"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ


Το παρακάτω ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τη ζωή και το θάνατο του Χάρη Τεμπερεκίδη, ενός ποινικού κρατούμενου, γιου πολιτικού πρόσφυγα που πέρασε σχεδόν από όλες τις φυλακές του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας για να καταλήξει νεκρός από τις σφαίρες της Αστυνομίας στα χιονισμένα βουνά της Κορινθίας, μετά από ληστεία τράπεζας. Ο Τεμπερεκίδης υπήρξε επίσης ένας από τους επικεφαλής των εξεγέρσεων στις φυλακές τη δεκαετία του 1980, κατά τις οποίες οι κρατούμενοι διαμαρτύρονταν για τις μεσαιωνικές συνθήκες, την πείνα και τα βασανιστήρια που υπήρχαν στις φυλακές της Ελλάδας ως τα τέλη του 1990. 

Δεν σας προτείνουμε αυτό το ντοκιμαντέρ γιατί ο Χάρης Τεμπερεκίδης υπήρξε κατά τη γνώμη μας ήρωας, ούτε γιατί συμφωνούμε με τις πολιτικές θέσεις που υποστήριξε στη ζωή του, ή όλες τις απόψεις που εκφράζονται σε αυτό. 

Δείτε το για να πάρετε μια ιδέα μιας εποχής που όλοι γνωρίζουμε για την "ανάπτυξή" της, τους παχυλούς μισθούς και τους διορισμούς των ημετέρων, που στιγματίζεται όμως από τον απόλυτο Μεσαίωνα των κρατουμένων στις φυλακές. 

Δείτε το και για να πάρετε μιαν ιδέα της πορείας ενός φτωχού παιδιού που μέσα από προσωπικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα κατέληξε στην κρεατομηχανή του ελληνικού συστήματος. 

Δείτε το κυρίως γιατί η ποιότητα μιας κοινωνίας φαίνεται στη συμπεριφορά της απέναντι στους αδύναμους: τα παιδιά, τα ΑΜΕΑ, τους γερόντους και τους κρατούμενους.





4 σχόλια:

  1. αν και ιδεολογικα δεν ειμαστε κοντα εντουτοις σεβομαστε τους αγωνες και τη μνημη αυτων... οποτε θα ηθελα να συνεισφερω ενα βιβλιο για τον Χαρη...
    http://www.anarxeio.gr/files/pdf/Diadosi_PetropoulosGiannis_O-Xarhs-desmwths_2008_BO.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Το όνομα του Χάρη χρησιμοποιείται κατά κορον απο τους κάποτε διώκτες του.Κ δεν εννοώ την Αστυνομία,μα αυτούς που κόλλησαν ενα Α στην φωτογραφία του,κ ενα "Τιμή στον ΧαΧά Τεμπερεκίδη",αφού πιο πριν του είχαν απαγορεύσει την ΕΊΣΟΔΟ ή ακόμα και το πέρασμα απο την πλατεία Εξαρχείων.
      Δεν ξέρουν την αλήθεια ολη κ ίσως πολλοί να ήταν αγεννητοι όταν αποφυλακίστηκε ο Χάρης.Ιδεολογικα ο Χάρης δεν ανήκε ποτε στον χώρο των δήθεν αναρχικών.Πολεμουσαν , διεκδικώντας τον,μεταξύ τους 2 μεγάλα ονόματα (πασιγνωστα,που δεν θα αναφέρω τα ονόματα τους),για να ανεβάσουν το κυρος κ την επιβολη τους μαζευοντας κι αλλο κοσμο (αφού ήδη το κύρος κ η αληθεια τους είχαν αρχίσει να σβήνουν κ να καταρρέουν.,.Δέχτηκε πόλεμο από αυτούς,κ ενώ ο Άνθρωπος είχε δώσει αγώνα για να ενταχθεί στην κοινωνία, είχε εξαντληθεί τόσα χρόνια φυλακές, εργαζόταν στον Καστανιώτη,έκανε ότι δουλειά έβρισκε (μπογιατζής, οικοδόμος κλπ), βρήκαν τον τρόπο να τον αφανίσουν...Τον αποκαλούσαν"ρούφιανο"!!!
      Ο Χάρης έκανε ένα λάθος 17 χρονών παιδί, μόνο του, δεν ήξερε κ είχε ανάγκη."Δεν ήθελα να σκοτώσω,μπηκα να κλέψω κάτι κ με έπιασε ο ιδιοκτήτης.Φοβηθηκα κ τον μαχαιρωσα.."(στο πόδι αν θυμάμαι καλά μου είχε πει τα πάντα)...."Πέθανε από αιμορραγία ο άνθρωπος"..
      Περισσότερα χρόνια εβγαλε από τις απόπειρες να αποδράσει παρα από παρανομιες.
      Ήταν σαν παιδί,ευπιστος , κακόβουλος,βοηθουσε τους πάντες.
      Έχω πολλά να πω για τον Θεοχάρη Τεμπερεκίδη,γιατι εγώ τον έχω ζήσει απ'όταν αποφυλακίστηκε έως την μέρα που έγινε το κακό.
      Είμαι Πατριωτισσα, και το μόνο που μας ένωνε με τους ΑΛΗΘΙΝΟΎΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ήταν η αγάπη στην Λευτερια.Οι Έλληνες ήταν πάντα Εραστές της Ελευθερίας,όχι της ασυδοσίας.Κ ο Χάρης αυτό ήταν.
      Είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την δολοφονία του Χάρη!
      Τοσα χρόνια φυλακές κ ήταν ο μόνος που δεν είχε μπλέξει με ναρκωτικά,.. Όταν είδαν πως δεν τους έκανε τη χάρη να γίνει το σκαλοπάτι για να ανακτήσουν το χαμένο "prestise* κ την αξιοπιστία τους, βρήκαν τον τρόπο να τον μπλεξουν κ λίγους μήνες πριν μας "φύγει",τον είδα να πίνει κόκα..Με εμπιστευόταν και με πρόσεχε πάντα οπότε μου είπε ότι τελευταία έπινε,μα δεν θεωρούσε ότι του κάνει κακό...
      Είχε αρχίσει να φεύγει Σαβ/Κυριακα μετά τις απειλές απο τους πρώην (δήθεν) "φίλους",δηθεν
      "Αναρχικούς",κ τον περίγυρο τούς που έφτασαν να μας παρακολουθούν ,κ να απειλούν "κόψε παρτίδες με τον ρουφιάνο, γιατί είναι νεκρός κ δεν το ξέρει ακόμη, αλλιώς θα σε φάει κ σενα καμμιά αδέσποτη!!!"
      Δηλαδή Οι ΡΟΥΦΙΆΝΟΙ τολμούσαν να αποκαλούν τον Χάρη Τεμπερεκίδη "ρουφιάνο",να του απαγορεύουν την είσοδο στην περιοχή των Εξαρχείων κ να απειλουν κοριτσάκια 24χρονων .
      Κ μετά από την δολοφονία του για την οποία θεωρώ υπευθυνους και ηθικούς αυτουργούς τον 1 από τους 2 αρχηγούς- Μέντορες των νέων φυντανιων,που στρατολογούνται ως "αντιεξουσιαστές",-"αναρχικοι"(μα στην πραγματικότητα είναι το μακρύ χέρι του κράτους, των εκάστοτε κυβερνήσεων εξυπηρετώντας τους έστω και εν αγνοία τους,μα αυτό είναι άλλο θέμα)
      Γνωρίζετε ότι ο Χάρης είχε χάσει την όσφρηση του ολοκληρωτικά; Θέλετε να μάθετε τόν λόγο;Δεν ήταν η λίγων μηνών χρήση κοκαΐνης ο λόγος.Ειναι κάτι πολύ σημαντικό μα δυστυχώς δεν μπορώ να αναφέρω ούτε τον λόγο ούτε και τα ονόματα εδώ δημοσίως.
      ΥΓ.Οσα αναφέρω είναι από προσωπικά βιώματα μου μέσω
      του ιερού δεσμού της Αληθινης φιλίας που μας ενωσε,κ όχι από φήμες και λόγια από δω και κει.
      Όποιος δεν έχει στερηθεί την Ελευθερία του δεν έχει δικαίωμα να την χρησιμοποιεί κατα πως βολευεται.,ουτε γνωρίζει την αληθινή της Αξία.Ο Χάρης την γνώριζε..
      Να μην τον πιάνουν στο στόμα τους,κ να μην καπηλευονται το όνομα του.
      Με Τιμή
      Εκάτη.
      ΥΓ.2 Αν θελήσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου ευχαρίστως.ekatifloga@gmail.com

      Διαγραφή
  2. Τα όσα έγραψα ως απάντηση στον "Ανώνυμο"πιο πάνω απευθύνονται και σε σας
    ΥΓ.θα ήθελα να βρω ένα άρθρο που γράφτηκε από τον εκδότη της εφημερίδας"Βημα"ή της "Ελευθεροτυπία"(δεν είμαι σίγουρη ),κ δημοσιεύτηκε στην 1η σελίδα με τίτλο "Ένα δάκρυ για τον νεκρό...ληστη".Δυστυχως το έχασα μαζί με πολλά δημοσιεύματα κ δεν μπορώ να το βρω.Ξεκιναει με την φράση "Α ρε Χάρη, ποτέ σου δεν χαρηκες.."
    Σας παρακαλώ πολύ θα μου δώσει χαρά αν το βρείτε ξανά.Δεν έχω τον τρόπο, είμαι από κινητό android (μοντελο του 2012-4 )στο διαδίκτυο και δεν εχω την τεχνολογία κ τεχνογνωσία να το εντοπίσω.
    Με Εκτίμηση
    "Εκάτη Λακεδαίμονος"
    ekatifloga@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. P.S Επισυναπτω το σχόλιο μου προς τον "Ανώνυμος"
    ----+-**********----------
    Το όνομα του Χάρη χρησιμοποιείται κατά κορον απτους κάποτε διώκτες του.Κ δεν εννοώ την Αστυνομία,μα αυτούς που κόλλησαν ενα Α στην φωτογραφία του,κ ενα "Τιμή στον Αναρχικο Χ.Τεμπερεκίδη",αφού πιο πριν του είχαν απαγορεύσει την ΕΊΣΟΔΟ.ακόμα&πέρασμα απο Εξαρχεία.
    Δεν ξέρουν την αλήθεια ολη&ίσως πολλοί ήταν αγεννητοι όταν αποφυλακίστηκε ο Χάρης.Ιδεολογικα ο Χάρης δεν ανήκε ποτε στον χώρο των δήθεν αναρχικών.Πολεμουσαν , διεκδικώντας τον,μεταξύ τους 2"αρχηγοί"(πασιγνωστα ονοματα που δεν μπορω ν'αναφέρω ονόματα εδώ)για να ανεβάσουν το χαμενο κυρος+την επιβολη τους μαζευοντας κι αλλο κοσμο (το κύρος,αληθεια τους είχαν αρχίσει να σβήνουν κ να καταρρέουν..Δέχτηκε πόλεμο από αυτούς,κ ενώ ο Άνθρωπος είχε δώσει αγώνα για να ενταχθεί στην κοινωνία,είχε εξαντληθεί τόσα χρόνια φυλακές, εργαζόταν στον Καστανιώτη,έκανε ότι δουλειά έβρισκε (μπογιατζής, οικοδόμος κλπ)βρήκαν τον τρόπο να τον αφανίσουν...Τον αποκαλούσαν"ρούφιανο"!!!
    Ο Χάρης έκανε ένα λάθος 17 χρ.παιδί μόνο του,δεν ήξερε,είχε ανάγκη."Δεν ήθελα να σκοτώσω,μπηκα να κλέψω κάτι&μ'έπιασε ο ιδιοκτήτης.Φοβηθηκα+τον μαχαιρωσα.."(στο πόδι αν θυμάμαι καλά).."Πέθανε από αιμορραγία ο άνθρωπος".Μου ττα έλεγε.
    Περισσότερα χρόνια εβγαλε απτις απόπειρες να αποδράσει παρα από παρανομιες.
    Ήταν σαν παιδί,ευπιστος , καλόβουλος,βοηθουσε τους πάντες.
    Έχω πολλά να πω για τον Θεοχάρη Τεμπερεκίδη,γιατι εγώ τον έχω ζήσει απ'όταν αποφυλακίστηκε έως την μέρα που έγινε το κακό.
    Είμαι Πατριωτισσα,το μόνο που μας ένωνε με τους ΑΛΗΘΙΝΟΎΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ήταν η αγάπη στην Λευτερια.Οι Έλληνες ήταν πάντα Εραστές της Ελευθερίας,όχι της ασυδοσίας.Ο Χάρης αυτό ήταν.Ελληνας.
    Είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την δολοφονία του Χάρη!
    Τοσα χρόνια φυλακές,ήταν ο μόνος που δεν είχε μπλέξει με ναρκωτικά,Όταν είδαν πως δεν τους έκανε τη χάρη να γίνει το σκαλοπάτι για να ανακτήσουν το χαμένο "prestise*&την αξιοπιστία τους,βρήκαν τρόπο να τονΑΦΑΝΙΣΟΥΝ.Λίγους μήνες πριν "φύγει",τον είδα να πίνει κόκα..Με εμπιστευόταν&με πρόσεχε πάντα οπότε μου είπε ότι τελευταία έπινε,μα δεν θεωρούσε ότι του κάνει κακό...
    Είχε αρχίσει να φεύγει Σαβ/Κυριακα μετά τις απειλές απο τους πρώην (δήθεν)"φίλους",δηθεν
    "Αναρχικούς"&τον περίγυρο τούς που έφτασαν να μας παρακολουθούν&να απειλούν "κόψε παρτίδες με τον ρουφιάνο, γιατί είναι νεκρός κ δεν το ξέρει ακόμη, αλλιώς θα σε φάει κ σενα καμμιά αδέσποτη!!!"
    Δηλαδή Οι ΡΟΥΦΙΆΝΟΙ τολμούσαν να αποκαλούν τον Χάρη Τεμπερεκίδη "ρουφιάνο",να του απαγορεύουν την είσοδο στην περιοχή των Εξαρχείων κ να απειλουν κοριτσάκια 24χρονων .
    Κ μετά από την δολοφονία του για την οποία θεωρώ υπευθυνους+ηθικούς αυτουργούς τον 1ο απτους 2 αρχηγούς- Μέντορες των νέων φυντανιων,που στρατολογούνται ως "αντιεξουσιαστές",-"αναρχικοι"(μα στην πραγματικότητα είναι το μακρύ χέρι του κράτους, των εκάστοτε κυβερνήσεων εξυπηρετώντας τους έστω και εν αγνοία τους,μα αυτό είναι άλλο θέμα)
    Γνωρίζετε ότι ο Χάρης είχε χάσει την όσφρηση του ολοκληρωτικά;Θέλετε να μάθετε τόν λόγο;Δεν ήταν η λίγων μηνών χρήση κοκαΐνης ο λόγος.Ειναι κάτι πολύ σημαντικό μα δυστυχώς δεν μπορώ να αναφέρω ούτε τον λόγο ούτε και τα ονόματα εδώ δημοσίως.
    ΥΓ.Οσα αναφέρω είναι από προσωπικά βιώματα μου μέσω
    του ιερού δεσμού της Αληθινης φιλίας που μας ενωσε,όχι από φήμες& σκορπια λόγια.
    Όποιος δεν έχει στερηθεί την Ελευθερία του δεν έχει δικαίωμα να την χρησιμοποιεί κατα πως βολευεται.,ουτε γνωρίζει την αληθινή της Αξία.Ο Χάρης την γνώριζε..
    Να μην τον πιάνουν στο στόμα τους,να μην καπηλευονται το όνομα του.
    Με Τιμή
    Εκάτη.
    ΥΓ.2 Αν θελήσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου ευχαρίστως.ekatifloga@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή