Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ο Ζαχαριάδης για το Νίκο Μπελογιάννη


Αστοί συγγραφείς και δημοσιογράφοι, κονδυλοφόροι του σύγχρονου αναθεωρητισμού της Ιστορίας έχουν "σκιαγραφήσει" τη σχέση Μπελογιάννη - Ζαχαριάδη ως μια σχέση μονόπλευρης αντιπάθειας που έφθασε κατά πολλούς στο να αποσταλεί ο Μπελογιάννης στην Ελλάδα και να βρει το θάνατό του. Το ίδιο αναφέρει και η Έλλη Παπά για το Ζαχαριάδη και το Μπελογιάννη, χαρακτηρίζοντας λίγο πολύ τον Νίκο Ζαχαριάδη ως πράκτορα του Ιμπεριαλισμού. 

Αυτό που αφήνεται στη λήθη της Ιστορίας μέσα από τέτοιες ανιστόρητες αναλύσεις και εκτιμήσεις σαφώς στοχευμένες ενάντια στον ταξικό αγώνα του ΔΣΕ και του ΚΚΕ της εποχής, είναι η πραγματική εκτίμηση του Νίκου Ζαχαριάδη προς τον Νίκο Μπελογιάννη και αντιστρόφως. 

Το παρακάτω άρθρο του Νίκου Ζαχαριάδη για το Νίκο Μπελογιάννη δημοσιεύτηκε στις 9 Απριλίου του 1952 στον παράνομο Ριζοσπάστη της Ελλάδας και αναδημοσιεύτηκε στο βιβλίο συλλογικό έργο, Μορφές ηρώων της νεολαίας της Ελλάδας, που τυπώθηκε στην  ΕΣΣΔ το 1953. 

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Νίκου Ζαχαριάδη για το "Άλμπατρος", το πουλί που πετά και στην καταιγίδα, όνομα που ο Ζαχαριάδης είχε δώσει στο Νίκο Μπελογιάννη:















2 σχόλια:

  1. Το μίσος στο πρόσωπο του σ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ έχει εξήγηση. Χάρη σε αυτόν έχουμε την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την κορυφαία στιγμή της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ στην χώρα μας. Χωρίς αυτόν ο ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ δρόμος ήταν στρωμένος έτοιμος απο το 1944 σύμφωνα με δικά τους λόγια στην Εκδήλωση του Συνασπισμού το 2008 για τα 40 χρόνια του ...εσωτερικού...... Και ο 2ος λόγος είναι το 2ο και 3ο Γράμμα για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και η Διόρθωση του Προγράμματος το 1953... με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Αυτοί είναι και οι λόγοι που υπάρχει ΚΚΕ σήμερα. Για αυτό και ΣΚΟΥΖΟΥΝ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και απο σπόντα βοήθησε στο να υπάρχει ΚΚΕ σήμερα η Καθαίρεση του ...ΧΡΟΥΤΣΟΦ... το 1964 για δικούς τους λόγους για να πάνε ποιό συγκαλημένα στον Καπιταλισμό και η Δικτακτορία του 1967 που διέλυσε τα παραμύθια και τα ΦΟΥΜΑΡΑ της ...ΕΔΑ.... ΟΒΕΡ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή