθέτοντας και νέα βάσανα και φορολογία στο λαό. Συμμετέχει στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ συμφωνώντας με τις αποφάσεις της που αιματοκυλούν τους λαούς στην μέση ανατολή και αλλού, ξεριζώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τις εστίες τους.

Στο πνεύμα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ως δήμαρχος Καισαριανής, τιμώντας την ιστορία της πόλης, την ιστορική μνήμη και τα διδάγματα από τους αγώνες και τις θυσίες των προηγούμενων γενιών, τους 750 εκτελεσμένους στο Σκοπευτήριο, δε θα παρευρεθώ στην εκδήλωση στις 2 Οκτώβρη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου