"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Φωτογραφικό Αφιέρωμα: Ο μεγάλος εορτασμός του ΔΣΠ στη Δίβρη


Ο Κόκκινος Φάκελος αναρτά ένα εξαιρετικό και σπάνιο φωτογραφικό αφιέρωμα από τον εορτασμό της 2ης Επετείου ίδρυσης του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ στο χωριό Δίβρη Πελοποννήσου. Ο εορτασμός έλαβε χώρα στις 20/10/1948 με μεγάλη συμμετοχή ανταρτών, πολιτικών στελεχων και πολιτών των λεγόμενων "ελεύθερων περιοχών".

Πηγή: Αρίστος Καμαρινός, Ο εμφύλιος πόλεμος στην Πελοπόννησο 1946-1949, Σύγχρονη Εποχή, Αθήνα 2000

Τμήμα ανταρτισσών του ΔΣΠ παρελαύνει την ημέρα της  επετείου της ίδρυσης του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ στη Δίβρη

Ο Πολιτικός Επίτροπος του Αρχηγείου Πελοποννήσου Βαγγέλης Ρογκάκος εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας από το μπαλκόνι ενός σπιτιού στην πλατεία της κωμόπολης Δίβρη

Μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής Αχαΐας- Ηλείας παρελαύνουν στην επέτειο της ίδρυσης του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ στη Δίβρη. Επικεφαλής ο δάσκαλός τους.

Δοξολογία υπέρ των πεσόντων με την οποία ξεκίνησε ο εορτασμός της 2ης επετείου ίδρυσης του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ στη Δίβρη.  


Εορτασμός της 2ης επετείου ίδρυσης του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ στη Δίβρη.  Ο υπεύθυνος του τμήματος διαφώτισης του ΔΣΠ, Σπύρος Κοτορός, διαβάζει την ημερησία διαταγή του Γενικού Αρχηγείου.

Εορτασμός της 2ης επετείου ίδρυσης του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ στη Δίβρη.  Ο αρχηγός του ΔΣΠ Στέφανος Γκιουζέλης σέρνει το χορό. Δίπλα του ο επιτελάρχης Κώστας Κανελλόπουλος

Εορτασμός της 2ης επετείου ίδρυσης του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ στη Δίβρη. Παρέλαση τμημάτων του ΔΣΠ μπροστά από στελέχη του Αρχηγείου Πελοποννήσου.
Εορτασμός της 2ης επετείου ίδρυσης του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ στη Δίβρη. Παρέλαση τμημάτων του ΔΣΠ Ταυγέτου. Στην πρώτη τριάδα με το μουστάκι, ο Πολιτικός Επίτροπος πυροβολαρχίας Βασίλης Θανόπουλος.


Εορτασμός της 2ης επετείου ίδρυσης του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ στη Δίβρη. Στελέχη του Αρχηγείου Πελοποννήσου. Από αριστερά: Θανάσης Καλογερόπουλος, Αρίστος Καμαρινός, Γιώργος Κονταλώνης, ο δημοσιογράφος Δρόσος και ο Βασίλης Μανδηλάρης.

Εορτασμός της 2ης επετείου ίδρυσης του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ στη Δίβρη.  Κατάθεση στεφάνων. Αριστερά οι Στέφανος Γκιουζέλης, Κώστας Κανελλόπουλος, Νίκος Γκότσης.

Εορτασμός της 2ης επετείου ίδρυσης του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ στη Δίβρη. 
Το χορό σέρνει ο Βαγκέλης Ρογκάκος και  δίπλα του ο Νίκος Πανούσης


Εορτασμός της 2ης επετείου ίδρυσης του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ στη Δίβρη. 
Το χορό σέρνει ο Στέφανος Γκιουζέλης, δίπλα οι Νικος Πανούσης και Γιώργος Κονταλώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου