"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ο σύγχρονος αντικομμουνισμός μέσα από το φωτογραφικό φακό (μέρος δεύτερο)

Προσοχή εικόνες βίας


Εικόνα 1



Δύο σώματα που παρουσιάζονται ως νεκροί των Δεκεμβριανών και τα οποία στην πραγματικότητα είναι αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου. Ο πρώτος αριστερά φέρει στρατιωτικό σακάκι και τα χέρια του είναι εμφανώς δεμένα με χειροπέδες. Η φωτογραφία είναι εμφανώς προπαγανδιστική του στρατού ή του αστικού τύπου και υφίσταται και δεύτερο καρέ όπου το κεφάλι του αντάρτη αριστερά έχει αφαιρεθεί (κοινή πρακτική των κυβερνητικών δυνάμεων). Η εικόνα εμφανίζεται και στην εφημερίδα Φωνή της Λακωνίας



Εικόνα 2η 





Εικόνες από τα σώματα δύο χωροφυλάκων που "δολοφονήθηκαν" από τον ΕΛΑΣ κατά τα Δεκεμβριανά. Η έκθεση Σιτρίν αναφέρει ότι δολοφονήθηκαν με τσεκούρι και ότι στην πρώτη περίπτωση η καρδιά του θύματος αφαιρέθηκε και στην θέση της τοποθετήθηκαν τα γαλόνια του. Πρόκειται για ακόμα μια περίπτωση παραποίησης. Αφενός πρόκειται για σώματα χωροφυλάκων που  σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον ΕΛΑΣ αλλά το ότι ο ΕΛΑΣ την ώρα που μάχονταν σκληρά σε πολλαπλά μέτωπα είχε το χρόνο να ξεριζώνει καρδιές αμφιβάλλουμε. Άλλωστε για την έκθεση Σιτρίν υπάρχουν έκδηλες αμφιβολίες και αντιρρήσεις, ενώ σαφής είναι ο αντικομμουνισμός που την διαπνέει σε βάρος της ιατρικής αντικειμενικότητας. Δείτε εδώ για την έκθεση Σιτρίν: http://metwpoistorias.blogspot.gr/2010/01/blog-post_10.html.



Εικόνα 3η και 4η




Εικόνες από σώματα νεκρών στα Δεκεμβριανά. Οι εικόνες αυτές παρουσιάζονται ως εγκλήματα του ΕΛΑΣ Αθηνών. Πρόκειται εμφανώς για εκταφή σωμάτων μετά τα Δεκεμβριανά και τα οποία "εκτιμήθηκαν" από την έκθεση Σιτρίν για την αντικειμενικότητα της οποίας έχουμε αναφέρει και παραπάνω. Τα σώματα πιθανότατα έχουν εκταφεί από το νταμάρι του Αιγάλεω και πρόκειται ίσως για θύματα αγγλικών βομβαρδισμών και των εκτεταμένων συγκρούσεων. Σε πολλές περιπτώσεις όπως αυτή του τάφου στην Αγία Τριάδα Βύρωνα, ΕΛΑΣίτες νεκροί εξετάφησαν και παρουσιάστηκαν σαν δολοφονημένοι από τον ΕΛΑΣ πολίτες. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι σε όλες τις φωτογραφίες των εκταφών τα σώματα εκτίθενται χωρίς τα ρούχα τους έτσι ώστε η ταυτοποίησή τους να είναι αδύνατη. 


2 σχόλια:

  1. Σύντροφε, έχω επισκεφτεί στο παρελθών την ΕΣΣΔ πολλές φορές . Έχω δει με τα μάτια μου γέρους και γριές να σκάβουν με το φτυάρι σε δημόσια έργα για να συμπληρώσουν με χαρτζιλίκι την πενιχρή σύνταξη τους . Έχω δει κουκλάρες ρωσίδες να πουλάν το κορμί τους για ένα καλσόν και ένα τζιν παντελόνι .
    Έχω πάει στην Αλβανία του Χότζα και δεν υπήρχε άνθρωπος με κοιλία στην Ρουμανία του Τσαουσέσκου όταν βράδιαζε έκοβαν το ρεύμα για οικονομία. Αυτά τα έχω δει με τα μάτια μου και να έχω βιώσει, είμαι συνταξιούχος του ΝΑΤ 70 χρονών!
    Ωραία τα ιστορικά στοιχεία και τα ντοκουμέντα αλλά αυτά ενδιαφέρουν μόνο τους ερευνητές. Ο ΛΑΟΣ αυτό ο γίγαντας πρέπει να ζει με αξιοπρέπεια, να έχει φαγητό μια οικία για να στεγάσει την οικογένεια του και πολιτισμό για να μορφώσει τα παιδία του. Ο ΛΑΟΣ δεν νοιάζεται για ιδεολογίες. Όταν έπεσε το τοίχος του Βερολίνου από την μια πλευρά μόνο προσπαθούσαν να πηδήξουν και να αγκαλιάσουν τους χαμένους συγγενής αλλά κυρίως για να αποκτήσουν τα υλικά αγαθά του καπιταλισμού.
    Όποιος δώσει στον ΛΑΟ αυτά που ζητεί αυτόν θέλει και ο ΛΑΟΣ
    Και να είσαι σίγουρος ότι δεν δίνει δεκάρα για το ποιος τον κυβερνά ας είναι και κομουνιστής, φασίστας, σοσιαλδημοκράτης ,αναρχικός η οτιδήποτε άλλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε πήγες ΕΣΣΔ ρε........σύντροφε.......Μήπως για ιατρικές εξετάσεις στα δωρεάν νοσοκομεία η για δωρεάν σπουδές στα πανεπιστήμια. Ναι υπήρχαν περιπτώσεις με τα τζήν αλλά δεν μας είπες ότι όλοι, μα όλοι είχαν δουλειά και καλό μισθό. Πρώτο μισθό 150 ρούβλια ενώ ένα κιλό κρέας είχε 1 ρούβλι. Στα τραπέζια είχαν όλα τα καλούδια και έρεε η σαμπάνια και η βότκα. Δεν μάζευε κανείς τα λεφτά του γιατι δεν υπήρχε λόγος.
    Οταν στη Ρουμανία το 50 είχαν παιδικούς σταθμούς και νοσοκομεία που θα τα ζήλευαν ακόμα και σήμερα οι δικιές μας πήγαιναν πουτάνες στη τρούμπα όταν έρχονταν ο 6ος αμερικάνικος στόλος.
    Ακου ο λαός δεν νοιάζεται για ιδεολογίες.......
    Τώρα που θα σου κόψουνε και το ΕΚΑΣ να δούμε που θα πας για βοήθεια...αν πραγματικά είσαι συνταξιούχος....που δεν το πιστευω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή