"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Το εξαιρετικό σχέδιο του Κώστα Καραγιώργη για την ανάπτυξη του θεσσαλικού ΕΛΑΣ


Βρισκόμαστε στις αρχές του 1943 στην κατακτημένη Ελλάδα. Στη Ρούμελη και στις παρυφές της Θεσσαλίας, ο ΕΛΑΣ κυριαρχεί έχοντας αναπτύξει ήδη σημαντικές δυνάμεις. Παρόλα αυτά, η Βρετανική Στρατιωτική Αποστολή (ΒΣΑ) δεν βλέπει με καλό μάτι αυτή την εξέλιξη, καθώς γνωρίζει ότι οι προθέσεις του Άρη Βελουχιώτη και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αλλά και του ΚΚΕ δεν είναι καθαρά φιλοαγγλικές και η επιστροφή του βασιλιά στη χώρα, βασική επιδίωξη των Βρετανών, θα τεθεί σε κίνδυνο, εάν οι δυνάμεις αυτές επικρατήσουν. Κέντρο βάρους της ΒΣΑ αποτελεί η ανάπτυξη του ΕΔΕΣ στην Ήπειρο και η σταδιακή ενίσχυση της ομάδας της ΕΚΚΑ στα ανατολικά της Ρούμελης. Στόχος των Βρετανών είναι η δημιουργία δύο σημαντικών αντίβαρων στην ανάπτυξη του ΕΛΑΣ και εάν χρειαστεί, η ένωση ΕΔΕΣ και ΕΚΚΑ για την περικύκλωση του ΕΛΑΣ.Παράλληλα, ο Στέφανος Σαράφης και ο Κωστόπουλος, δύο ανώτεροι αξιωματικοί του προπολεμικού στρατού, σχεδιάζουν και αυτοί τη δημιουργία της δικής τους ένοπλης ομάδας, ενώ ο συνταγματάρχης Ψαρρός διστάζει ακόμα να συγκροτήσει τη δική του ομάδα, με στρατιωτική πληρότητα.

Στην παραπάνω επικίνδυνη "εξίσωση" προστίθεται στις 01/01/1943, ο Κώστας Καραγιώργης-Γυφτοδήμος. Παλιός κομμουνιστής, με μεγάλη εμπειρία στο κίνημα, ο Κώστας Καραγιώργης στέλνεται από την ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεσσαλία για να αναλάβει δράση.





Με τη στρατιωτική νουθεσία του Μακρίδη και με την πολύτιμη βοήθεια του Ιερώνυμου Τρωιάνου (Καρατζάς), ο Καραγιώργης θα ανατρέψει τα δεδομένα της "σκακιέρας" επιφέροντας μια καταλυτική κίνηση ματ, στα σχέδια των Άγγλων και της ΒΣΑ.

Πρώτη κίνηση του Κώστα Καραγιώργη ήταν να μετακινήσει το μικρό ακόμα του ΕΛΑΣ, από τον Όλυμπο στη θεσσαλική Πίνδο και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις εκεί οργανώσεις του ΕΑΜ, για τη στρατολογία νέων ανταρτών. Σε αυτό, τον βοηθά αποφασιστικά ο εξαιρετικός επιτελικός του ΕΑΜ Κώστας Γαμβέτας. Στο θεσσαλικό κάμπο, ο Καραγιώργης συναντά τον κατ' απονομή συνταγματάρχη Χιλς (καθηγητή Λέσλι Ρούφους Σέπαρντ), ο οποίος έχει πέσει με αεροπλάνο στην περιοχή των Τεμπών για να διενεργήσει σαμποτάζ. Ο Καραγιώργης κινούμενος έξυπνα τον εντάσσει αμέσως στο επιτελείο του. Ο Χιλς θα ενισχύσει τον ΕΛΑΣ του Καραγιώργη με λίρες και εφόδια, χωρίς να αναγνωρίζει ότι τώρα παίζει στο παιχνίδι με το μέρος του ΕΛΑΣ. Όσο ο Χιλς μένει με τον Καραγιώργη, ο Μάγερς της ΒΣΑ θα τον κατηγορήσει για φιλοΕΑΜικό στο Κάιρο.

Στην πραγματικότητα, ο Καραγιώργης έχει παγιδεύσει τον Χιλς στη θεσσαλική σκακιέρα, προλαβαίνοντας Έλληνες και Βρετανούς σε όλες τους τις κινήσεις. 

Ο Θεσσαλικός ΕΛΑΣ διογκώνεται και μαζικοποιείται.

Η δεύτερη κίνηση του Κώστα Καραγιώργη έχει ως επίκεντρό της Λάρισα και μια μικρή αντιστασιακή ομάδα που έχει δημιουργηθεί σε αυτή, επονομαζόμενη "Φιλική Εταιρεία". Δημιουργός της είναι ο επιχειρηματίας Νίκος Ράπτης και άλλα εξέχοντα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Σε αυτή έχουν ενταχθεί και αρκετοί Βλάχοι της περιοχής, που αντιδρούν στη δράση των λεγεωνάριων και των Ιταλών. Μέσα στο 1942, τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας έχουν αποκτήσει και επαφή με το Στρατό Μέσης Ανατολής (ΣΜΑ), ο οποίος έχει αναλάβει να τους εξοπλίσει. Όμως τότε στη Λάρισα φθάνει ο Κώστας Καραγιώργης. Στη δική του επικράτεια δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη άλλων ανταρτικών ομάδων, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τα σχέδια των Άγγλων και τις προθέσεις τους.

Ο Καραγιώργης θα δώσει αμέσως εντολή στα στελέχη του ΕΑΜ Λάρισας να ξεκινήσουν επαφές με το Ράπτη για να τον καθυστερήσουν. Εκείνος ενημερώνει την Αθήνα για την κατάσταση και παίρνει την έγκριση του ΠΓ του ΚΚΕ για τη διάλυση της Φιλικής Εταιρείας. Όταν ο Ράπτης φεύγει για τον Τύρναβο και την Ελασσόνα για να ξεκινήσει το δικό του ένοπλο τμήμα, τον συλλαμβάνει μαζί με τους συνεργάτες του και τους αφοπλίζει. Οι αιχμάλωτοι στέλνονται στα τμήματα του ΕΛΑΣ Ολύμπου, όπου θα κρατηθούν υπό περιορισμό.

Τη νύχτα της 24ης Ιανουαρίου 1943, όπου θα πέσουν οι Βρετανοί αλεξιπτωτιστές και θα αναζητήσουν το τμήμα των Φιλικών, αντί για αυτούς θα τους υποδεχθεί ο Κώστας Καραγιώργης και ο ΕΛΑΣ. Μαζί του έχει φυσικά και τον Χιλς, στον οποίο παρουσιάζει τον ΕΛΑΣ ως μοναδικό του στήριγμα. Θέλοντας και μη, οι Βρετανοί αλεξιπτωτιστές θα παραμείνουν με τον Καραγιώργη, όπως και όλα τους τα εφόδια. 

Έτσι, τον Απρίλιο του 1943, ο ΕΛΑΣ Θεσσαλίας θα φθάσει τους 3.000 άνδρες. 

Σε ένα τρίτο επίπεδο, η επιτελική εμπειρία του Καραγιώργη, που έχει αποκτηθεί, όχι στον πόλεμο, αλλά από την πείρα τους στις κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ, θα τον βοηθήσει να αξιοποιήσει άρτια το ανθρώπινο δυναμικό που ο θεσσαλικός ΕΛΑΣ διαθέτει. Ανεξάρτητα από την κομματική τους ιδιότητα, σπουδαίοι καπετάνιοι και βετεράνοι πολεμιστές του Αλβανικού Πολέμου θα πάρουν θέσεις-κλειδιά στο θεσσαλικό ΕΛΑΣ. Μερικοί από αυτούς είναι οι εξής:

  • Αμάρμπεης (μόνιμος υπολοχαγός Θεόδωρος Καλλίνος)
  • Μπουκουβάλας (Δημήτρης Τάσος)
  • Κόζιακας (Θωμάς Πάλλας)
  • Νικηταράς (δικηγόρος Κώστας Καφαντάρης)
  • Χασιώτης (Νίκος Ζαραλής)
  • Καρτσιώτης (Γιώργος Βόγιας)
  • Καραντάου (μόνιμος ανθυπασπιστής Διονύσης Γκογκούσης)
  • Σμόλικας (Νίκος Ξυνός)
  • Καβαλάρης (μόνιμος ίλαρχος Γιώργης Ζαρογιάννης)
  • Ζαχαριάς (Σωτήρης Μίχος)
  • Κίσσαβος (δάσκαλος Γιώργης Μπλάνας)
  • Ίταμος (Περικλής Παπαδημητρίου)
Με τα παραπάνω στελέχη και πολλά ακόμα, ο θεσσαλικός ΕΛΑΣ εξελίσσεται γοργά, σχεδόν σε τακτικό στρατό. 

Η τέταρτη κίνηση στη σκακιέρα της Θεσσαλίας αφορά τους Σαράφη και Κωστόπουλο, οι οποίοι λόγω εμπειρίας και βαθμού θεωρούνται ως η μεγαλύτερη απειλή για τον ΕΛΑΣ, καθώς οι κινήσεις τους στρέφονται σαφώς προς τους Άγγλους. Ο Καραγιώργης οργανώνει συνάντηση του ΕΛΑΣ με τους δύο αξιωματικούς, όμως με μεγάλη μυστικότητα κινεί το έμπειρο τμήμα του Κόζιακα στην ίδια κατεύθυνση προς αναγνώριση των δυνάμεών του. Ο Κόζιακας θα συναντηθεί τελικά με τον Κωστόπουλο και το Σαράφη και η συζήτηση μεταξύ τους θα γίνει σε υψηλούς τόνους:

Ο Κωστόπουλος συστήνεται κανονικά με το όνομά του και το βαθμό του, ενώ ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ απαντά απλά:

- Κόζιακας.

Ο ταγματάρχης θα θυμώσει:

- Τι Κόζιακας; Ποιο είναι το πραγματικό σου όνομα;
- Εμείς στην οργάνωσή μας έτσι γνωριζόμαστε.
- Μόνο οι κακοποιοί κρύβουν τα ονόματά τους. Αυτό ξέρω εγώ!
- Άσε τι ήξερες και κοίτα πως τα βρήκες!

Θα χρειαστεί η παρέμβαση Σαράφη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποφευχθούν τα χειρότερα, όμως και πάλι οι διαπραγματεύσεις δεν θα καρποφορήσουν.

Από τη συνάντηση αυτή, με τον αψύ Κόζιακα, ο Σαράφης θα εντυπωσιαστεί από την πειθαρχία του ΕΛΑΣ. Αργότερα θα γράψει:

"Η εντύπωσή μου από την εμφάνιση του τμήματος αυτού του ΕΛΑΣ ήταν πολύ καλή. Πειθαρχία, στολή σχεδόν στο σύνολό τους στρατιωτική, καθαριότητα, συσσίτιο και παραμονή στο ύπαιθρο. Με κανέναν τρόπο δεν έμπαιναν στα σπίτια των χωρικών όπως τα τμήματα του Κωστόπουλου. Παράστημα στρατιωτικό και με φανερά σημεία εκπαίδευσης".

Ο Καραγιώργης έχει κάνει εντυπωσιακή δουλειά.

Τρεις-τέσσερις ημέρες μετά, ο ταγματάρχης Κωστόπουλος θα λάβει μια είδηση που θα τον συνταράξει. Όσο διαπραγματευόταν με τον Κόζιακα, ο Καραγιώργης έχει συλλάβει το φίλο του ταγματάρχη Αντωνόπουλο, έναν αξιωματικό που έβλεπε με καλό μάτι την οργάνωση ενόπλου τμήματος από τον ίδιο και το Σαράφη. Ο Κωστόπουλος ζητά άμεση συνάντηση με τον Κόζιακα, όμως αυτός δηλώνει "απασχολημένος". Ο Κωστόπουλος και ο Σαράφης θα ξεκινήσουν με 120 άνδρες τους για να ελευθερώσουν τον αιχμάλωτο Αντωνόπουλο. Την 1η Μαρτίου μπαίνουν στο χωριό Βούνεσι, όπου είναι στημένη η ΕΛΑΣίτικη παγίδα. Τους υποδέχεται ο Νικηταράς με λίγους αντάρτες, εξαιρετικά προσηνής και περιποιητικός. Μάλιστα σπεύδει να ανταποκριθεί στο αίτημα του Κωστόπουλου να βγάλει ο ΕΛΑΣ φυλάκια επειδή οι άνδρες του είναι κουρασμένοι από την πορεία. 

Το ίδιο βράδυ, Σαράφης, Κωστόπουλος και Γκέκας (Κωστορίζος) θα κοιμηθούν μαζί στο ίδιο σπίτι και μαζί θα συλληφθούν. Τη νύχτα το χωριό γεμίζει αντάρτες του Μπουκουβάλα, οι οποίο οδηγούνται από τους κατοίκους του χωριού στα σπίτια που κοιμούνται οι άνδρες του Κωστόπουλου. Αφοπλίζονται όλοι, χωρίς να ανοίξει μύτη και να πέσει έστω και ένας πυροβολισμός. Μόνο ο ταγματάρχης Βλάχος θα καταφέρει να διαφύγει με λίγους άνδρες του και θα καταταγεί στον ΕΔΕΣ. Αργότερα, ο Σαράφης και ο Κωστόπουλος θα ενταχθούν στον ΕΛΑΣ.

Ο Καραγιώργης έχει ολοκληρωτικά κυριαρχήσει. Έχει προλάβει τις κινήσεις όλων και κάνει ματ στα σχέδια Τσιγάντε, Μάγερς, Ζέρβα και Σαράφη.



33 σχόλια:

  1. Ολες αυτές η ενέργειες σαν ΕΛΙΓΜΟΙ θα ήταν απόλυτα σωτοί αν το σχήμα ήταν ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με διαφορετικούς ανθρώπους χωρίς όμως πολιτικά κόμματα. Θα είχανε βοηθήσει τα μέγιστα στον αγώνα ενάντια στον Γερμανικό Ιμπεριαλισμό και στο τμήμα της Αστικής Τάξης που συνεργαζόταν μαζί τους και δεν θα Εγκλώβιζε τους Κομμουνιστές και τον λαό να διεκδικήσουν και να πάρουν την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ του 1944 εκμεταλευόμενοι τον Συντριπτικό συσχετισμό στα Βαλκάνια. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστας Καραγιώργης μάλιστα όλοι αυτοί οι έπαινοι .... ποιος θυμάται πως δολοφονήθηκε ο Γυφτοδήμος το 1954; Έτσι για να θυμόμαστε μερικά πράγματα: «Ο εξωμότης Κώστας Γυφτοδήμος-Καραγιώργης που όπως φαίνεται, από παλιά είναι πράκτορας,

    Το 1924, διαγράφηκε από την Κομμουνιστική Νεολαία και για δεύτερη φορά το 1930 με πρόταση του αντιπροσώπου της Κομμουνιστικής Διεθνούς.

    Το 1927, στο κράτησε αισχρή στάση. Ιδιώτευε για ένα μεγάλο διάστημα.

    Το 1929, είναι μέλος της τριμελούς τροτσκιστικής ομάδας Πρίφτη, Βλάχου και Θεμελή.

    Από το 1930-1937 είναι στο εξωτερικό.

    Το 1937 στην Αίγινα δυσανασχετεί ενάντια στο κόμμα γιατί δεν του δίνει οδηγία να κάνει δήλωση για να βγεί να δουλέψει.

    Και μετά, στην εξορία αποκλείεται από την κομματική οργάνωση Κιμώλου γιατί κάνει διαπραγματεύσεις με τον Μανιαδάκη για να κάνει δήλωση μετανοίας.

    Μικροαστός, διανοούμενος, στοιχείο τυχοδιωκτικό και φιλόδοξο, είναι ικανός να πατήσει πάνω σε πτώματα για να ανέβει.

    Γίνεται φίλος με τους Αγγλους ταξίαρχους Εντι και Γουντχάουζ και άλλους Εγγλέζους πράκτορες, έχει σχέσεις με τους κύκλους της Ιντέλιντζενς Σέρβις στην Αθήνα.

    Οπου πάει διαλύει τις κομματικές οργανώσεις και συγκεντρώνει γύρω του ύποπτα και τυχοδιωκτικά και αντικομματικά στοιχεία.

    Είναι ο κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση στο ΚΓΑΝΕ και για την απώλεια περίπου 6.000 ανταρτών». [Β. Μπαρτζώτας: Ομιλία στην 3η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ, Εκδοτικό της ΚΕ του ΚΚΕ, Οκτώβριος 1950].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δεδομένα για το ΔΣΕ και τα ατοπήματα Καραγιώργη τα δέχομαι και ισχύουν. Τα περί φιλίας με τους Άγγλους και τις προσωπικές κρίσεις δεν τα θεωρώ καν ιστορικά στοιχεία. Τώρα σε ότι αφορά τη δολοφονία του δες το παρακάτω μου σχόλιο. Ισχύει σαφώς, όμως δεν ευθύνεται το ελληνικό ΚΚ. Παρόλα αυτά, η παρέμβαση Καραγιώργη και συνεισφορά του στη σύσταση του Θεσσαλικού ΕΛΑΣ, καθώς και η μεγάλη του ικανότητα σε πολιτικούς τακτικισμούς ισχύουν στο ακέραιο.

      Διαγραφή
  3. Ο θάνατος του Καραγιώργη το1954 ήταν τραγικός στα μπουντρούμια της ασφάλειας της Ρουμανίας.Αλλος ένας ήρωας, κρίθηκε από την τότε ηγεσία του Κ.Κ.Ε ως χαφιές. Αποκαταστάθηκε( ως συνήθως με τους...χαφιέδες) το 1958.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως συνήθως αναπαράγεται βλέπω και εδώ μια κλασική άποψη για το ΚΚΕ και τον Καραγιώργη, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη σημαντικά δεδομένα και κυρίως τα πρακτικά του κομματικού τύπου. Σας διαφεύγει λοιπόν: Α) Το γεγονός ότι όταν ο Ζαχαριάδης κατηγορήθηκε από τους οπορτουνιστές για το θάνατο Καραγιώργη κατά την 6η Ολομέλεια, τοποθετήθηκε ρωτώντας τον Ντέιζ, για το θάνατο του Καραγιώργη στη Ρουμανία και ευθεώς υπέδειξε εκείνον ως υπεύθυνο. Απάντηση δεν πήρε. Β) Ο Καραγιώργης καθαιρέθηκε δικαίως από τη θέση του στο ΔΣΕ, καθώς μετέφερε εξαιρετικά λανθασμένη εικόνα για την κατάσταση στη Ρούμελη, φουσκωμένους αριθμούς και παρουσίασε τα πράγματα πολύ πιο ρόδινα από ότι ήταν. Άρα ποιοι πράκτορες και πρακτορεία;

      Διαγραφή
    2. Μη τους παρεξηγείς. Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία διαχρονικά. Εχουν μίσος στον Ζαχαριάδη γιατί με την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ τους χάλασε τον Ευρωκομμουνιστικό δρόμο που είχαν έτοιμο με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ το ...ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ... ΚΚΕ την διάλυση της ΟΚΝΕ και της Κ.Δ το 1943. Οσοι ενημέρωναν την ηγεσία στο βουνό η στο Εξωτερικό για ...πράκτορες.... το 1968 βρέθηκαν στο ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ...εσωτερικό.... και μετά τους έφταιγε ο Ζαχαριάδης. Για την ουσία του ζητήματος πως το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στέρησε την εξουσία απο τον λαό τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 η απόλυτη ΜΟΥΓΚΑ. ...ΛΟΓΙΚΟ.... για τα Οπορτούνια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Το 1937 παραμονές 2ου Παγκοσμίου Ιμπεριαλιστικού πολέμου αποκαλύφθηκε συνομωσία στον Κόκκινο Στρατό με τους Μπουχάριν Τρότσκι Ζινόβιεφ Τουχατσέφσκι για την ανατροπή των Μπολσεβίκων. Πήραν ότι τους άξιζε. Είναι τμήμα της ίδιας Οπορτουνιστικής 5ης φάλαγγας που επικράτησε στην Κ.Δ το 1935 κατάργησε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ και με τα Πολιτικά Μέτωπα και στάδια στέρησε την εξουσία απο τους λαούς όπου δεν πέρασε ο Κόκκινος στρατός. Το καλύτερο εργαλείο του Καπιταλισμού ο Οπορτουνισμός. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά τρέφω σεβασμό στον κο Oberon τις περισσότερες φορές έχω πέσει έξω στις δημοκρατικές αρχές του. Στέλνω ένα μήνυμα και λέω "Θα το πνίξει" ΣΥΝΗΘΩΣ δεν το "πνίγει", ένα 10% έχουν χαθεί μηνύματά μου, συνήθως αφήνει να περάσου 5-10 θέματα και μετά γίνεται δημοσίευση. Όπως και να έχει για ένα στρατευμένο μπλοκ λειτουργεί δημοκρατικά.

    Άκου Παναγιώτη εγώ έβαλα λόγια του Β. Μπαρτζώτα σε σε διατεταγμένη υπηρεσία ήταν;

    Κώστας Καραγιώργης πιάστηκε από τη Ρουμάνικη ασφάλεια (Σεκιουριτάτε) ύστερα από απαίτηση της ηγεσίας του ΚΚΕ, στο δρόμο όπου βρίσκονταν οι πρεσβείες της Γιουγκοσλαβίας και της Γαλλίας.
    Ο τόπος της σύλληψής του επέτρεψε στους εσωκομματικούς αντιπάλους του να διατυπώσουν διαδοχικά δύο αντιφατικές ερμηνείες της σύλληψής του πάνω στις οποίες στηρίχτηκαν διαδοχικά δυό κατηγορίες εναντίον του.

    ● Σύμφωνα με την πρώτη «ερμηνεία», ο Κώστας Καραγιώργης πιάστηκε ενώ πήγαινε στη Γιουγκοσλάβικη πρεσβεία (συνεπώς, είναι «αυταπόδεικτη» η κατηγορία του «τιτοικού πράκτορα» που του απευθύνει ο κομματικός μηχανισμός).

    ● Σύμφωνα με τη δεύτερη, πιάστηκε ενώ πήγαινε στη Γαλλική πρεσβεία για να ζητήσει άσυλο (συνεπώς, «αποδεικνύεται» επίσης αφ'εαυτής η κατηγορία ότι ήταν «πράκτορας των Δυτικών μυστικών υπηρεσιών»).

    Ο Νίκος Ζαχαριάδης συγκρότησε μια ολιγομελή «Ανακριτική Επιτροπή» που λογοδοτούσε απ' ευθείας σ' αυτόν και είχε ως αποστολή τη «διαλεύκανση» της υπόθεσης Καραγιώργη. Στάθηκε αδύνατο να προσδιοριστεί εάν και ποιοί συμμετείχαν σ' αυτή τη διαβόητη «Ανακριτική Επιτροπή».

    Σύμφωνα μ’ αυτή, ο διευθυντής της Ρουμανικής Ασφάλειας, μετά τη δολοφονία του Καραγιώργη παρέδωσε στην «Ανακριτική Επιτροπή» του ΚΚΕ όλα τα έγγραφα που σχετίζονταν με την υπόθεση Καραγιώργη.

    Ανάμεσα σ' αυτά υπήρχε και μιά αναφορά της υπηρεσίας του προς την ηγεσία του ΚΚΕ στην οποία περιγράφονταν τα όσα είχε υποστεί ο Καραγιώργης «χωρίς να επιτευχθεί η απόσπαση ομολογίας του» και ζητούνταν οδηγίες ως προς το τι δέον γενέσθαι.

    Στο κάτω μέρος της σελίδας υπήρχε η απάντηση «συνεχίστε» κι ακολουθούσε η υπογραφή του Κώστα Κολιγιάννη.

    Η συνέχεια είναι γνωστή. Ενας ζωντανός που δεν αυτοκατηγορείται με τον τρόπο που επιθυμούν οι ανακριτές του, παρόλα όσα έχει υποστεί, είναι ένας επικίνδυνος μάρτυρας. Κι ένας τέτοιος μάρτυρας μόνο νεκρός δεν συνιστά απειλή. «Συνεχίστε». Πράγμα που σήμαινε πως ο Κώστας Καραγιώργης έπρεπε να συγκαταλέγεται μεταξύ των νεκρών. Ηταν Φθινόπωρο του 1954.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν. Καταρχήν να πώ ότι οι περισσότεροι στο μπλογκ εργαζόμαστε και δεν μπορούμε πάτνα και άμεσα να ασχολούμαστε με αυτό, οπότε εκεί οφείλεται ο εταιροχρονισμός στα σχόλια. Παράλληλα, όπως ξαναέχω πει τα σχόλια δεν εμφανίζονται όλα σε εμένα γιατί η πλατφόρμα είναι δωρεάν και αρκετά δυσλειτουργική για το διαχειριστή. Τώρα στο θέμα του Καραγιώργη. 1) Ο Μπαρτζιώτας δεν ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά τα βιβλία του καλύπτουν αποδεδειγμένα δικές του ανεπάρκειες και στοχεύουν το Ζαχαριάδη ως εύκολο θύμα. Ας θυμηθούμε πότε γράφηκαν. Στα 4 δοκίμια του ΚΚΕ που αφορούν την ιστορία του θα δείτε πως θέσεις που υποστηρίζει ο Μπαρτζιώτας είναι κατάφορα λανθασμένες ή γεγονότα έχουν γίνει τελείως διαφορετικά. 2) Επειδή πολλές φορές οι απόψεις ενός στελέχους για μια τόσο μπερδεμένη εποχή λαμβάνονται ως θέσφατα και απόλυτες αλήθειες εγώ προτιμώ να ανατρέχω πάντα στον κομματικό τύπο και τα αρχεία προκειμένου να δω αν ισχύει και τί. 3) Να συμφωνήσουμε πιστεύω στο ότι αν και ανεπαρκής στο ΔΣΕ και αρκετά ασταθής στην πολιτική του ζωή, ο Καραγιώργης προδότης δεν ήταν ούτε πράκτορας. 4) Πάμε να δούμε τώρα τα σχετικά με το θάνατο. Δηλώνω ότι δεν με ενδιαφέρει τί λέει ο Μπαρτζιώτας αλλά τα αρχεία. Ο Καραγιώργης έκανε εύστοχη κριτική για τις καθοδηγητικές ευθύνες του ΚΚΕ μετά το 1945, χωρίς ο ίδιος να είναι άμοιρος ευθυνών, σύμφωνα με τα αρχεία στο βιβλίο Φάκελος Καραγιώργη. Αστοχία σημαντική που του αποδίδεται και ισχύει σχετίζεται με τη δραματική κατάσταση του ΔΣΕ Νοτίου Ελλάδας. Τα περί φραξιονισμού και φιλοτροτσκιστικών τάσεων που του καταλογίζει η απόφαση του ΠΓ στις 8/6/1950 είναι προφανώς αστήρικτα (Επίσημα κείμενα ΚΚΕ, τόμος 7 σελίδες 45-47). Η διαγραφή του δεν ξέρω αν θα έπρεπε να ισχύσει λόγω κακών εκτιμήσεων στο ζήτημα αυτό, αλλά σίγουρα η ταύτισή του με τον ταξικό εχθρό είναι μη στοιχειοθετημένη. 6) Η 3η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ ασκεί ορθά σκληρή κριτική στους Καραγιώργη Παρτσαλίδη, Βαφειάδη και Αποστόλου για τις πολιτικές τους επιλογές και θέσεις. Ξανά κατά τη γνώμη μου, οι όποιες υπόνοιες για συνεργασία με τον ταξικό εχθρό είναι άστοχες. (Η 3η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ, σελ 527). Η 9η Ολομέλεια του 1958 σωστά αποκαθιστά τον Καραγιώργη μεταξύ άλλων, ωστόσο αναφέρεται σε "ανώμαλο εσωκομματικό καθεστώς" που οδήγησε στη διαγραφή τους. Τούτο είναι λάθος και δεν αποδεικνύεται πουθενά στη λειτουργία του ΚΚΕ ως το 1949. (Αρχείο ΚΚΕ, 9η Ολομέλεια της ΚΕ, σελ 34). 7) Σχετικά με το θάνατο του Καραγιώργη πολλά γράφει ο Μπαρτζιώτας ελάχιστα από αυτά αποδεικνύει. Ο Καραγιώργης δολοφονήθηκε σε Ρουμανικό έδαφος από τη ρουμανική ασφάλεια κάτι που στην 6η Πλατειά Ολομέλεια, ο Ζαχαριάδης τονίζει επιρρίπτοντας ευθύνες για το θάνατό του στον Ντέιζ, ο οποίος αρνείται να απαντήσει και αποσύρεται. Επίσης ο ίδιος ο Καραγιώργης φαίνεται πως εκτιμά τη δράση του Ζαχαριάδη. Συγκεκριμένα, στην 5η Ολομέλεια της ΚΕ (Γενάρης 1949) ο Κ. Καραγιώργης είπε για τον Ζαχαριάδη σε σχέση με τον ένοπλο αγώνα: «... προσθέτω ότι η μεγαλύτερη συμβολή του σ. Ζαχαριάδη σε ολόκληρη την Ιστορία του Κόμματός μας, είναι, κατά τη γνώμη μου, ότι μας οδήγησε με μπολσεβίκικη πραγματικά τόλμη στην απόφαση να ξαναπάρουμε τα όπλα και να φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει, με τη βεβαιότητα ότι αν κάνουμε το καθήκον μας μπορούμε στο συντομότερο ικανό χρονικό διάστημα να φτάσουμε στη σίγουρη νίκη. Κανένας άλλος από μας δεν θα μπορούσε να οδηγήσει το Κόμμα στη μεγάλη αυτή απόφαση» (Αρχείο ΚΚΕ - Εγγραφο 45446). Πώς λοιπόν προκύπτει ότι ο Καραγιώργης δολοφονήθηκε από το Ζαχαριάδη; Επειδή το λέει ο Μπαρτζιώτας;

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις και συμπληρώνω τα εξής. Είμαστε ήδη στο 1954 και το ρολόι της ιστορίας έχει ξεκινήσει να δουλεύει και στην ΕΣΣΔ ανάποδα ΕΠΙΣΗΜΑ απο τον Μάρτη του 1953 με το κόμμα των Μπολσεβίκων χωρίς στελέχη μετά το 1945. Τα υπόλοιπα Κ.Κ χτυπημένα απο τον οπορτουνισμό μετά το 1935 στην Κ.Δ το είχαν την ίδια πορεία. Ετσι και το Ρουμανικό κόμμα με τον Οπορτουνισμό κυρίαρχο προχώρησε σε αυτή την εκτέλεση και ασφαλώς όπως πάντα την χρέωσε στους Μπολσεβίκους. Τίποτα παράξενο. ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Ειλικρινά χαίρομαι που αναπτύχτηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ pluton και Oberon για τις συνθήκες του θανάτου του Κ.Καραγιώργη.Το βέβαιο είναι ότι η Ρουμανική ασφάλεια δεν τον σκότωσε από μόνη της, αλλά υπήρξε ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ.Ολοι το καταλαβαίνουμε, εκτός από τον Παναγιώτη, που βλέπει ότι είμαστε σε...διατεταγμένη υπηρεσία, όπως ο Ζαχαριάδης που μία περίοδο έβλεπε πράκτορες και χαφιέδες.Παναγιωτη, ζούμε στο 2019...

      Διαγραφή
    4. Χαίρομαι για το σχόλιό σας, όμως να διευκρινήσω κάτι: Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι ο Ζαχαριάδης έβλεπε παντού χαφιέδες. Αν υπάρχει ένα στέλεχος του ΚΚΕ εκείνη την εποχή με νηφάλια σχετικά θέση και ματιά είναι ο Νίκος Ζαχαριάδης.

      Διαγραφή
    5. Ολοι αυτοί που ενημέρωναν την ηγεσία στο βουνό η στο εξωτερικό για πράκτορες το 1968 βρέθηκαν στο ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ... και αυτό δεν αλλάζει. Ολα τα υπόλοιπα τα εξήγησα και επι της ουσίας είναι λογικό να υπάρχει η απόλυτη μούγκα. Ασφαλώς και ο Οπορτουνισμός είναι διαχρονικά σε Διατεταγμένη υπηρεσία. Στέρησε την εξουσία στον λαό το ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ...λαοκρατία... Ευρωκομμουνισμός. Και μισούν τον Ζαχαριάδη για την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ του ΔΣΕ που τους χάλασε τον Ευρωκομμουνιστικό δρόμο. Είμαστε στο 2019 με πολύτιμα συμπεράσματα που βγάλαμε μετά το 1991... για την Εγκληματική δράση του Οπορτουνισμού μεσα απο ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και δεν κάνουμε βήμα πίσω. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ. Σύντροφε oberoh συγχαρητήρια για την ανάρτηση ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Είμαστε στο 2019 με τον Καπιταλισμό Ιμπεριαλισμό κυρίαρχο παντού να τσακίζει τους λαούς. Πολύτιμη προσφορά της Οπορτουνιστικής Αντεπανάστασης που έπνιξε τις Επαναστάσεις στο Αίμα το 1918 20 κατέστρεψε την 3η Κ.Δ το 1935 με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ κατέστρεψε τον Σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ με αφετηρία το 20ο συνέδριο το 1956 και έχουν το θράσος σήμερα να μιλάνε. ΟΙ Φορείς των Οπορτουνιστικών απόψεων είναι χειρότεροι και απο τους Φασίστες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Ο Τυρίμος δηλαδή δεν ήταν Καραμπινάτος ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ χοχοχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. ...Ολοι το καταλαβαίνουμε εκτος απο τους Κομμουνιστές που βλέπουν οτι είμαστε σε διατεταγμένη υπηρεσία όπως ο Ζαχαριάδης... Τιμή μας να είμαστε ακριβώς όπως ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ. Τίτλος τιμής για το ΚΚΕ. Οταν σε κατηγορεί η Οπορτουνιστική 5η Φάλαγγα είναι τίτλος τιμής και ΠΥΞΙΔΑ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  6. Ανώμαλο εσωκομματικό καθεστώς ασφαλώς και υπήρχε αλλά όχι την περίοδο που βολεύει τα ...παιδιά.. για να κατηγορήσουν τον Ζαχαριάδη. Υπήρχε την περίοδο 1941 1944 όταν δεν λειτουργούσαν οι Κομματικές συλλογικές διαδικασίες με αποφάσεις καταστροφικές. Οταν διέγραψαν τον ΑΡΗ στην 11η Ολομέλεια τον Απρίλη του 1945 και την κράτησαν μυστική για αργότερα. Και την δημοσίευσαν 12 Ιούνη με τον Ζαχαριάδη 10 μέρες στην Ελλάδα μετά την 9χρονη απουσία του. Δεν τον ενημέρωσαν πως η δήλωση μετανοίας του ΑΡΗ στην Κέρκυρα ήταν παγίδα του ΤΥΡΙΜΟΥ πράκτορα του Μανιαδάκη που του είπε οτι είναι εντολή Ζαχαριάδη. Και είχαν απόλυτο άδικο όταν μετά την ήττα το 1949 χαραχτήρισαν τον ΔΣΕ ...τυχοδιωκτισμό.... και το Ζαχαριάδη ....σεχταριστή.... και πως υπήρχε ..λύση μέσα απο αστικές εκλογικές διαδικασίες... Αυτή είναι η πραγματικότητα και μάλιστα είναι πεισματάρα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για το συγκεκριμένο μπλογκ δεν έχω παρά μόνο θετικά να πω σχετικά με την δημοκρατικότητά του.



    Που για να είμαι ειλικρινής δεν την περίμενα κιόλας.

    Παράκληση Oberon σε μεγάλα κείμενα βάζε παραγράφους διότι είναι αδύνατον να διαβαστούν.

    Μια παρατήρηση πως καταφέρνετε να θεωρείτε σωστή και την διαγραφή και την αποκατάσταση και ούτε γάτα ούτε ζημιά δεν το καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ Pluton δεν θεωρούμε ορθή τη διαγραφή για λόγους ταύτισης της διαπάλης με την ταξική πάλη. Είναι ξεκάθαρα λάθος. Αυτό που εν ολίγοις προσπαθώ να πω είναι ότι αυτή δεν βαραίνει το Ζαχαριάδη. Να στο πω κι αλλιώς γενικά πρόσωπα δεν τα βαραίνει όταν η γραμμή του ΚΚΕ υφίσταται στρεβλώσεις όπως και του ΚΚΣΕ. Απλώς μέσα σε όλη αυτή τη δεξιά στροφή, ο Ζαχαριάδης έκρουε τον κόδωνα του κινδύνου και τηρούσε πάντα πιο σοβαρή και σωστή θέση.

      Διαγραφή
    2. Απόλυτα σωστός στην απάντηση σου. Την συνυπογράφω. Το πρόβλημα ήταν η γραμμή των Λαικών Μετώπων και σταδίων που δεν δικαιώθηκαν ποτέ και πουθενά. ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ. Παντου καταστροφή. ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  8. Κάτσε κάτσε σε παρακαλώ (συμφωνεί και ο Παναγιώτης).

    Κρούεις τον κώδωνα εξοντώνοντας τα πρωτοκλασάτα στελέχη σου. Αυτό θυμίζει τον Κρόνο που έτρωγε τα παιδιά του.

    Στο τέλος ο Σοσιαλισμός πλασάρεται σαν ανθρωπιστικός και ο καπιταλισμός σαν απάνθρωπος, πόσο ανθρωπιστικά είναι αυτά τα προσωπικά δράματα, αυτές οι εξοντώσεις υπάρξεων.

    Και μετά 30 χρόνια έρχονται οι διάδοχοι των θυτών και λένε συγνώμη λάθος τον φάγανε τον άνθρωπο, δεν φταίει κανείς .... αποκατάσταση. Και ο Παναγιώτης από κάτω το βρίσκει απόλυτα σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δούμε καταρχήν τι είναι αυτό το "τρώμε τα πρωτοκλασάτα στελέχη". Στο ΔΣΕ έχω καταγράψει το πολύ 5 εκτελέσεις στρατοδικείων που αφορούν στελέχη στρατιωτικά. Τούτο εμφανίζεται σε επαναστατικές συνθήκες και όχι στο σοσιαλισμό. Φυσικά συμβαίνει και σε έναν αστικό στρατό και συγκεκριμένα διέπει κάθε επαναστατική διαδικασία, στρατιωτικού χαρακτήρα στο ρου της Ιστορίας. Η εμπόλεμες καταστάσεις χαρακτηρίζονται και από βία και αρκετές φορές λανθασμένη. Τώρα για να μην προσβάλουμε και ανθρώπους και κόμματα, να πούμε ότι το σύγχρονο ΚΚΕ διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με το ΚΚΕ του 40-50, πρώτον στην επαναστατική του γραμμή που δεν εμπεριέχει τη θεωρία των μετώπων. Δεύτερον, στο γεγονός ότι η γραμμή του δεν βρίθει οπορτουνισμού και μάλιστα δεξιού, όπως το 50-60. Τρίτον, τι μπορούμε να ζητάμε από ένα κόμμα πέραν του να αναθεωρεί την ιστορία του, να εξάγει συμπεράσματα, να παραδέχεται λάθη και να αποκαθιστά ανθρώπους του; Να αναστήσει νεκρούς; Μιλάγαμε όμως για τον Καραγιώργη. Ουδέποτε αφορούσε, όπως έδειξα παραπάνω το ΚΚΕ η δολοφονία του. Άρα;

      Διαγραφή
    2. Να δούμε έτσι για χάρη της υπόθεσης και το που εντάσσονται οι κατήγοροι διαφόρων άξιων στρατιωτικών στελεχών; Βαφειάδης: ΠΑΣΟΚ, Γούσιας: Ξέρουμε όλοι τι στάση κράτησε και τι βιβλία έγραψε. Κολιγιάννης: Ο γγ που διέλυσε τις κομματικές οργανώσεις. Ρούσσος: Ήταν σύμφωνος με τη γραμμή Κολιγιάννη. Και η λίστα είναι μεγάλη. Με άλλα λόγια, η στρέβλωση στην ιδεολογική θέση και τη γραμμή που πολλές φορές οδήγησε σε περιστατικά τύπου Γιαννούλη και προϋπήρξε του Εμφυλίου, εκφράζεται και στις μετέπειτα θέσεις πολλών στελεχών του ΚΚΕ-ΔΣΕ που και το 55 και το 67 και μετέπειτα πέρασαν άλλοι πολύ και άλλοι λιγότερο στη σοσιαλδημοκρατία.

      Διαγραφή
    3. Για Κολιγιάννη και Ρούσση είναι όπως ακριβώς τα λες. Συμφωνούσαν απόλυτα με την λανθασμένη γραμμή που κατέστρεψε τα πάντα. Το 1968 ο Κολιγιάννης έδειξε αντανακλαστικά στις ΑΚΡΑΙΕΣ εκφάνσεις του Οπορτουνισμού προφανώς σαν ΚΕΝΤΡΙΣΤΗΣ. Αντίστοιχο παράδειγμα είναι ο ....φαράκος.... Κεντριστής Οπορτουνιστής το 1968 Ανοιχτά Δεξιός Οπορτουνιστής με την Αντεπανάσταση το 1989 1991. Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν και με ...άλλους.... σε σχέση με το 1991.... και 2012.... Ο Κεντρίστικος Οπορτουνισμός είναι ο προθάλαμος του Δεξιού. ΟΒΕΡ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  9. Για πες μου σε παρακαλώ αυτός ο Ζαχαριάς (Σωτήρης Μίχος).... είναι ο Μίχος ο αξιωματικός της αεροπορίας; (δεν νομίζω δηλαδή διότι αυτός πρέπει να έδρασε στην Πελοπόννησο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αστική Τάξη αντιμετώπισε τα Κ.Κ και το ΚΚΕ με ανοιχτές διώξεις φυλακές εξορίες εκτελέσεις και την υπόγεια υπονομευτική διαβρωτική δουλειά του Οπορτουνισμού. Μισούν τον σ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ γιατί τους χάλασε τον Ευρωκομμουνιστικό δρόμο με την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ. Για αυτό και όλη αυτή η λύσσα. Τυρίμος Μπουχάριν Τρότσκι Ζινόβιεφ. ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ. Η Πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Η Λύσσα τους έχει σχέση με το σήμερα και τα τελευταία 28 χρόνια. ΕΔΩ ΠΟΝΑΝΕ. Πραστικά..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Η Ταξική πάλη συνεχίζεται στην οικοδόμηση του Σοσιαλισμού αλλάζοντας μορφές. Η Αστική Τάξη που ηττήθηκε αλλά δεν συνετρίβη συνεχίζει να υπάρχει σαν άτομα και χρησιμοποιεί την προβιά του Οπορτουνισμού. Η Δικτατορία του Προλεταριάτου είναι εκει για να τους ΤΣΑΚΙΣΕΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  10. ....Και μετά απο 30 χρόνια έρχονται οι διάδοχοι των θυτών..... Θύτες ήταν ο ΝΤΕΖ ο Χρουτσόφ και γενικά ο Οπορτουνισμός σε ΚΚΕ και ΚΚΣΕ. Και όπως καλά καταλαβαίνεις οι Κομμουνιστές είμαστε απόγονοι των θυμάτων. ...ΑΛΛΟΙ... είναι απόγονοι των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΙΜΡΕ ΝΑΓΚΙ Φυλακή μέχρι το 1953... για Αντεπαναστατική Δράση και συνεργασία με τον Ταξικό εχθρό. Αποφυλακίστηκε ανέλαβε Γ.Γ. Μπήκε επικεφαλής της Αντεπανάστασης σε συνεργασία με τον ΤΑΞΙΚΟ ΕΧΘΡΟ. ....ΜΑΛΙΣΤΑ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Μίχος ήταν πελάτης του πατέρα μου (ράφτης), μου είχε γανώσει τα αυτιά, είχε πάει στην κηδεία του στο Α Νεκροταφείο ... τι μυθολογίες μου έλεγε για δαύτον, τελικά ήταν δασοφύλακας, πήγε σε σχολή υπαξιωματικών μετά μπήκε στην αεροπορία έκανε εκπαιδευτής μια τέτοια πορεία...

    Η αριστερά πάντα είχε μια τάση να μεγεθύνει τα στελέχη της και να καταβαραθρώνει όσους διαγράφει πχ Θ Κλάρας, γεωπόνο τον έλεγαν (ψευδώς), πρωτοκαπετάνιο τον έλεγαν και μετά τι του έσουραν όταν διαγράφτηκε δεν λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι ο Μίχος ανήκε ιδεολογικά ο ίδος στην αριστερά, αλλά μπορεί να πέφτω και έξω

      Διαγραφή
    2. Ούτε υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ καμμια αριστερά. Υπήρχαν και υπάρχουν οι Κομμουνιστές και η 5η φάλαγγα του Οπορτουνισμού το καλύτερο εργαλείο του Καπιταλισμού. Το δυστύχημα ήταν οτι δεν έγινε πάντα δυνατό να μην εγκλωβιστούν οι Κομμουνιστές και ο λαός σε αυτό το Καρκίνωμα. Ο ΑΡΗΣ και όλα τα Στελέχη του ΚΚΕ δεν άκουσαν ποτέ τίποτα απο Κομμουνιστές. Μόνο απο την 5η Φάλαγγα. Τώρα γνωρίζει όλος ο κόσμος τι σημαίνει αριστερά μετά απο τα 4.5 χρόνια κυβέρνηση των Εγκληματιών του σύριζα. ΟΛΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή