"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Το παρακράτος είναι παντού ίδιο


Mετά την πρόσφατη μετάδοση, από την κρατική τηλεόραση του ντοκυμαντέρ "Η Όψη Της Σιωπής, 2014" που ακροθιγώς μονάχα εξετάζει τη σφαγή 1.000.000 κομμουνιστών και δημοκρατικών πολιτών από τη Δικτατορία Σουχάρτο (1965- ’66), μας δημιουργήθηκαν ορισμένες σκέψεις, σχετικά με τις ομοιότητες της χρήσης του παρακράτους από το αστικό κράτος, ως "μακρύ χέρι" ενάντια στο ταξικό λαϊκό κίνημα. Συγκεκριμένα, μας δημιουργήθηκε η εντύπωση σημαντικών ομοιοτήτων κυρίως στα στρώματα του ακροδεξιού υποκόσμου και του ποινικού υποστρώματος, που το αστικό κράτος χρησιμοποιεί, αλλά και των ωμοτήτων που αυτοί διέπραξαν στην Ινδονησία αλλά και στην Ελλάδα, απέναντι στον ίδιο ταξικό αντίπαλο. 

Οι μαρτυρίες που ακολουθούν, εκτός από ανατριχιαστικές είναι και σχεδόν καθ' ολοκληρία όμοιες, ως προς τις πρακτικές και την αγριότητα.

Στο ντοκυμαντέρ, ένας παρακρατικός εξομολογείται σχετικά με τη δράση του ενάντια στους κομμουνιστές της Ινδονησίας:

"Τους έσφαζα από τον σβέρκο γιατί ήταν πιο αθόρυβο. Από τον λαιμό έκανε θόρυβο."

"Όταν τους έσφαζα με μαχαίρι στο λαιμό, έβαζα από κάτω ένα ποτήρι. Γέμιζα δύο ποτήρια αίμα. Μετά τα έπινα για να μην τρελαθώ. Μετά τους πετούσα στο ποτάμι."

"Μια μέρα πήγα ένα κομμένο κεφάλι μιας κομμουνίστριας στο κινέζικο καφενείο, έτσι για να τους τρομάξω... Για να τους τρομάξω... Μετά το πέταξα στα σκουπίδια."


H παραπάνω αφήγηση παρουσιάζει ορισμένα αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά: Ο θύτης φαίνεται απαθής απέναντι στη βία που ασκεί, καθώς μετέπειτα και στην αφηγηματική της εξιστόρηση. Χρησιμοποιεί μεθόδους εκτέλεσης πρωτόγονες σκοπεύοντας προφανώς στο να προκαλέσει τον φυσικό βασανισμό του θύματος. Η ζωώδης εξοικείωση με την ακραία βία, τον οδηγεί (ενδεχομένως και μέσω τελετουργικών εικασιών) από την ανθρωποκτονία στα όρια του κανιβαλισμού. Παράλληλα, η ακραία βία που ασκεί ο παρακρατικός εμπεριέχει και έναν τρομοκρατικό και παραδειγματιστικό ρόλο: Τα θύματα κατακρεουργούνται και αφήνονται σε κοινή έκθεση, τα κεφάλια και τα άψυχα σώματα του αντιπάλου, πραγματικού ή φαινομενικού (ολόκληρα χωριά εκτελέστηκαν στην Ινδονησία, με κριτήριο ότι βρίσκονταν στην επιρροή των κομμουνιστών), εκτίθενται σε χωριά και πλατείες, με απώτερο στόχο την τρομοκρατία του λαού και την αποστασιοποίησή του από το κίνημα. 

Μαρτυρίες από την Πελοπόννησο της Λευκής Τρομοκρατίας, του Παυλάκου, του Κατσαρέα, του Μαγγανά και άλλων πρόθυμων συνεργατών της ελληνικής αστικής τάξης και της αμερικανο-βρετανικής προτεκτορατοποίησης της Ελλάδας, κινούνται στο ίδιο φρικαλέο μήκος κύματος:


Η δολοφονία του Παναγιώτη Ρούσσου (Τσαλδάρης) - Πηγή: Γιάννης Λέφας, Χιλιάδες τέσσερις σταυροί στο μαρτυρικό Μωριά, Αλφειός, Αθήνα 2007, 114.

"Καταγόταν από το χωριό Πλατανάκι Αρκαδίας τελείωσε μόνο το Δημοτικό γιατί είχε προσβληθεί από οστεομυελίτιδα. Με τη φροντίδα των γονιών του έγινε καλά. Την περίοδο της Κατοχής αρχικά οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και στη συνέχεια στον ΕΛΑΣ Λακωνίας. Εκτός από άλλε μάχες, έλαβε μέρος και στις μάχες του Δεκέμβρη στην Αθήνα το 1944. Επιστρέφοντας με την Απελευθέρωση στην Πελοπόννησο, οι χίτες και οι παρακρατικοί του έκαναν το βίο αβίωτο. Έτσι πέρασε στο ΔΣΕ. Ως μαχητής του ΔΣΕ έλαβε μέρος σε πολλές μάχες τραυματιζόμενος στο χέρι σε μια και στην ωμοπλάτη σε μια άλλη μάχη. Στις 20 Σεπτεμβρίου 1948 πηγαίνοντας σε εμπιστευτική αποστολή πιάστηκε από τον Παυλάκο και τη συμμορία του στο χωριό Αστέρι Λακωνίας."

Ο μαρτυρικός του θάνατος περιγράφεται από τον Γιώργο Ζαχ. Ρούσο:

"Με ένα μαχαίρι του άνοιξαν σταυρωτά την κοιλιά, του αφαίρεσαν το στομάχι και στους φριχτούς πόνους του, τον ειρωνευότνουσαν λέγοντας: "Έννοια σου είμαστε γιατροί εμείς θα σε κάνουμε καλά". Αφού οι βασανιστές του διαπίστωσαν τα περιεχόμενα του στομάχου, τον βασάνιζαν ρωτώντας ποιος του έδωσε μακαρόνια για φαγητό. Τέλος του έκοψαν τα γεννητικά του όργανα και του αφαίρεσαν το συκώτι. Λίγο αργότερα, οι παρακρατικοί είδαν να περνά από το πηγάδι "Βγενιά", όπου γινόντουσαν τα μαρτύρια η χήρα Γιώργη Σούντα- Κουβούση, από τον Άγιο Βασίλειο Κυνουρίας. Την προσέγγισαν και της έδωσαν το συκώτι λέγοντάς της ότι μόλις σφάξαν ένα αρνί και μπορούσε να το πάρει για να το φάει με την οικογένειά της."


Το κεφάλι του Παναγιώτη Ρούσσου, κρεμάστηκε αργότερα από τους παρακρατικούς στον προφυλακτήρα του τζιπ τους.


Η δημόσια έκθεση νεκρών στην Τρίπολη


Χαρακτηριστικό περιστατικό δημόσιας έκθεσης και σκύλευσης νεκρών υπήρξε η διαπόμπευση των νεκρών του τμήματος του Τάκη Γεωργόπουλου, που έλαβε χώρα στις 15-17 Μαρτίου 1949 στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης. Εκεί περίπου 10 αιχμάλωτοι του ΔΣΕ που προέρχονταν ως επί το πλείστον από την ομάδα του Γεωργόπουλου και είχαν παραδοθεί στην 9η Μεραρχία του κυβερνητικού στρατού, αφού εκτελέστηκαν ομαδικά με πολυβόλα και ξιφολόγχες, εξετέθησαν στην πλατεία Άρεως για περίπου 2 ή 3 ημέρες. Ανάμεσά τους, ο Δημήτρης Αργυρόπουλος, η Αγγελική Κούκου, και ο Γιάννης Κοκόρης. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι "τα στήθη των νεκρών ανταρτών ήταν ανοιγμένα σαν βιβλία".

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό περιστατικό δημόσιας έκθεσης νεκρών προς φρονηματισμό και τρομοκρατία του λαού, ώστε να αποτραπεί η μαζικοποίηση του αγωνιζόμενου κινήματος.


Τα περιστατικά εμφανίζουν λοιπόν πολύ χαρακτηριστικές ομοιότητες ως προς την κτηνωδία, τον αποτροπιασμό, αλλά και τη μέθοδο με την οποία η αστική τάξη χρησιμοποιεί μερίδα του λούμπεν προλεταριάτου και τμήματα από τα φτωχά λαϊκά στρώματα για να τα αποκτηνώσει και να τα στρέψει ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό, ειδικά δε σε περιπτώσεις όξυνσης της ταξικής πάλης.

Αν υπάρχει μια αξία στην αποτύπωση και την χάραξη ενοποιητικών γραμμών ανάμεσα σε τέτοια περιστατικά, είναι γιατί η εμπειρία του παρελθόντος αποτελεί πολλές φορές εικόνα του μέλλοντος. Άλλωστε, τέτοιο εν δυνάμει ρόλο ενδέχεται στο μέλλον να λάβουν μορφώματα όπως η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και οι άλλες σκοτεινές παραφυάδες του εθνικιστικού παρακράτους.



23 σχόλια:

  1. Αυτός ακριβώς είναι ο Καπιταλισμός όταν βρεθεί μπροστά στην Ανατροπή του για αυτό η Εργατική Τάξη και ο λαός πρέπει να γνωρίζουν οτι ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει σε καμμία περίπτωση και οτι για να έχουν ελπίδες να νικήσουν πρέπει πριν απο οτιδήποτε να έχουν ΤΣΑΚΙΣΕΙ τον Οπορτουνισμό όλων των Αποχρώσεων στις γραμμές τους. Αποτελούν 5η Φάλαγγα του Καπιταλισμού για να μπορέσει να βρει ...σκαλάκι.... την κρίσιμη ώρα και να τους πάει στην σφαγή απο τους Φασίστες. Είπαμε ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ καλώ ώρα....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τη διαφορά ότι εδώ μιλάνε ΤΑ "ΕΡΓΑ" ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, για την οποία ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ δεν λες κουβέντα...

      Διαγραφή
    2. Τι να πει δηλαδή? Τα λέει όλα το άρθρο

      Διαγραφή
    3. Παπανδρέου Παπατζή Χίτης ήσουνα και εσύ φώναζε ο λαός της ΑΘΗΝΑΣ και του ΠΕΙΡΑΙΑ το 1944..... Το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ συμμετείχε στην κυβέρνηση. Και το 1964 η ΕΔΑ... αυτόν τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ τον έκανε ...γέρο της δημοκρατίας..... ντάξει μωρέ όλοι ....αριστεροί είμαστε.... ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ.......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Εδω μιλάνε τα Εργα του Καπιταλισμού που κάνεις πως τον ξέχασες. Τζίζ Κακα.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Πάμε παραπέρα Παναγιώτη μου...Μη σταματάμε στο 1964, γιατί μας βολεύει...Έχουμε και λέμε: 1981 ΚΚΕ : ψήφισε ΠΑΡΩΝ στην ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης. Δημοτικες εκλογες1975- 1990 β γύρος: το ΚΚΕ ψήφισε ΠΑΣΟΚ, αλλά σε μερικές περιφέρειες υπήρξε υπόγεια συνεργασία με τη ΔΕΞΙΑ.Ιούνιος 89 Κυβέρνηση Τζανετάκη.Θες κι άλλα;Αστα Παναγιώτη καλύτερα...

      Διαγραφή
    6. Nα καταλογίσουμε τα λάθη με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ και να ασκήσουμε κριτική. Οι συνεργασίες όμως με τη ΝΔ είναι προϊόντα φαντασίας

      Διαγραφή
    7. Λάθος πόρτα χτύπησες. Μιλάνε τα Σχόλια μου εδω και αλλού. Οταν στο πρόγραμμα έχεις ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ έτσι γίνεται. Και δεν τα είπες όλα γιατί σε βολεύει. Πάμε λοιπόν. Το ΚΚΕ εμφανίστηκε το 1974 μετά απο 1936 1974 παράνομο 1943 1968 χωρίς ΚΝΕ 1958 1974 χωρίς Κ.Ο απο το 1949 στην πολιτική προσφυγιά Ολα χύμα μέσα στα Οπορτουνιστικα μπάχαλα ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΕΔΑ. Σωτήρια η διάσπαση του 1968 αλλα χωρίς αλλαγή προγράμματος μια τρυπα στο νερό. Ετσι έχουμε Συνεργασία με τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ Εσωτερικού το 1974 Ανοχή στο ΠΑΣΟΚ στους 2ους Γύρους 17% το 1981 ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΤΟ 1985 ΚΟΙΝΟ ΠΟΡΙΣΜΑ το 1988 με την ΕΑΡ Συνασπισμός το 1989 και συμμετοχή σε δυο κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού το 1989 και το 1991 γενική εφοδο απο την ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΦΑΡΑΚΟΥ για την διάλυση του ΚΚΕ. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Τα κόλπα ΨΟΦΗΣΑΝΕ ΤΟ 1991.... ΟΒΕΡ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. Και για να μην εκτεθείς συμπληρώνω. Συγκοινωνούντα δοχεία ήταν η ΔΥΟ Φράξιες του 1989 Δεξιός Οπορτουνισμός και Τροτσκιστές του ΝΑΡ. Χτύπησαν πρώτα το 1959 οι Τροτσκιστές για να παρασύρουν εκτός Καλοπροαίρετους Συντρόφους μέσα στο χάος ωστε να κάνουν χώρο στην Συμμορία του ΑΘΛΙΟΥ ΦΑΡΑΚΟΥ να διαλύση το ΚΚΕ το 1991. Η 30ΧΡΟΝΗ κατοπινή π[ορεία τους τα λέει όλα. Συμπέρασμα. Οποιαδήποτε συνεργασία με Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό είναι πάντα καταστροφή. Είναι ο Χειρότερος εχθρός. ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. Αγαπητέ Oberon,θα σου συνιστούσα να δεις στο you tube, την ομιλία του Ε.Αβέρωφ, στο νομοσχέδιο για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης.Για τον Παναγιώτη,δεν το συζητώ.Με τη δεξιά, δεν έχει πρόβλημα.Θα του άρεσε η παρανομία, η πολιτική προσφυγιά και πάει λέγοντας...

      Διαγραφή
    10. Καλό το παραμυθάκι με την δεξιά και την αριστερά αλλά δεν τσιμπάμε. Εχω ζήσει το ΠΑΣΟΚ και τα Εγκλήματα του όπως και σήμερα όλοι πλέον βλέπουν τον Εγκληματικό ρόλο της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που σφάζει τον λαό με απίστευτη Αγριότητα. Θα μου άρεσε να μην είχε επικρατήση ο Οπορτουνισμός στην 3η Κ.Δ το 1935 και με γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ο λαός να έπαιρνε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Την Γερμανική Επανάσταση το 1918 την Δολοφόνησε η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ που έφτιαξε τα Φράικοπς. Στην ΕΣΣΔ ο Σοσιαλισμός δολοφονήθηκε απο τα μέσα με ξεκίνημα το 20ο Συνέδριο του 1956 και την επικράτηση της ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ με την Σταδιακή εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού. Με ενδιαφέρει η Ανατροπή του Καπιταλισμού με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ και οι εξυπνάδες δεν πιάνουν. Είμαι δίπλα στο ΚΚΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ...... ΟΒΕΡ.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    11. 1) Το σύνθημα " Παπανδρεου Παπατζή χίτης Ήσουνα κι εσυ" δεν ακούστηκε ΠΟΤΕ, ούτε είναι γραμμένο σε ΚΑΝΕΝΑ ιστορικό βιβλίο.2) Επειδή χύνεις χολή για το ΕΑΜ και γιατην ΕΔΑ, Παναγιώτη, να μας γράψεις ΠΟΤΕ γεννήθηκες, για να κριθείς ΚΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.Γιατι, χιλιάδες αγωνιστές του ΕΑΜ και της ΕΔΑ έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα καιτη Δημοκρατία.Είναι ΝΤΡΟΠΗ να γράφονται μερικά πράγματα...

      Διαγραφή
    12. Και βέβαια ο ΛΕΝΙΝ έκανε ...λάθος... που το 1903 έφτιαξε το κόμμα των Μπολσεβίκων πολέμησε τους Οπορτουνιστές μέχρι τέλος δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την ανέτρεψε. ...ΚΡΙΜΑ... Σύμφωνα με τα ...παιδιά... έπρεπε να πάει με τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ Δολοφόνους του. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    13. Ε.ΑΒΕΡΩΦ στα Απομνημονεύματα του γράφει. Παρά την Βάρκιζα αν το ΚΚΕ έριχνε όλο το Βάρος στον ΔΣΕ απο τα τέλη 1945 46 όλα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Αυτό ακριβώς πίεζε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ απο την 1η μέρα που γύρισε μετά την 9χρονη ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ απουσία του. Ελα όμως που το ΚΚΕ δεν είχε στόχο τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ αλλά την ...λαοκρατία.... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Ουτε νερό ουτε φαι στον ΑΡΗ και στου ληστές έλεγαν. ΟΙ Ομαδες των παράνομων στα Βουνά μπήκανε υπο την καθοδήγηση του Π.Γ με την επιστροφή ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Σφαζόταν ο κόσμος στα χωριά και στις πολείς και αντι η αποφάση να είναι μαζική έξοδος στα βουνά άκουγες ...ομαλότης....κατευνασμός... εθνική ενότητα.....απο το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και το ....ομόσπονδο.... ΚΚΕ απο το 1944 σύμφωνα με τον ....παρτσαλίδη.... Και μετά μας πουλάνε τρέλα. ...ΜΑΛΙΣΤΑ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    14. ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ήταν οι ΖΙΝΟΒΙΕΦ ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΤΡΟΤΣΚΙ που συνομώτησαν στον Κόκκινο Στρατό σε συνεργασία με τον Χίτλερ για την Ανατροπή των Μπολσεβίκων. Τελικά η ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι πολύ μεγάλη αδέρφια με τον Φασισμό. Παιδιά του Καπιταλισμού και τα δυο. ΑΞΙΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    15. Ασφαλώς και χιλιάδες λαού σφαγιαστηκαν απο την ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ και τους Γερμανούς συμμάχους της στον 2ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Και αυτός ο λαός είχε την δυνατότητα ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑΝ οι Γερμανοί ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 να πάρει την εξουσία εκμεταλευόμενος τον ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. Δεν έγινε λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ Με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ και την κυβέρνηση του ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΠΑΠΑΤΖΗ τον οδήγησε στην Καταστροφή Δώθηκε ΔΥΟ μήνες χρόνος στην ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ και τους ΑΓΓΛΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗς ΝΑ ΑΛΛΆΞΟΥΝ ΤΟΝ σΥΣΧΕΤΙΣΜΌ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΆΞΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΌ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ απο τον ΧΙΤΗ ΠΑΠΑΤΖΗ. Και όλα αυτά λόγω ....λαοκρατία..... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ Και η ...ΕΔΑ... ήταν αυτή η συνέχεια που τους καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ. Ο δολοφόνος γυρνάει στον τόπο του εγκλήματος. ΕΙΠΑΜΕ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    16. Το 2008 ο Συνασπισμός.... γιόρτασε τα 40 χρόνια του ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ..εσωτερικού Λέει ο Τρίκκας... με αναφορές στον ..παρτσαλίδη.... Είχαμε έτοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε ....ομόσπονδο... απο το 1944.. ηρθε και μας τα χάλασε όλα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. ΤΟΜΠΟΛΑ.... Η ..ΕΔΑ ΉΤΑΝ Η ΣΎΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΑΜ Πολιτικό Μέτωπο που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ. ΜΠΙΓΚΟ. Η Εργατική Τάξη οι Κομμουνιστές και ο λαός εγκλωβισμένοι με τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ. ΕΥΓΕ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. ΈΝΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;;;

    ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ!!!

    ΓΙΑ ΟΛΑ (ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι οι Καπιταλιστές έχουν στην ιδιοκτησία τους τα βασικά συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και η λύση βρίσκεται στον αγώνα της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ και του λαού μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για προσωρινά μέτρα ανακούφισης απο την Αστική τάξη με Στόχο την ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε με ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Ο Φιντέλ με τους Συντρόφους του δεν πήγε να Σκοτώσει τον Δικτάκτορα Μπατίστα. Κάνανε κάτι καλύτερο. Τον ανέτρεψαν μαζί με τον Καπιταλισμό. Ο ΛΕΝΙΝ οταν ο αδερφός του εκτελέστηκε επειδή πήγε να Σκοτώσει τον Τσάρο είπε οτι εμεις θα ακολουθήσουμε άλλο δρόμο και δικαιώθηκε..... ΟΒΕΡ......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Τί αστεία παραδείγματα και συσχετισμοί! Ο Φιντέλ δεν είχε δίπλα του σεχταριστές τροτσκιστές και Ακαδημαϊκούς ντενεκέδες! Είχε παλικάρια σαν τον Παναγούλη που Τολμούσαν και Δεν Αυνανιζοφιλοσοφούσαν! Αλλά ο Φόβος Σας Αφρίζει την Επαναστατική Λογική! Και ΒΕΒΑΙΟΣ Ο ΦΙΝΤΕΛ ΠΉΓΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΛΑΚΕ! Δηλαδή Έκανε Κατύχηση στα Δάσοι Της Κούβας για Κουμουνισμό και Σοσιαλισμό; Για ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΗΓΑΙΝΕ! ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ή Φεύγεις ή ΣΕ Σκοτώνο! Απλά Θέματα! 2ον. Καλήτερα μην Πιάνεται τον ΛΕΝΙΝ στο Στόμα Σας! Τον λερώνεται! Δεν Σας Συμφέρει να ξέρεται Την Αλήθεια Του Λένιν!

      Διαγραφή
    3. Τί αστεία παραδείγματα και συσχετισμοί! Ο Φιντέλ δεν είχε δίπλα του σεχταριστές τροτσκιστές και Ακαδημαϊκούς ντενεκέδες! Είχε παλικάρια σαν τον Παναγούλη που Τολμούσαν και Δεν Αυνανιζοφιλοσοφούσαν! Αλλά ο Φόβος Σας Αφρίζει την Επαναστατική Λογική! Και ΒΕΒΑΙΟΣ Ο ΦΙΝΤΕΛ ΠΉΓΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΛΑΚΕ! Δηλαδή Έκανε Κατύχηση στα Δάσοι Της Κούβας για Κουμουνισμό και Σοσιαλισμό; Για ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΗΓΑΙΝΕ! ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ή Φεύγεις ή ΣΕ Σκοτώνο! Απλά Θέματα! 2ον. Καλήτερα μην Πιάνεται τον ΛΕΝΙΝ στο Στόμα Σας! Τον λερώνεται! Δεν Σας Συμφέρει να ξέρεται Την Αλήθεια Του Λένιν!

      Ο ΦΟΒΟΣ ΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΨΑΧΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ! ΠΑΝΤΑ!!!

      Διαγραφή
    4. Ο Φιντέλ με τους Συντρόφους του δεν πήγε να Σκοτώσει τον Δικτάκτορα του Καπιταλισμού. Παρά το ότι στην Μονκάδα το 1953 το ..Κ.Κ... τους αποκύρηξε για τυχοδιώκτες,,,... συνέχισαν και ανέτρεψαν τον Καπιταλισμό στην Κούβα. Ο ΛΕΝΙΝ απο το 1903 έφτιαξε το Κόμμα των Μπολσεβίκων δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την ανέτρεψε. Αντίθετα στην Γερμανία το 1918 χωρίς Κ.Κ όλοι μαζί με τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ σφαγιάστηκαν απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ με τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΑΓΜΑΤΑ. ΟΒΕΡ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. H 27 χρονη πορεία του ΚΚΕ με την Μελέτη της Ιστορίας την εξαγωγή συμπερασμάτων και την Αποκατάσταση των Επαναστατικών του χαραχτηριστικών έχουν φέρει σε απόγνωση όλα τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ του Καπιταλισμού για αυτό και ΣΚΟΥΖΟΥΝ. Είναι η πυξίδα μας. Παλεύουμε μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ διεκδικόντας προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο την ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε με ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και συμμετέχουμε στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ απο Θέσεις ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΨΟΦΗΣΑΝΕ ΤΟ 1991..... ΟΒΕΡ. ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή