"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Θρασύδειλα φασιστοειδή ερπετά κατέστρεψαν το μνημείο του ΔΣΕ στο Καραβόσταμο ΙκαρίαςH Τ.E. Ικαρίας & Φούρνων του Κ.Κ.Ε καταγγέλλει την πρόσφατη καταστροφή του μνημείου του Δ.Σ.Ε στην Ικαρία, στη θέση Πελεκητό Καραβοστάμου, από θρασύδειλα φασιστοειδή και δρώντας μέσα στο σκοτάδι.

Το συγκεκριμένο μνημείο είχε τοποθετηθεί πέρσι τον Αύγουστο από την Κ.Ο.Β. Καραβοστάμου του Κ.Κ.Ε, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δ.Σ.Ε. Τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας είχαν πραγματοποιήσει οι δυο μοναδικοί επιζώντες αντάρτες από την «Μάχη της Σκίζας τον Μάη του ‘49» Ορέστης Πορτέλος, Σταμάτης Φουντούλης καθώς και η Αθηνά Διαμαντή, αδερφή του Διαμαντή Διαμαντή αξιωματικού του ΕΛΑΣ, που σκοτώθηκε στην συγκεκριμένη μάχη.

Απ’ ότι φαίνεται έχουμε «εργολαβία» καταστροφής μνημείων του ΚΚΕ και του ΔΣΕ στην Ικαρία, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνεχιζόμενες καταστροφές του Μνημείου του ΚΚΕ στο Μουντέ Ραχών, αφιερωμένο στους «αλύγιστους της ταξικής πάλης».

Οι κομμουνιστές της Ικαρίας τους ενημερώνουμε για άλλη μια φορά ότι «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει». Όσο κι αν προσπαθούν, δε θα μπορέσουν με τίποτα να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τις αμέτρητες θυσίες, βαμμένες με αίμα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ο αγώνας και η προσφορά του ΚΚΕ δεν αμαυρώνεται, γιατί το Κόμμα μας είναι σπλάχνα από τα σπλάχνα του λαού μας, η Ιστορία του είναι ιστορία του λαϊκού κινήματος σε όλη την Ελλάδα τον τελευταίο αιώνα.

Μπροστά στα 100 χρόνια του ΚΚΕ, θα συνεχίσουμε με περισσότερο πείσμα να τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, τους ήρωες του λαού και του Κόμματός μας. Συνεχίζουμε με σθένος και αντοχή τις προσπάθειές μας για να μην υπάρχει νέος και νέα που δε θα γνωρίζουν την Ιστορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος  στην Ελλάδα, τη συνεισφορά του ΚΚΕ στους αγώνες και τις μάχες του λαού μας.

Όσο για τους δράστες, τους αποθέτουμε εκεί που τους αρμόζει: Στο καλάθι των αχρήστων, μαζί με το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετούν.

Όπως έχουμε δηλώσει και πράξει και κατά το πρόσφατο παρελθόν:

«100 φορές να χαλάσουν, να μαγαρίσουν, να βανδαλίσουν τα Μνημεία του ΚΚΕ και του ΔΣΕ, ε, 101 φορές οι Κομμουνιστές θα τα αποκαταστήσουν».


Φωτογραφίες


Πηγή: Κατιούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου