Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Λουλούδια στη μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη


Λουλούδια στον τάφο του Νίκου Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Α' Νεκροταφείο, κατέθεσαν πλήθος κόσμου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 43 χρόνια από το θάνατό του.

Στη σεμνή εκδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Νίκος Μαυροκεφάλος, μέλος του Γραφείου της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε ότι τα μέλη του ΚΚΕ, πατώντας στα βήματα του Νίκου Ζαχαριάδη, θα συνεχίσουν «στα χνάρια των αλύγιστων της ταξικής πάλης», μέχρι να φτάσουν «στο βασίλειο της ελευθερίας».

Από την πλευρά του, ο Αλέκος Ελευθερίου μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, σημείωσε ότι τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ τιμούν το Ν. Ζαχαριάδη και πρόσθεσε ότι η συμβολή του στην ανάπτυξη του δρόμου του Κόμματος κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες αποτελούν πηγή έμπνευσης. Καταλήγοντας τόνισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί η ζωή και η δράση του ιστορικού κομμουνιστή ηγέτη είναι οι νέοι άνθρωποι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.



2 σχόλια:

  1. Λάθος της ελληνικής κυβέρνησης που το 1962 δεν του επέτρεψε να επιστρέψει στην πατρίδα,πάρα πολλά τα λάθη της ηγεσίας του ΚΚΕ, με αποκορύφωμα τη μη επικοινωνία μαζί του, λίγο πριν αυτοκτονήσει.Και τα λάθη δεν σβήνουν με μία αποκατάσταση και μάλιστα μετά το θάνατό του.Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως μια μεγάλη απώλεια ο Νίκος Ζαχαριάδης όχι μόνο για το ΚΚΕ αλλά και για το κίνημα ευρύτερα. Θεωρώ ότι τα λάθη δεν μπορούν βέβαια να συζητηθούν σε ένα σχόλιο ή ένα μπλογκ. Αποκατάσταση όμως δεν σημαίνει διαγραφή των λαθών, σημαίνει ανάλυσή τους, παραδοχή τους, αυτοκριτική και απόκτηση εμπειρίας πολιτικής μέσω αυτών. Σημαίνει επίσης ηθική και πολιτική δικαίωση για το Νίκο Ζαχαριάδη.

      Διαγραφή