"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

"Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Χρυσή Αυγή: νοσταλγοί του Ντερτιλή

Ήταν μεσημέρι της 18ης Νοέμβρη 1973. Ο πραξικοπηματίας, ταγματάρχης Ντερτιλής βρισκόταν με 

το υπηρεσιακό τζιπ έξω από την κατεστραμμένη πύλη του Πολυτεχνείου.
Ακριβώς απέναντι, στη συμβολή Πατησίων και Στουρνάρη, μέσα στο γενικό πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η χούντα, οι αστυφύλακες χτυπούν ένα νεαρό.
Ο νέος προς στιγμήν ξεφεύγει από τα χέρια των χωροφυλάκων. Τότε ακριβώς ο Ντερτιλής βγάζει από το μπουφάν το περίστροφο. Και πυροβολεί...
*
Ενα χρόνο αργότερα, στην κατάθεσή του, ο οδηγός του Ντερτιλή, ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλης, περιγράφει:
«Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο (...) Μετά το φόνο ο Ντερτιλής σαν να μη συνέβαινε τίποτα μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη μου είπε: "Με παραδέχεσαι, ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!"»...
*
Αυτός ήταν ο «ήρωας» Ντερτιλής. Ενας φασίστας. Ενας στυγνός δολοφόνος. Μια τυπική φιγούρα των εγκληματιών που φόρεσαν στον τόπο τον Απριλιανό γύψο.
Προχτές, που ο Ντερτιλής πέθανε, η ναζιστική συμμορία των οπαδών του Ντερτιλή, η Χρυσή Αυγή, θρήνησε. Θρήνησε όπως ακριβώς θρηνούν οι όμοιοι τον όμοιο.
Ο Ντερτιλής - κατά τη Χρυσή Αυγή - ήταν ένας «απροσκύνητος»... «Ενας ξεχωριστός Ελληνας»... «Ενας Στρατιώτης, που είχε χύσει το αίμα του για την Πατρίδα, στο πεδίο της μάχης...»!
*
Η φωτογραφία
(με τον εικονιζόμενο Ντερτιλή ακριβώς στον τόπο του εγκλήματος και με το «ηρωικό» του περίστροφο στο χέρι)
είναι ο αψευδής μάρτυρας των «μαχών» και του αίματος με τα οποία συνδέθηκε ο Ντερτιλής.
Οι «μάχες» αυτές, που εξυμνεί η Χρυσή Αυγή, δεν ήταν παρά οι «μάχες» του φασισμού ενάντια στο λαό. Οι «στρατιώτες» σαν τον Ντερτιλή, που εξυμνεί η Χρυσή Αυγή, δεν ήταν παρά οι ΕΣΑτζήδες, τα ελληνικά «Ες-Ες» της χούντας.
Οσο για το αίμα που είχε χύσει ο Ντερτιλής «για την Πατρίδα» (!) δεν είναι άλλο από το αίμα του λαού. Γι' αυτό το αίμα, για το αίμα του λαού, που το αφαίρεσαν οι φασίστες από το λαό, πανηγυρίζει η Χρυσή Αυγή.
Είναι γι' αυτό το αίμα που αποτίει φόρο τιμής η Χρυσή Αυγή. Αλλά δεν αποτίει φόρο τιμής στο λαό, που έχυσε το αίμα του. Η Χρυσή Αυγή εξυμνεί τους δολοφόνους του λαού, σαν τον Ντερτιλή, που αφαίρεσαν το αίμα του λαού.
Η Χρυσή Αυγή θρηνεί τον Ντερτιλή, επειδή ακριβώς όταν οι ναζί μιλούν για «πατρίδα» δεν εννοούν παρά την πατριδοκαπηλία, τη θηριωδία και το έγκλημα.
Η Χρυσή Αυγή θρηνεί, γιατί πολύ απλά θαυμάζει και υπηρετεί εκείνο το μοντέλο «πατρίδας» όπου οι φασίστες εκτελούν ανθρώπους «με τη μία στο κεφάλι»...




5 σχόλια:

  1. Για να λέμε πάντως και του στραβού το δίκιο, το 1964 στην Μανσούρα της Κύπρου ο Ντερτιλής δεν πολέμησε τον λαό αλλά Τούρκους και Τ/Κ ένοπλους.
    Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ήταν και γιος ενός οργανωτή των Τ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη Μανσούρα της Κύπρου οι πραξικοπηματίες της Χούντας μαζί και ο Ντερτιλής πολέμησαν με την ΕΛΔΥΚ δυνάμεις της ΤΟΥΡΔΥΚ υπό την καθοδήγηση του Γρίβα Διγενή, γνωστού φασίστα της Κατοχής. Οι ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι είχαν εκλέξει νόμιμο πρωθυπουργό το Μακάριο και υπογράψει σύμφωνο ειρήνης και σταθερότητας το οποίο οι δικτάτορες δεν θέλησαν, υπό τις αμερικανικές αιγίδες ακόμα τότε, να τηρήσουν. Πρέπει να ξέρετε ότι το παρακράτος της Κύπρου οργίαζε, δεξιές-φασιστικές ομάδες έβαζαν βόμβες σε τζαμιά και πυροβολούσαν από ταράτσες. Από αυτό το παρακράτος ξεπήδησαν και τα πραξικοπηματικά φυντάνια όπως ο Σαμψών, από αυτό το παρακράτος νομιμοποιήθηκε ο Αττίλας και η διχοτόμηση. ΑΥΤΉ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΤΩΝ ΝΤΑΡΤΙΛΊΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει ένα μπλογκ που εξαπολύει κατηγορίες εναντίον σας με αφορμή τη συγκεκριμένη ανάρτηση: το έχετε υπόψη σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://istorika-ethnika.pblogs.gr/2013/05/mia-ofeilomenh-apanthsh-ston-kokkino-fakelo-kai-ton-diaheiristh-.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή