Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Θάνος Βερέμης και ... σάπιες τομάτες






Ο Θάνος Βερέμης είναι ιστορικός. Πολύ μεγάλος ιστορικός. Για την ακρίβεια 74 ετών. Και ως τόσο μεγάλος, είναι πολύτιμος. Ανήκει στην… ιδιωτική συλλογή του Αλαφούζου και κατά καιρούς εκτίθεται μαζί με άλλους εξέχοντες της συλλογής όπως ο Πορτοσάλτε, ο Μπογδάνος, ο Παπαδημητρίου, ο Αυτιάς, κλπ.  Είναι, επίσης, πρώην καθηγητής του ΕΚΠ, ακαδημαϊκός, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ[1].

Κι ενώ είναι όλα αυτά και ενδεχομένως κι άλλα που μου διέφυγαν, «αγνοεί» πως οι Γερμανοφασιστικές δυνάμεις απώλεσαν το 80% των δυνάμεών της στο Ανατολικό Μέτωπο. Πως η Σοβιετική Ένωση επωμίστηκε το 49% του συνολικού κόστους του Β΄ ΠΠ.

Η Susan Butler αφιερώνει το βιβλίο της «Αγαπητέ κύριε Στάλιν»[2] με την αλληλογραφία των Ρούσβελτ – Στάλιν, στις 250.000 χιλιάδες νεκρούς Αμερικανούς του Β΄ΠΠ και στα 20.000.000 Σοβιετικών. Ο Θάνος Βερέμης δεν διάβασε το βιβλίο. Επίσης δεν έπεσαν στα χέρια του ο Ραιημόν Καρτιέ[3], ο Ουίνστον Τσώρτσιλ[4] και άλλοι και φυσικά, δεν είχε κανένα λόγο να διαβάσει την Ιστορία του Β΄ΠΠ της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ και τα απομνημονεύματα των σοβιετικών στραταρχών (Ζούκοφ Ροκοσόφσκι, Βασιλιέφσκι και άλλων).

Υποστήριξε, καταγέλαστα, στην εκπομπή της ΕΡΤ[5] πως οι Σοβιετικοί δεν βομβάρδισαν πόλεις και αμάχους της Χιτλερικής Γερμανίας (σε αντίθεση με τους δυτικούς που εξαφάνισαν την Δρέσδη, την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι) διότι δεν είχαν βομβαρδιστικά.

Μια απλή βόλτα να έκανε στο Google, θα μάθαινε εύκολα πως, η Σοβιετική Αεροπορία στον Β΄ ΠΠ, επέδειξε τουλάχιστον 4 εξαίρετα βομβαρδιστικά (TB-3, Tu – 4, Il – 2, Il – 4),  τα οποία παρήχθησαν σε δεκάδες χιλιάδες κομμάτια (μόνο το Il – 2 ξεπέρασε τις 36.000 μονάδες).

Η Σοβιετική Αεροπορία μεγάλης εμβέλειας πραγματοποίησε κατά τον Β΄ ΠΠ 220.000 εξόδους, ρίχνοντας 2.276.000 κιλά βόμβες διαφόρων τύπων.

Ο Θάνος Βερέμης όμως δεν τα ξέρει αυτά. Δεν γνωρίζει την χρήση των ιστορικών πηγών καθώς και τα έργα των ιστορικών και πρωταγωνιστών της εποχής.

Ο Θάνος Βερέμης κάνει πως δεν γνωρίζει. Γιατί γνωρίζει. Αλλά διαστρεβλώνει.  Βλέπετε έχει ταχθεί με την αστική τάξη, που κατά τα λεγόμενά του το 1940 αποτελούσε το 95% στη χώρα μας [αφού όπως δήλωσε η εργατική τάξη τότε ήταν ένα… 5% (!!!)] και παραχαράττει αφειδώς και ανερυθριάστως, έστω κι αν εξευτελίζεται.

[1] Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής.

[2] Εκδόσεις Γκοβόστη, 2008.

[3] Ιστορία του Β΄ ΠΠ, δύο τόμοι

[4] Εξάτομη ιστορία του Β΄ ΠΠ

[5] https://www.youtube.com/watch?time_continue=1638&v=nsKZD3SM-gs


Πηγή: ΑΤΕΧΝΩΣ

3 σχόλια:

  1. Ποιός Είναι ο Βερεμής;

    Μια Αναδρομή στο βιογραφικό του τα λέει όλα!

    Μάλιστα είτανε/είναι πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ! Αυτό τα λέει όλα!!!

    Άραγε ξέρεται σε "ποιόν/ποιούς" ανήκει το ΕΛΙΑΜΕΠ;;;

    Αυτός δεν είτανε και πρόεδρος του ... ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;;;

    Μιλούν και εκφέρουν γνώμη και οι Πουλήμένοι για την ΕΣΣΔ!!!

    Τους Πονάει ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΜΠΗΞΥΜΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΣΤΟ Reichstag!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερμηνεία: Νίκος Ξυλούρης

    Πουλημένοι Πουλημένοι
    Άλλη Στράτα δε σας μένει
    Μνήμα Σας Προσμένει
    Κάσα Καρφωμένη

    Για τους Πουλημένους
    Βόλι δε Χαλάμε
    Με Πέτρες και Κοτρόνια
    Τους Πετροβολάμε

    Πουλημένοι Πουλημένοι
    Άλλη Ωρα δε Σας μένει
    Μνήμα Σας Προσμένει
    Κάσα Αφορισμένη

    Και για Ολους Ιδια
    Θα ’χετε Κονάκι
    Λακούβες με Σκουπίδια
    Κι Απάνω τους Κοράκι

    Όλοι οι Πουλημένοι
    Είστε ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ
    Απ’ την Δική μας τη Γενιά
    Από Εργάτη Ποιητή Επιστήμονα
    Κι από Γραφιά.....


    ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΆΔΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι οι Ιμπεριαλιστές είναι φονιάδες τον ίδιο στόχο έχουν. Με τους Αμερικάνους ασφαλώς 1ους στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή