Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ντοκουμέντο της Λευκής Τρομοκρατίας

Το παρακάτω φωτογραφικό ντοκουμέντο στάλθηκε σε εμάς από φίλο αναγνώστη. Παρουσιάζει κατά τα λεγόμενά του το κεφάλι ενός αντάρτη του Δημοκρατικού Στρατού σε δέντρο κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Επειδή δεν έχουμε τις πληροφορίες για να απορρίψουμε ή να ελέγξουμε την αυθεντικότητα της φωτογραφίας, σας ζητούμε τις γνώμες ή και τις πληροφορίες σας σχετικά. 

Αφήστε το σχόλιό σας. 



Φίλος αναγνώστης με εξαιρετικές ικανότητες στην διαδικτυακή έρευνα μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για Ιάπωνα στρατιώτη που οι Αμερικάνοι έχουν αποκεφαλίσει και εκθέσει σε δέντρο.

Τον ευχαριστούμε πολύ !

2 σχόλια:

  1. Προσοχή σύντροφοι, για να μην γίνει λάθος στα στοιχεία που παρουσιάζετε ως προς την τρομοκρατία των ακροδεξιών συμμοριών, πιστεύω ότι είναι λάθος εκ παραδρομής η παραπάνω φώτο. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω:
    https://en.wikipedia.org/wiki/American_mutilation_of_Japanese_war_dead

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κεφάλι του Ιάπωνα στρατιώτη πιθανόν να αποχωρίστηκε μετά θάνατον με σκοπό να παρθεί ως τρόπαιο, κάτι που γινόταν συχνά πυκνά από τους Αμερικανούς στρατιώτες— στο θέατρο του Ειρηνικού— είτε με κεφάλια, είτε με άλλα μέρη του σώματος. Τα κεφάλια πωλούνταν 35 δολάρια. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στην Βιρμανία το 1945.

    ΑπάντησηΔιαγραφή