Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δημήτρης Κοτζαρίδης

Σήμερα στην ιστορική πορεία του ΠΑΜΕ έχασε την ζωή του κάτω από συνθήκες παρακρατικής βίας ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Οικοδόμων Βύρωνα Δημήτρης Κοτζαρίδης.

Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, που θα βρίσκεται σε όλα τα βιβλία της σύγχρονης ιστορίας σκοτώθηκε ακριβώς στο σημείο που μια άλλη κυβέρνηση Παπανδρέου, το 1944, δολοφονούσε ξανά απεργούς. Στην γωνία του Μεγάλη Βρετανία και μετά από προβοκατόρικη επίθεση κουκουλοφόρων που έφεραν σιδερολοστούς, χρωμοβομβίδες, κρότου λάμψης και άλλα υλικά που μόνο η αστυνομία κατέχει.

Αυτός είναι ο διαχρονικός ρόλος του αστικού παρακράτους. Σήμερα δολοφονούν τον Δημήτρη Κοτζαρίδη επωνομαζόμενοι ως κουκουλοφόροι και "γνωστοί- άγνωστοι". Παλαιότερα δολοφονούσαν τον Λαμπράκη ως "αγανακτισμένοι πολίτες" και ακόμα πιο παλιά τον Τάσσο Τούση ως "άγνωστοι"...

Ευχόμαστε καλό ταξίδι στον συναγωνιστή Δημήτρη στον δρόμο του από τις αιματοβαμμένες σκαλωσιές της οικοδομής, στο πάνθεο των ταξικών ηρώων που φωτίζει τον αργό και πονεμένο δρόμο του λαού στην πρόοδο και τον λυτρωμό.



Βροντάνε στράτες κι αγορές
μπαλκόνια και σοκάκια
και σου μαδάνε οι κορασιές
λουλούδια στα μαλάκια
και σου μαδάνε οι κορασιές
λουλούδια στα μαλάκια
βροντάνε στράτες κι αγορές
μπαλκόνια και σοκάκια





7 σχόλια:

  1. Αν μου επιτρέπεται από το ιστολόγιο, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σε σχέση με τα αίτια θανάτου του Δημήτρη.

    Στα ΜΜΕ λένε για παθολογικά αίτια και ότι δεν έφερε τραύμα. Τι ισχύει τελικά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ
    ΑΘΑΝΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατα την διαρκεια των επεισοδιων κουκουλοφόροι έριξαν καπνογονα και δακρυγωνα και φωτοβολιδες. Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης εισέπνευσε κάτι από όλα αυτά και παρά το ότι ζήτησε βοήθεια από παρακείμενη αστυνομική μονάδα η διαμετακομιδή του δεν ήταν άμεση και δεν τα κατάφερε.

    Τονίζω ότι τα ΜΑΤ δεν έκαναν χρήση χημικών εκείνη την στιγμή αλλά ασφαλίτες με κουκούλες πολύ καλά και αστυνομικά εξοπλισμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο σ. Κοτζαρίδης αισθάνθηκε δυσφορία από τα χημικά που πετούσαν οι παρακρατικοί κουκουλοφόροι... Καλό ταξίδι σύντροφε και καλό κουράγιο στην οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αισχρά ψέμματα! Ο σύντροφος βρισκόταν στο Ζάπειο και και ανέπνευσε χημικά που έριξε η αστυνομία! Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ φέρει την ευθύνη και όχι οι κουκουλοφόροι!!! Γιατί θέλει να μεταθέσει την ευθύνη του νεκρού το ΚΚΕ? Μήπως υπάρχχει συννενόηση με το ΠΑΣΟΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πηγε απο παθολογικα αιτια...!!

    και ο Λαμπρακης πηγε απο τροχαιο...!!
    Οπως και η σ Σωτηρια...!!
    Στην εισοδο της ΕΤΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης πέθανε από κολπική μαρμαρυγή λόγω ασφυξίας από συνδυασμένη χρήση αερίου πυροσβεστήρα και καπνογόνου.

    Αυτά δεν είναι παθολογικά άιτια αφού δεν είχε και ιστορικό καρδιάς. Επίσης δεν πέθανε στο Ζάππειο αλλά στην Μεγάλη Βρετάνια.

    Ο ισχυρισμός συνεργασίας ΚΚΕ ΠΑΣΟΚ είναι αβάσιμος και απαράδεκτος Ο χθεσινός Ριζοσπάστης λέει επακριβώς τα αίτια θανάτου του.

    Ένας άνθρωπος είναι νεκρός επειδή διαμαρτύρεται και αγωνίζεται για τα ταξικά του συμφέροντα, οι λοιπές θεωρίες, απόψεις, γνωμοδοτήσεις κτλ κτλ, αγγίζουν τα όρια του καννιβαλισμού και στο εξής δεν θα δημοσιεύονται εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή