"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας: Ανακάλυψη μιας ακόμα ρυπαρής αντικομμουνιστικής διαστρέβλωσης και η κατάρριψή της.

 

Στο αρχείο και μουσείο, της μισαλοδοξίας, του αντικομμουνισμού και της αισχρής ιστορικής διαστρέβλωσης, ο Κόκκινος Φάκελος έχει και στο παρελθόν αναφερθεί. Σήμερα παρουσιάζουμε ένα ακόμα στοιχείο ρυπαρού αντικομμουνισμού και καταφανούς διαστρέβλωσης της ιστορίας της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, εκ μέρους του, το οποίο θα διαψεύσουμε ακολούθως.

Στα χέρια μας έπεσε πρόσφατα μια από τις πολλές αντικομμουνιστικές εκδόσεις που επιχειρεί να διαστρεβλώσει τη λαμπρή ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ, με τίτλο Κάρκαρος Παρνασσού- Τόπος Μαρτυρίου 1944. Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας Βαϊδάνης Χρήστος, ξεκινά να "αποκαλύψει" δήθεν σφαγές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στην καταβόθρα "Κάρκαρος" του Παρνασσού, χρησιμοποιώντας ξαναζεσταμένη εμφυλιακή προπαγάνδα του αστικού τύπου της εποχής, για να συνεχίσει με έναν οχετό, ανύπαρκτων συμφωνιών του ΕΛΑΣ με τους Γερμανούς και τους Βούλγαρους, τα δήθεν εγκλήματα του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ στα Δεκεμβριανά και γενικώς, όλη τη γνωστή παραχάραξη της ιστορίας της Κατοχής και του Εμφυλίου.

Το βιβλίο ουδένα ενδιαφέρον δεν παρουσιάζει, πόσο μάλλον ιστορική αλήθεια, ωστόσο σε αυτό πετύχαμε μια αναδημοσιευμένη φωτογραφία από τον Ιστορικό Συλλέκτη Βέροιας, με την ανάλογη παράθεση πληροφοριών που έχουν αντληθεί από το συγκεκριμένο αρχείο/μουσείο. 

Η φωτογραφία είναι η παρακάτω:
Σύμφωνα με το βιβλίο του Βαϊδάνη, οι πληροφορίες που ο Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας παραθέτει για την εν λόγω φωτογραφία είναι οι εξής (παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο):


Η πρώτη φωτογραφία είναι του 1944. Σε αυτή δακρίνονται: Καθιστός 1ος από δεξιά στέλεχος της παραστρατιωτικής κομμουνιστικής οργάνωσης της ΟΠΛΑ Δράμας ο Ηλίας Βαβάτσικος (με το λευκό πουκάμισο), και δίπλα του (καθιστός 2ος από δεξιά) στέλεχος του ‘’ΕΛΑΣ’’ Σερρών ο Ελευθέριος Αμπατζίδης σε αναμνηστική φωτογραφία με τους Βούλγαρους κατακτητές να ποζάρουν περήφανοι με τα κομμένα κεφάλια δύο αγωνιστών της αντιστασιακής οργάνωσης της ‘’ΠΑΟ’’. Μάλιστα 2ος καθιστός από αριστερά διακρίνεται και ο Βούλγαρος εκτελεστής κρατώντας και το τσεκούρι με το οποίο απέκοψε τα κεφάλια των Ελλήνων αγωνιστών. Η εν λόγω φωτογραφία βρέθηκε το 1948 στην κατοχή του Ελευθέριου Αμπατζίδη όταν αυτός συνελήφθη από τμήμα της Χωροφυλακής μετά την μάχη της Κόνιτσας όπου συμμετείχε με τους συμμορίτες στην επίθεση της πόλης.

Πρόκειται, όπως αναφέρουμε και στον τίτλο μας, για ρυπαρή αντικομμουνιστική διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας και του αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ, ενάντια στους κατακτητές, η δε φωτογραφία είναι ιδιαίτερα γνωστή και διόλου δύσκολο να τεκμηριωθεί η προέλευση και το περιεχόμενό της.

Αναδημοσιεύουμε την ίδια φωτογραφία από το βιβλίο Αι θυσίαι της Ελλάδας στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μια εκτενή αποτύπωση του 1946, για τις καταστροφές της χώρας από την τριπλή φασιστική κατοχή. Το τετράγλωσσο αυτό βιβλίο, αποτελεί μια υπεράνω αμφισβήτησης κοπιώδη δουλειά του, μη κομμουνιστή, Κωνσταντίνου Δοξιάδη, που υπήρξε επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διεθνή Διάσκεψη Οικισμού, Πολεοδομίας και Ανοικοδομήσεως του ΟΗΕ, το 1947.

Στη σελίδα 76 του βιβλίου αυτού, με τη λεζάντα "Βούλγαροι με σφαγμένους Έλληνας"
Πρόκειται λοιπόν προφανέστατα για Βουλγάρους, σε κάποιο από τα χωριά της Μακεδονίας, στα οποία διέπραξαν εγκλήματα ενάντια στον ντόπιο πληθυσμό. Προφανώς, πιο έμπειροι μελετητές της στρατιωτικής ιστορίας θα έχουν ήδη διακρίνει τις χαρακτηριστικές βουλγαρικές στρατιωτικές στολές, οπλιτών και αξιωματικών, που προφανώς ουδεμιά σχέση έχουν με τον ΕΛΑΣ ή την ΟΠΛΑ.

Ξεσκεπάστηκε λοιπόν, μια ακόμα απαράδεκτη περίπτωση παραχάραξης της ιστορίας, χρησιμοποιημένη ως αντικομμουνιστική προπαγάνδα του χειρίστου είδους. 

Για το Βλαχογιάννειο Μουσείο και τον Ιστορικό Συλλέκτη Βέροιας έχουμε ήδη γράψει την άποψή μας, στο παρελθόν. Στην περίπτωση όμως αυτή, που κυριολεκτικά πιάστηκαν "με τη γίδα στον ώμο", δεν μένει παρά να κλείσουμε με τη γνωστή λαϊκή ρήση: Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης...11 σχόλια:

 1. Με τους Γερμανούς Ιταλούς και Βούλγαρους συνεργάτης και σύμμαχος ήταν η Αστική τάξη με τα τάγματα ασφαλείας και της οργανώσεις γέφυρα ΕΔΕΣ ΕΚΚΑ κ.α Απο το 1943 έκαναν ξεκάθαρα ταξικό πόλεμο ενάντια στο λαό και τους Κομμουνιστές. Το δυστύχημα είναι πως δεν τους αντιμετωπίσαμε με τον ίδιο τρόπο με αποτέλεσμα να είναι μονόπλευρος. Χρειαζόταν ενιαία αντιμετώπιση όλων των μορφών του καπιταλιστικού κράτους στον Απελευθερωτικό ταξικό πόλεμο ώστε στην διάρκεια του 1944 που πλησίαζε η ώρα αποχώρησης των Γερμανών ο στόχος να είναι η κατάληψη της εξουσίας με ανατροπή του Καπιταλισμού τον Οκτώβρη του 1944 σε επαναστατικές συνθήκες και με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό. Δυστυχώς το ΚΚΕ δεν είχε στόχο τον Σοσιαλισμό και δεν υπήρχε ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Ηταν η καταστροφικές αποφάσεις της Κ.Δ με την επικράτηση του οπορτουνισμού το 1935... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο φανατισμός και η ιδεοληψία φέρνουν την ιστορική πλαστογράφηση.
  Ναι ,στον Κάρκαρο τον Αύγουστο του 1944 18 απ την Αράχωβα, 8 απ το Δίστομο και 3 απ τη Δαύλεια εξετελέσθησαν απ τον ΕΛΑΣ ,γιατι ηταν μέλη του ηδη διαλυθέντος 5/42 ΣΕ .
  Κάθε χρόνο στον τόπο του μαρτυρίου γίνεται στις 13 Αυγούστου μια λιτή εκδηλωση τιμής και μνήμης απ τους συγγενείς τους.
  Αν το αμφισβητείτε υποστηρίξτε το,διαφορετικά καλύτερη η σιωπή.  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλιστα κα ιαυτό τί αποδεικνύει? Ότι ο Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας δεν πλαστογράφησε την Ισοτρία ?

   Διαγραφή
  2. Αποδεικνύει κύριε ότι αναφέρεστε μόνο στα μεν και όχι στα δε. Και ναι μεν η Αριστερά τράβηξε τα χειρότερα, αν θέλετε, όμως, να είστε αντικειμενικός, θα πρέπει να αναφέρετε και τα δικά της - σίγουρα πολύ λιγότερα - εγκλήματα. Ειδάλλως, επιτελείτε την ίδια λειτουργία με το ρυπαρό ψευδολόγο συλλέκτη. Μονόπλευρη καταγραφή της ιστορίας

   Διαγραφή
  3. Δεν μιλάνε ποτέ για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου και μάλιστα μέρες Δεκέμβρη του 1944... Αντε στο καλό.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  4. Αφήστε τα αυτά. Διβαάστε τον υπέρτιτλο και δείτε ότι έχουμε μια συγκεκριμένη θέαση της Ιστορίας, η οποία έτσι κι αλλιώς ουδέποτε υπήρξε ουδέτερη. Το λοιπόν, παραχάραξη εμείς δεν κάναμε ποτέ στα γεγονότα της, στα 12 χρόνια λειτουργίας του blog και σε λάθη και αστοχίες έχουμε αναφερεθεί για το κομμουνιστικό κίνημα. Τώρα για εγκλήματα του Εμφυλίου, τύπου παρακράτους, προερχόμενα μάλιστα από τους αντάρτες της εποχής, τα διαβάσματά μας δεν υπήρξα διαφωτιστικά. Να μας διαφωτίσετε εσείς αν ξέρετε κανένα

   Διαγραφή
  5. Πάμε ξανά λοιπόν. Η Αστική τάξη μαζί με τους Αγγλους και Γερμανούς συμμάχους της έκαναν ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Το δικό μας λάθος είναι πως δεν κάναμε ακριβώς το ίδιο ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ γιατί το ΚΚΕ δεν είχε τέτοιο στόχο. Ετσι λοιπόν δεν διεκδικήσαμε την εξουσία την ώρα που αποχωρούσαν οι Γερμανοί ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες και με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό. Και αυτή την σωτηρία την χρωστάτε στην Αριστερά Οπορτουνισμό που εγκλώβισε με την γραμμή της τον λαό και τους Κομμουνιστές στο καπιταλιστικό σύστημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα απο την πλευρά της Εργατικής τάξης και του λαού. ΑΥΤΑ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  6. Το, πράγματι, αντικομμουνιστικής υστερίας βιβλίο για τον Κάρκαρο Παρνασσού, έχει ως κύρια αναφορά του ένα γεγονός (φωτογραφίες, μαρτυρίες, ιατροδικαστικά κ.α.) σφαγής τόσων ανθρώπων, για το οποίο δεν το εντάξατε καν στα "λάθη" και τις "αστοχίες" του εαμικού κινήματος. Παραχάραξη δεν κάνει με ενέργειες ο ρυπαρός "συλλέκτης" αλλά και εμείς με τις παραλείψεις μας να ασχοληθούμε με το κύριο γεγονός του βιβλίου.Υ.Σ. Σας διαβάζω ανελλιπώς και πρώτη φορά είδα ένα τέτοιο "φάουλ" στο μπλογκ σας.

   Διαγραφή
  7. Το λάθος του ΚΚΕ είναι πως δεν είχε στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό και το ΕΑΜ δεν ήταν Κοινωνική συμμαχία ώστε να απαντήσουν στην Αστική τάξη και τους Γερμανούς και Αγγλους συμμάχους της με τον ίδιο τρόπο. Με Απελευθερωτικό Ταξικό πόλεμο που απο την Ανοιξη του 1944 σε επαναστατικές συνθήκες θα τσάκιζαν τάγματα και οργανώσεις γέφυρα ΕΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΚΑ και τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα ανέτρεπαν τον Καπιταλισμό. Αυτό είναι το Μοναδικό μας λάθος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
 3. ΕΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΚΑ ήταν οργανώσεις γέφυρα με τα Τάγματα ασφαλείας. Ηταν η άμυνα όλου του καπιταλιστικού κόσμου ενάντια στον λαό και τους Κομμουνιστές. Το πρόβλημα ήταν ότι το ΚΚΕ δεν είχε στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό και ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ώστε να μην εγκλωβιστεί με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ κάτω απο την Σημαία του Ελληνικού και Αγγλικού Ιμπεριαλισμού και απο την άνοιξη του 1944 σε επαναστατικές συνθήκες να τσακίσει όλο αυτό τον Καπιταλιστικό συρφετό παίρνοντας την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 με την αποχώρηση των Γερμανών που ήταν σύμμαχοι της Αστικής τάξης. Αυτή είναι η πραγματικότητα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σχετικά με την πλαστογραφημένη φωτογραφία και τη σφαγή των ανταρτών του ΕΛΑΣ στο Τσαλ-Νταγ την Πρωτοχρονιά του 1944 από τους ακροδεξιούς του Αντών Τσαούς, σε συνεργασία με τον Άγγλο ταγματάρχη Μίλερ, διαβάστε: https://farosthermaikou.blogspot.com/2016/01/h-1944.html#more

  ΑπάντησηΔιαγραφή