"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση για τον Ν. Μπελογιάννη στη Νίκαια


Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει στην εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, για τα 61 χρόνια από την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη, την Παρασκευή 29/3, στις 7 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο «ΠΛΑΤΩΝ» στη Νίκαια (Μπροστά από το γήπεδο - στάση Γ' Νεκροταφείο - περνούν τα λεωφορεία: Από Πέραμα, Β18 και Γ18. Από Κερατσίνι, 820. Από Νεάπολη και Σταθμό Αιγάλεω του ΜΕΤΡΟ, 852. Από Πειραιά, 703, 803, 827, 845 και 909. Επίσης, το τρόλεϊ 21 από Νίκαια).

Προς τιμή του Ν. Μπελογιάννη διοργανώνονται, επίσης, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Την Κυριακή 31/3, στις 7 μ.μ., από τις ΚΟ Καλλιθέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου (Θησέως 175). Στο χώρο αυτό βρίσκονταν οι φυλακές Καλλιθέας, από όπου την Κυριακή 30 Μάρτη 1952, ο Νίκος Μπελογιάννης και οι άλλοι τρεις σύντροφοί του, μεταφέρθηκαν για εκτέλεση στου Γουδή. Θα μιλήσει ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Από την ΚΟ Αθήνας και τη ΝΟ Κεντρικού Τομέα της ΚΝΕ, την Κυριακή 31/3, στις 12 μ. στο πάρκο Γουδή, στη Μεσογείων (έναντι «Ερρίκος Ντυνάν»), όπου και εκτελέστηκε μαζί με τους συντρόφους του ο Ν. Μπελογιάννης απ' την αστική τάξη με κυβέρνηση Ν. Πλαστήρα. Θα μιλήσει ο Θ. Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου