"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

5η Μαίου 2014 Οδησσός

Στις 5 Μαΐου, το Κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό τυλίγεται στις φλόγες από συντονισμένη επίθεση των ανδρών του Δεξιού Τομέα και του Σβόμποντα. Μέσα του έχουν καταφύγει δεκάδες αντικυβερνητικοί ρωσόφωνοι διαδηλωτές.  Η πυρκαγιά αποδίδεται σε εμπρησμό με βόμβες μολότοφ από φασίστες που στηρίζουν την κυβέρνηση του Κιέβοου. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τους πρώτους ορόφους του κτιρίου και πέρασε στα ανώτερα πατώματα προκαλώντας ασφυξία στους διαδηλωτές. Η πυροσβεστική είχε τεχνηέντως αποκλειστεί από τους νεο-ναζί και έφθασε στο κτίριο μόνο όταν οι πόρτες του είχαν καεί και οι νεο-ναζί εκτελέσει όσους ανέπνεαν ακόμα.

Φρικιαστικές εικόνες τις νεοναζιστικής βίας κάνουν τον γύρω του κόσμου, παρά το γεγονός ότι τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ έχουν προσπαθήσει συστηματικά να στρεβλώσουν την πραγματικότητα. Οι νεκροί αντικυβερνητικοί και αντιφασίστες διαδηλωτές ανέρχονται στους 38. Τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγω για ρωσικές παραστρατιωτικές οργανώσεις ενώ τα φωτογραφικά ντοκουμέντα τους διαψεύδουν κατηγορηματικά. Ορισμένοι διαδηλωτές πηδούν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν τις φλόγες. Οι νεο-ναζί τους χτυπούν με ρόπαλα και τους αποτελειώνουν στο έδαφος. Αργότερα η πυροσβεστική θα φθάσει. Θα ανακαλύψουν νεκρούς που έχουν πυροβοληθεί στο κεφάλι και μια έγκυο γυναίκα στραγγαλισμένη με το καλώδιο του τηλεφώνου. Πρόκειται για μια απλή εργαζόμενη του κτιρίου. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο κομμουνιστής Vadim Papura. Πήδηξε στο κενό για να γλιτώσει τις φλόγες.

«Η Ρωσία πληροφορήθηκε με αγανάκτηση το νέο έγκλημα που διαπράχθηκε στην Οδησσό και καλεί το Κίεβο και τους δυτικούς υποστηρικτές του να δώσουν τέλος στην αναρχία και να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον του ουκρανικού λαού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα, προσθέτοντας: «Αυτές οι τραγικές εξελίξεις (. . .) θεωρούνται από τη Μόσχα ως μια νέα ένδειξη της εγκληματικής ανευθυνότητας των αρχών στο Κίεβο, οι οποίες υποστηρίζουν τους ριζοσπάστες εθνικιστές, περιλαμβανομένου του Δεξιού Τομέα, που διεξάγει μια εκστρατεία τρόμου εναντίον όσων υποστηρίζουν την ομοσπονδιοποίηση (της Ουκρανίας) και πραγματικές τροποποιήσεις του Συντάγματος». Παράλληλα το ρωσικό κεφάλαιο ετοιμάζει τη δική του εθνικιστική ατζέντα.

Στην Ανατολική Ουκρανία το κλίμα παραμένει πολεμικό, καθώς σφοδρές μάχες διεξάγονται στην πόλη Σλαβιάνσκ της επαρχίας του Ντόνετσκ ανάμεσα σε στρατιωτικές δυνάμεις που έχει στείλει η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, γι' αυτό που ονομάζει επιχείρηση «ανακατάληψης» της πόλης και της περιοχής, η οποία όμως συναντά μεγάλη αντίσταση από τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και τις ένοπλες πολιτοφυλακές τους αλλά και απλούς ανθρώπους, που βγαίνουν στους δρόμους για να σταματήσουν τις στρατιωτικές φάλαγγες.

Την εικόνα συμπληρώνει επάξια ο βουλευτής της ουκρανικής Βρχόβνα Ράντα, ο Γιούρι Λουτσένκο, του λεγόμενου «Κινήματος της 3ης Δημοκρατίας», που όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Κίεβ Ποστ», έθεσε εκ νέου ζήτημα απαγόρευσης του Κόμματος των Περιφερειών και του ΚΚ Ουκρανίας.

Στις 9 Μαΐου, στην επέτειο της Νίκης κατά του Ναζισμού, το Κτίριο των Συνδικάτων "άλλαξε χέρια" μια άλλη σημαία κυματίζει επάνω του.




Κτίριο Συνδικάτων 9 Μαΐου 2014

Μέλη των νεοναζιστικών ομάδων που έκαψαν το Κτίριο των Συνδικάτων

Άνθρωποι πέφτουν από το φλεγόμενο κτίριο 
Η κηδεία του Vadim Papura

2 σχόλια: