"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Βιβλιοπαρουσίαση: Κατάλογος - Οι μέρες του Πολυτεχνείου μέσα από «Tη Φωνή της Αλήθειας». Άγνωστο και αδημοσίευτο υλικό

 


Σε αυτήν την έκδοση, που ετοιμάστηκε με αφορμή την επέτειο των 47 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου (14-17 Νοέμβρη 1973), δημοσιεύουμε επιλεγμένα αποσπάσματα εκπομπών του ραδιοσταθμού «Η Φωνή της Αλήθειας» της περιόδου από τις 2 Νοέμβρη μέχρι τις 21 Δεκέμβρη 1973, δηλαδή λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και λίγο μετά από τα γεγονότα.

Η παρακολούθηση «Της Φωνής της Αλήθειας» ήταν παράνομη, αλλά ήταν χιλιάδες εκείνοι που «έστηναν αφτί» τις ώρες των εκπομπών για να ενημερωθούν, να καθοδηγηθούν, να προσανατολιστούν για τη δράση τους.

«Η Φωνή της Αλήθειας», παρά τις τεράστιες δυσκολίες που δημιουργούσε η βαριά παρανομία και παρά την απόσταση, δημοσίευε με αξιοθαύμαστη ταχύτητα ειδήσεις, ανταποκρίσεις και τα καλέσματα του Κόμματος στους εργαζόμενους της Αθήνας και στη νεολαία, για να πάρουν ενεργά μέρος στην πάλη. Πρόκειται για έναν πραγματικό άθλο που είχε τη δική του, ξεχωριστή συμβολή στη μαζικοποίηση του αγώνα, την αντοχή του απέναντι στην αιματηρή καταστολή, την απόκρουση της παραπληροφόρησης και της συκοφάντησης από το καθεστώς.

Ευελπιστούμε αυτή η έκδοση να βάλει το δικό της μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, όλων των αναγνωστών του Οδηγητή να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία των αγώνων της νέας γενιάς της χώρας μας, την ιστορία της ίδιας μας της Οργάνωσης, να αποτελέσει έναυσμα για περαιτέρω μελέτη.

Η έκδοση κυκλοφορεί και σε έντυπη μορφή ως ένθετο στον Οδηγητή του Νοέμβρη.


Το e-book διατίθεται από τη Σύγχρονη Εποχή σε συμβολική τιμή, μέσω του e-shop της, είτε επικοινωνόντας με το κατάστημά της στα παρακάτω:


Αθήνα

Τηλ.: 2103829835 και 2103808132 

Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310283810

Πάτρα

Τηλ.: 2610222804

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου