"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

17/09 Παύλος Φύσσας



Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου, έπεσε νεκρός ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας στην πλατεία Ζαρντέν στο Κερατσίνι. Ο Φύσσας το μοιραίο βράδυ διαπληκτίστηκε πολιτικά με μέλη της Χρυσής Αυγής σε καφετέρια της περιοχής. Αργότερα, ενώ βρίσκονταν στο δρόμο με μέλη της παρέας του δέχτηκε την προμελετημένη επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής του πυρήνα Νίκαιας. Οι ίδιοι είχαν επιτεθεί και σε μέλη του ΠΑΜΕ της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος την προηγουμένη κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης. Δολοφόνος του Φύσσα ήταν ο οικονομικός υπεύθυνος της Χρυσής Αυγής Νίκαιας Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος μαχαίρωσε 3 φορές τον Φύσσα στην καρδιά με τομές τύπου L ώστε να σιγουρευτεί ότι το θύμα του θα πέθαινε από αιμορραγία. 

Ο πατέρας του Παύλου δούλευε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, χώρο εργασίας από τον οποίο είχε περάσει και ο ίδιος μετά το σχολείο. Για ένα μικρό διάστημα ο Φύσσας είχε οργανωθεί και στην ΚΝΕ αλλά έφυγε σύντομα και προσδιόριζε τον εαυτό του ως προοδευτικό αντιφασίστα. Από την ηλικία των 18 ετών είχε γνωριστεί με μέλη της Freestyle Productions, εταιρείας παραγωγής low bap μουσικής με έδρα το Πέραμα. Το καλλιτεχνικό του όνομα Killah P σήμαινε σύμφωνα με τον ίδιο «Killah Past - Δολοφόνος του παρελθόντος» και το πήρε όταν έφυγε από την Freestyle Productions. Είχε συμμετάσχει σε δισκογραφικές συλλογές και είχε κάνει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια. 

Η δολοφονία όπως καταγράφηκε επίσημα

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας βγήκε συνοδευόμενος από τη σύντροφό του σε μια καφετέρια μαζί με άλλα 8-10 άτομα παρακολουθούσαν αγώνα ποδοσφαίρου. Στην ίδια καφετέρια βρίσκονταν επίσης μια παρέα ακόμα δυο-τρίων άτομων. Σύμφωνα με την προανάκριση, υπήρξε ένταση ανάμεσα στις δύο παρέες. Στη συνέχεια, οι δεύτεροι άρχισαν να καλούν από τα κινητά τους να έρθουν και άλλοι. Η Ελληνική Αστυνομία ανέφερε ότι δέχθηκε κλήση στις 23:57:42, 17 Σεπτεμβρίου 2013, ότι είχε συγκεντρωθεί μια ομάδα 50 ατόμων με ρόπαλα στην συμβολή των οδών Ιφιγένειας και Λ. Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθύνονταν σε κατάστημα-καφετέρια με την επωνυμία «ΚΟΡΑΛΙ». Στις 23:59:19, ανατέθηκε σε μια ομάδα 8 αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να μεταβούν στο σημείο. Οι αστυνόμοι μετέβησαν στην καφετέρια Κοράλι, όπου απέξω βρισκόταν πλήθος 30 ατόμων, κάποια από τα οποία στη συνέχεια άρχισαν να τρέχουν προς την οδό Παναγή Τσαλδάρη, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα. Εκεί οι αστυνόμοι είδαν τον Παύλο Φύσσα αιμόρφυρτο, με τραύματα από μαχαίρι στο στήθος και όσο είχε ακόμη τις αισθήσεις του υπέδειξε τον Γιώργο Ρουπακιά ως το δράστη της επίθεσης, τον οποίο και συνέλαβαν. Το μαχαίρι το είχε πετάξει κοντά στο αυτοκίνητό του. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο δράστης δεν βρισκόταν αρχικά στο κατάστημα. Ο Παύλος Φύσσας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο Ρουπακιάς μετά την δολοφονία του Φύσσα επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Γιώργο Πατέλλη, αρχηγό της Τ.Ο Νικαίας ο οποίος στην συνέχεια επικοινώνησε με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό. Μετά την δολοφονία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς φέρεται ως εκείνος που έδωσε να κινητοποιηθούν τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στην περιοχή. Με βάση αρχεία των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, μετά την δολοφονία υπήρξε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία και με τον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο. Ο ίδιος δήλωσε στην απολογία του ότι κοιμόταν. Όλοι οι παραπάνω είναι προφυλακισμένοι με κατηγορίες είτε σε σχέση με την δολοφονία είτε για σύσταση εγκληματικής συμμορίας.

Εκτός των παραπάνω, προφυλακισμένοι για την υπόθεση της δολοφονίας είναι επίσης ο 32χρονος Γ. Καζαντζόγλου ο οποίος φέρεται ότι βρισκόταν στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία, και ο 36χρονος Αθανάσιος Τζόρβας.


Η δολοφονία όπως αναφέρθηκε από μάρτυρες 


Ο Πέτρος Κωνσταντίνου στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε πως, η επίθεση έγινε παρουσία αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, γεγονός που καταγγέλουν και φίλοι του Φύσσα. Οι φίλοι του νεκρού αναφέρουν επίσης ότι η Αστυνομία δεν έλαβε δράση ενάντια στους Χρυσαυγίτες νεοναζί αλλά παρέμεινε παθητική μέχρι την εν ψυχρώ δολοφονία. Τότε μόνο μια γυναίκα αστυνομικός προχώρησε σε συλλήψεις. 


Μετά τη δολοφονία


Ο Παύλος Φύσσας κηδεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 στο νεκροταφείο Σχιστού. Όταν βγήκε το φέρετρο από την εκκλησία ακούστηκαν τα συνθήματα «Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει», «Θάνατος στον φασισμό», ενώ την ώρα της ταφής οι παρευρισκόμενοι τραγουδούσαν στίχους των τραγουδιών του Παύλου Φύσσα. Την επομένη της δολοφονίας πολλοί φορείς προχώρησαν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στην περιοχή ανάμεσά τους το ΠΑΜΕ και το ΑΝΤΡΑΣΥΑ. Διαδηλώσεις εκτός της Ελλάδας έλαβαν χώρα και στο Παρίσι, την Βαρκελώνη, την Βαλένθια και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Την Κυριακή μετά τη δολοφονία Φύσσα η επαίσχυντη εφημερίδα Πρώτο Θέμα εξέδωσε φωτογραφία του Παύλου Φύσσα την στιγμή που άφηνε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της κοπέλας του. 

Τα συστημικά τηλεοπτικά κανάλια επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή να στρογγυλοποιήσουν το περιστατικό προβάλλοντάς το ως ποδοσφαιρική δολοφονία...



Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον Παύλο Φύσσα


«Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα απ’ τους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, τιμάμε τη μνήμη του, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στο φασισμό - ναζισμό, ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει το φασιστικό τέρας. Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στις δραστηριότητες που οργανώνουν οι φορείς του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της ΧΑ, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αναδεικνύουν την ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και την ανοχή του αστικού πολιτικού συστήματος στη δράση της ΧΑ.

Σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότερες αποδείξεις ότι η ΧΑ είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση και ότι η εγκληματική της δράση απορρέει απ’ τη ναζιστική της φύση και ιδεολογία. Πίσω από τη δημαγωγία της ΧΑ κρύβεται η δράση και η πρακτική της, που υπηρετεί μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού, διαπλέκεται με εγκληματικά κυκλώματα. Γι’ αυτό και στήνουν δουλεμπορικά γραφεία προκειμένου να "ενοικιάσουν", με μεροκάματα τρόμου, εργαζόμενους στη μεγαλοεργοδοσία, γι’ αυτό και επιτίθενται σε μετανάστες, συνδικαλιστές και άλλους αγωνιστές, γι’ αυτό και στη Βουλή στηρίζουν με τις θέσεις και τις προτάσεις τους συμφέροντα εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου.

Ο ναζισμός είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, το πιο αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος. Αξιοποιείται απ’ αυτό για να εγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις, ανέργους, εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα. Αξιοποιείται από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, προκειμένου να προωθούνται τα σχέδια και οι επεμβάσεις τους, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας. Άλλωστε και ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι τα μονοπώλια ήταν αυτά που εξέθρεψαν, ενίσχυσαν και στήριξαν την άνοδο του ναζισμού.

Σήμερα χρειάζεται να ενισχυθεί η πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας για την απομόνωση της ΧΑ σε κάθε τόπο δουλειάς και λαϊκή γειτονιά, να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, που γεννούν και θρέφουν τα ναζιστικά μορφώματα.

Αποτελεί καθήκον κάθε τίμιου ανθρώπου, ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, των καλλιτεχνών να συμβάλουν για να ορθωθεί τείχος στο δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού. Να αναδείξουν στη νεολαία την ιστορική αλήθεια για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, τις θυσίες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός για την ήττα του φασισμού - ναζισμού, την Αντιφασιστική Νίκη, να αντιπαλέψουν σθεναρά την ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Αυτός είναι ο δρόμος για να ηττηθεί οριστικά και τελεσίδικα ο φασισμός και τα κάθε είδους πολιτικά μορφώματά του».



Φωτογραφίες


Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα

Ο τίτλος του ΣΚΑΙ για το περιστατικό. Το κανάλι του κ. Αλαφούζου τα συμφέροντα του οποίου προασπίζεται η Χρυσή Αυγή στη Ζώνη

Η εμετική δημοσιογραφία του ΣΚΑΙ για τη Χρυσή Αυγή 



Ο Ρουπακιάς σε ναζιστικό χαιρετισμό με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας με την οποία δήλωσε "χαλαρή σχέση"

Πρόσφατο ντοκουμέντο για τη σχέση Ρουπακιά με τη ΧΑ Νίκαιας


1 σχόλιο: