"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Οι απώλειες του Εθνικού Στρατού


Oι απώλειες του εμφυλίου για τον Εθνικό Στρατό (ΕΣ)


1946                  14 Αξιωματικοί                 115 Οπλίτες

1947                  104 Αξιωματικοί               1011 Οπλίτες

1948                  353 Αξιωματικοί               4010 Οπλίτες

1949                  195 Αξιωματικοί               2752 Οπλίτες


Σύνολο: 8554

* Σε αυτούς δεν προσμετρόνται δυνάμεις της Χωροφυλακής, δυνάμεις των ΜΑΥ και δυνάμεις των διαφόρων παρακρατικών οργανώσεων

8 σχόλια:

  1. Αιώνια η μνήμη τους που πολέμησαν τους φανατικούς οπαδούς ενός ολοκληρωτικού συτήματος του Κομμουνισμού και δε γιναμε σοβιετία με Γκούλακ Καγκεμίτες να προσκυνάμε τη ταριχευμενη σορό του Ζαχαριάδη να διαβάζουμε μονο μια εφημερίδα (του ΚΚΕ) να έχουμε μονοκοματισμό και πρωσοπολατρεία.
    Και τα σύνορα της Ελλάδας στη Λάρισα αφού θα ξεπουλούσαν τη Μακεδονία στους σλάους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλιστα ωραίο το επικήδειο εμείς θα βγάλουμε ένα άλλο:

    Αιώνια η μνήμη των πεσόντων του ΕΣ την περίοδο 46-49. 'Ηταν άνθρωποι του λαού, βασανισμένοι από φτώχεια και κακουχία σαν όλο τον ελληνικό λαό. Πολέμησαν έναν πόλεμο που μηχανεύτηκε και ενορχηστρώθηκε από την αστική τάξη, τον βασιλιά και τους ξένους αφέντες μας. Δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν για διάφορους λόγους να βγούν αντάρτες με την προοδευτική μερίδα του λαού που μάχονταν με τον ΔΣΕ για έναν καλύτερο κόσμο, αλλά όπως και να έχει πέθαναν για να πλουτίσουν οι πλούσιοι και να φτωχύνουν οι φτωχοί στους οποίους και οι ίδιοι ανήκαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κάτι ακόμα,

    1) Ο ΔΣΕ περιέθαλπτε και βοηθούσε τους αιχμαλώτους του ΕΣ

    2) Εαν δεν υπήρχε ΚΚΕ ίσως κύριε να μιλάγατε γερμανικά τώρα.. Αλλά πάλι ίσως σας άρεσε αυτό

    3) Καμιά Μακεδονία δεν είχε σχέδιο να δώσει το ΚΚΕ σε κανέναν αυτή είναι προπαγάνδα του Μεταξά αλλά μάλλον είσαστε νοσταλγός του...

    4) Τι έχετε να πείτε για το παρακράτος, τα κεφάλια στις πλατείες, την βία και τον φασισμό, την εξορία, της δολοφονίες και του Αγγλοαμερικάνους... Τίποτα ε?


    Λοιπόν άφήστε τον Χίτλερ στον τάφο του και τους φουκαράδες του ΕΣ στους δικούς τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σχόλιο του κυρίου διαγράφεται. Έχουμε πει ότι βρισιές εδώ απαγορεύονται ...

    Παρόλα αυτά θα απαντήσουμε :

    1) ΝΟΦ και ΣΝΟΦ ΟΥΔΕΠΟΤΕ έγραψαν τέτοια αίσχη. Μπορείτε να δείτε όλα τα επίσημα κέιμενα των σλαυόφωνων ελληνικών οργανώσεων αυτών στο ίδρυμα Χαρίλαος Φλωράκης. Είναι ανοιχτά στο κοινό ...

    2) Τα όσα ειπώθηκαν για ξεπούλημα της Μακεδονίας είναι προπαγάνδα του Μεταξά της εποχής του 38 και υιοθετήθηκε και από το αστικό κράτος του δοσιλογισμού και του εμφυλίου

    3) Σχετικά με το τι λενε οι τροτσκιστές θα απαντήσω σε 3 σημεία:

    Α) Οι τροτσκιστές του 43 κατηγορούσαν τον ΕΛΑΣ για την δολοφονία των εργατικών τέκνων της Γερμανίας ....

    Β) Οι τροτσκιστές δεν γνωρίζω να έιχαν ένοπλο κίνημα ούτε καμιά σοβαρή ανάλογη οργάνωση. Η ΟΠΛΑ ουδέποτε εκτέλεσε τροτσκιστές ή αρχειομαρξιστές πέραν του Κώστα Ανδρεαδάκη που ήταν χαφιές της ασφάλειας και είχε εισχωρήσει σε τέτοιες οργανώσεις.

    Γ) Εαν πηγή σας έιναι ο Άγις Στίνας ή ο Καράγιργας έχω να πω ότι τα βιβλία τους εκτός από παντελώς ανιστόρητα έιναι και επικίνδυνα προβοκατόρικα και ανακριβή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας διαψεύδουν οι ίδιοι οι αρχειομαρξιστές σε δεκάδες ιστοσελίδες στο Ιντερνετ με ονοματα δολοφονημένων από την ΟΠΛΑ αλλά και παλιοί σας σύντροφοι για τις δολοφονίες ΕΑΜιτών στο Μπούλκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Εταιρεία των Μακεδονικών Σπουδών στην ιστοσελίδα της ανέρτησε πρόσφατα ένα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο του NOF (Narodno Osloboditelen front) από το 2ο συνέδριό του το 1949 στις Πρέσπες

    [σελ 3-4]
    To 2o Συνέδριο του ΝΟΦ είναι ένα μεγάλο γεγονός χαράς γιά καθένα μας-γιά κάθε μακεδόνισσα καί γιά όλους τούς φίλους μας.
    Ό μοναρχοφασισμός στα 1948 έβαλε όλα τά δυνα­τά του κι' έκανε ότη περνούσε άπό τό χέρι του γιά νά διαλύσει τό ΔΣΕ-να συντρίψει τό λαϊκό δημοκρατικό κίνημα στήν Έλλάδα,-νά ερημώνει τα μακεδονικά χωριά μας-νά έξολοθρέψει τό μακεδόνικο πληθυ­σμό τους, τό λαό μας, ό­λους εμάς, νά περάσει τό πάν «διά πυρός καί σιδήρου» όπως έλεγε στίς δια­ταγές του προς τις ορδές του-νά κάνει τέλος τήν Ελλάδα σίγουρη πολεμική βάση γιά τ' αφεντικά του τούς άμερικανοάγγλους υ­ποκινητές του καινούργιου πολέμου ενάντια στις Λαϊ­κές Δημοκρατίες καί τη Σοβ. "Ενωση-ένάντια σε όλους τούς λαους του κοσμου πού άγωνιζονται γιά λευ­τεριά, Δημοκρατία καί είρήνη.
    Άλλ ό μοναρχοφασισμός έσπασε τά μούτρα του. Καί νά, ' τώρα εμείς έδώ εκατοντάδες αντιπρό­σωποι του μακεδόνικου λαου άπ' τό τμήμα τουτο εδώ της Μακεδονίας, πιό άπο-φασιστικοί καί πιό αίσιόδοξοι άπό κάθε άλλη φορά, περνούμε μέρος στή δου­λειά τοϋ 2ου Συνεδρίου της Εθνικής Επαναστατι­κής μας οργάνωσης -ΝΟΦ. Κι' άπ' αυτήν την άποψη τό 2ο Συνέδριο τοϋ ΝΟΦ είναι ένα άπ' τά σημαντιά αποτελέσματα της κοινής αγωνιστικής προσπά­θειας ελλήνων καί μακεδόνων που δειχνει ξεκάθαρα οτι: ή κοινή αυτή προσπάθεια στέφθηκε μ' επιτυχία, ότι άπ' τίς μεγάλες μάχες του 1948 ό ΔΣΕ καί γενι­κά ή λαϊκή μας επανάστα­ση βγήκε ακόμα πιό δυνα­μωμένη, ότι εκείνος πού απότυχε κι' εξασθένισε εί­ναι ό μοναρχοφασισμός.
    Άλλά δέν είναι αυτή μόνο ή σημασία τοϋ 2ου Συνε­δρίου τοϋ ΝΟΦ. Στην πρίν λίγο καιρό παρμένη άπόφαση τής 5ης ολομέλειας τής Κ.Ε του Κ.K.Ε. , του καθοδηγητή και οργανωτή του λαικού αγώνα, διαβάζουμε:
    «Στή Βόρεια Ελλάδα ό μακεδόνικος (σλαβομακεδονικός) λαός τάδωσε oλα για τον αγώνα και πολεμά μέ μιά όλοκλήρωση η­ρωισμού καί αύτοθυσίας πού προκαλούν τό θαυμα­σμό. Δέν πρέπει νά υπάρ­χει καμιά αμφιβολία ότι σάν αποτέλεσμα της νίκης τού ΔΣΕ, και τής λαϊκής έπανάστασης ό μακεδόνικος λαός θα βρει τήν πλήρη έθνική άποκατάστασή του έτσι όπως θέλει ο ίδιος προσφέροντας σήμερα τό αίμα του γιά νά τήν απο­χτήσει.»

    [σελ 8-9]
    Αν ή άρχή τής διαμόρφωσης tou μακεδόνικου έθνους βρίσχεται στo τέλος του 18ου αιώνα, ωστόσο οι ιστορικές ρίζες της κατάγωγής του απλώνονται μέσα στό μεσαίωνα. Άπό τό μεσαίωνα αρχίζει ή δημιουγία τών ιστορικών πρυϋποθέσεων πού πάνω τους στηρίχτηκε τό προτσές της διαμόρφωσης του.
    Τόν 6-7ο αιώνα έρχονται καί εγκαθίστανται στή Μακεδονία, οί «μακεδόνες σλάβοι» , όπους τούς λέει ό σοβιετικός καθηγητής τής Ιστορίας Νιχολάϊ Ντερζάβιν. Είναι χωρισμένοι σε φυλές. Oι δραγοβίτσοι, σαγουδάτοι καί ρινχίνοι έγκαθιστονται έξω και κοντά στήν πόλη της θεσσαλονίκης καί στήν περιοχή της. Οι στροϋμτσοι στόν κάτω καί μεσαίο ρουν του Στρυμώνα. Οι μπαρζιάτσοι γύρω άπτό Κίτσεβο, την Πρέσπα, το Πρϊλεπ καί το Βέλες. Αύτοί δημιουργούν τό πρώτο σλαβικό κράτος, τή Σλαβουνία.

    [σελ 25]
    Είναι έντελώς ευκολο­νόητο ότι δέν πολεμάμε δίπλα στόν άδερφικό έλληνικό λαό μόνο για τήν έθνική μας απελευθέρωση κι' αποκατάσταση.
    Πολεμάμε καί ..............

    [σελ 32-33]
    Οι σκοποι του αγώνα του ΔΣΕ, οι σκοποί τής πολιτικής τής ΠΔΚ, οί σκοποί τής πολιτικής γραμμής τοϋ ΚΚΕ σχετικά μέ τό δικό μας μακεδόνικο ζητημα εί­ναι ξεκάθαρα διατυπωμένοι στην αποφαση της 5ης ολομελειας τής ΚΕ του ΚΚΕ που αναφέραμε καί στήν άρχή τής εισήγησης αυτής:
    «Δέν πρέπει νά υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι σάν άποτέλεσμα τής νίκης τού ΔΣΕ καί τής λαϊκης επανά­στασης, ο μακεδόνικος λαός θά βρει τήν πλήρη εθνική αποκατάσταση του, έτσι όπως την θέλει ο ιδιος προ­σφέροντας σήμερα τό αίμα του γιά νά τήν αποκτήσει».
    Αυτοί είναι καί Οί δι­κοί μας σκοποί, οί σκοποί τής πολιτικής τού ΝΟΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΛΙΣΤΑ...

    ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ, ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΟΦ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΓΕΝΙΚΑ ΣΛΑΒΟΦΩΝΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΣ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΓΚΡΟΜ, ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ.)

    1) ΑΦΟΥ Η ΝΟΦ ΚΑΙ Η ΣΝΟΦ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ 1948 ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1949 ???

    2) ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ Η ΠΔΚ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ: ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΟΡΙΖΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΘΑ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΚΟΣΛΑΒΙΑ) ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΔΚ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΕΚΧΦ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ !!!!

    3)ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ... ΒΡΗΚΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΑΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΛΟΓΚ.... ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΟΥΚΟΣΛΑΒΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΕΙΟΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή